Avtomobilizem

Odgovarjajo:

E-skiroji - nakup novega, rabljenega ali izposoja?

Default avatar
Sicer se tema ne nanaša na avtomobile, ampak nisem vedel, kam drugam objaviti vprašanje. Že nekaj časa po Ljubljani opazujem uporabnike e-skirojev in se sprašujem, če je to več kot samo poletni trend, kar je bilo že večkrat objavljeno v novicah. Število uporabnikov narašča, pridružil pa bi se jim tudi jaz, ampak ne vem, na kakšen način. Se e-skiro bolj splača kupiti (novega ali rabljenega?) ali izposoditi?
Default avatar
Definitivno so več, kot samo poletni trend. Gre me za samo hitrejšo in cenejšo mobilnost, temveč tudi bolj okolju prijazno alternativo avtomobilom in javnemu prevozu. Glede na to, da se v večjih mestih komaj kam pride z avtom, javni prevoz pa je tako ali tako porazen, se res čedalje več ljudi odloča za e-skiroje in e-kolesa. Za e-skiroje imaš recimo aplikacijo GiroMobility. Jo uporabljam že nekaj časa in je super. Si tudi ne predstavljam več, da bi rinil po mestu z avtomobilom, ko potrebujem kaj iz trgovine.
Default avatar
Jaz sem imel eskiro še preden se je to spremenilo v nekaj, kar ima vsak. Je zelo priročna stvar, še posebej v velikih mestih. Npr. jaz ga uporabljam v Mariboru in ne obžalujem nakupa.
Default avatar
Že pred leti sem avto prodal, ker sem v Ljubljani samo živce zgubljal v prometnih konicah. Tile e-skiroji so res super zadeva, še posebej, če si ga samo sposodiš (uporabljam GiroMobility, kot uporabnik Kakavo). Z aplikacijo si ga samo sposodiš, greš kamor moraš iti, potem pa samo zaključiš z vožnjo in je to to. Nobenega tankanja, čakanja v prometu ali neznosnih razmer na javnem prevozu. :- )
Default avatar
E-skiroji so prihodnost mestenga transporta! Je hiter, učinkovit in okolju prijazen. Javni prevozi so vedno natrpani in pa omejuje jih promet... Po Ljubljani se še peljem samo z skirojem od giro mobilityja, ker je ZELO poceni :). Načrtujem, da si kupim svoj skiro, ampak za zdaj, si bom izposojal :)
Default avatar
Asmatik je napisal/a:
Res, ja. Si ne predstavljam več, da bi moral v Ljubljani kam z avtom ali javnim prevozom. Nikoli več ne grem namesto z e-skirojem na trolo
Default avatar
Če si v Ljubljani, potem ti priporočam Giro Mobility za izposojo e-skiroja. Če ne drugega, boš lahko videl, če ti sploh ustreza vožnja. Z mojo si jih izposojava že skoraj pol leta in to priporočava vsem kolegom.
Default avatar
Mislim, da so to samo trendi, ki pridejo in grejo. Res je, da prihraniš na času in denarju, ampak jaz se od svoje stare šole ne bom poslovil - grem vsepovsod z avtom.
Default avatar
Res so e-skiroji trenutno velik trend, ker so varčni in enostavni za uporabo, ampak se mi zdi, da postajajo nuja v sodobnem urbanem življenju. Meni so všeč, ker mi olajšajo vsakdanje življenje in imajo veliko prednosti v primerjavi z avtomobilom ali javnim prevozom. Prek GiroMobility aplikacije si jih lahko izposodiš in stestiraš, če ti bodo sedli. Tako sem jaz začel, zdaj pa večkrat posežem po e-skirojih namesto, da bi se usedel v avto.
Default avatar
Natika je napisal/a:
Stara šola počasi izginja :) v mestih je na splošno čedalje več kolesov in skirojev. Vse razen avtomobilov pač, takšen je trend. Drugače pa E-skiroji so super ker so praktični, še bolj kot navadno kolo, ki se mi zdi da še vedno top izbira.
Default avatar
BojananP je napisal/a:
Se popolnoma strinjam!
Default avatar
Franki je napisal/a:
Jaz si ga kar izposojam prek aplikacije giro mobility .. nimam finančnih sredstev, da bi ga kupil ampak je nepogrešljiv del moje vsakodnevne poti v službo
Default avatar
Franki je napisal/a:
Ti e-skiroji so res prišli kar od nikoder .... Sem jih prvič v življenju videl na obisku v Ljubljani pred karanteno.
Default avatar
Mogoče bi najprej klasičnega sprobal, če se sploh obdržiš na njem, potem pa kupil električnega ali pa si ga sposodil. To so zelo hitre zadevce, ki te zanesejo, posledice padcev pa so precej hude, kar vse te reklame pozabijo povedati. Pa še predpisi glede njihove vožnje so zelo megleni. Kaj pa kakšno kolo? Ta te pripelje še bolj udobno pa še natrenitraš se, da ni treba potem še histerično na Šmarko laufat.
Default avatar
miha perko je napisal/a:
Kar se tiče samih padcev in posledic je tako, da to je odvisno od vsakega posameznika. Poznam ljudi, ki so se s kolesom še kako zelo "potolkli"... js pravim tako, da če je človek "štor" je pač štor in se bo potolkel z bilo čim...
Default avatar
Kaj bi rekli, da je najboljša firma za rentat tele skuterčke po LJ. Pred nekaj časa jih je bilo ogromno, sedaj jih ne vidim več po mestu.

Moderatorji