Ženski in Moški čvek

Možnost oploditve samskih žensk

Default avatar
Ustavni sodniki bodo v presojo dobili zakon o oploditvi z biomedicinsko pomočjo, ker naj bi ta posegal v pravice samskih žensk, ki po trenutno veljavnem zakonu do postopka niso upravičene. Kaj menite o tem? Kakšne posledice bi odprava teh določb imela za družbo? Kaj pa pravice samskih moških, ki si želijo otroka - kako bomo rešili le-te, da bomo pošteni do vseh in pravica do starševstva samskih ne bo vezana na spol?

In pa mogoče še ta vidik - bi morala biti zadeva samoplačniška? Ker v obubožani zdravstveni blagajni denarja ni..ne za prenovo zaprtih operacijskih dvoran, zaradi katerih bolniki čakajo na operacije tudi po nekaj let, ne za medicinske pripomočke, zdraviliške zdravljenja, preventivne preglede.
Default avatar
hudo-musnica je napisal/a:
Prežvečena tema... pa vseeno.

Tu se pojavljajo razlike v odločitvah, v izhodiščih kaj naj bi bila družina. Komu zaupati otroka in pod kakimi pogoji. Družba pri tem nosi neko odgovornost, ker družbo sestavljajo posamezniki, od vsakega posebej je odvisno kakšen bo naš jutri.

Ustavni sodniki bodo odločali po zakonih, po nekih črkah na papirju, ali so zahtevani postopki v skladu s tistim kar tam piše. To je njihov okvir, ki se ga morajo držat kot pijanec plota.
Če ženskam dovolijo to, se lahko moški del pritoži nad spolno diskriminacijo, ker so njim te pravice kratene in po črkah zakona bi nemara celo uspeli..... nonsens
Nad zakoni je morala, nepisana pravila, ki se naj bi jih ljudje držali, a v družbi kjer se je morala izgubila nekje in tehtnica prevaga v korist amoralnih je možno marsikaj. V takih pogojih se začne razkroj družbe kot jo poznamo danes in smo jo poznali nekoč.
Vprašanje je ali je to dobro ali slabo za njen obstoj in posameznike v njej?
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar
Kako globoko smo že zabredli...
Default avatar
Podpiram, da biomedicinska pomoč pri oploditvi velja za vse ženske enako, vendar pod pogojem, da gre za zdravstveni problem zaradi katerega ženska ne more zanositi po naravni poti. V tem delu je sedanji zakon diskriminatoren, ker odreka biomedicinsko pomoč samskim ženskam, ki zaradi zdravstvenih težav ne morejo zanositi.

Zgolj samskost pri zdravi ženski pa ne more biti razlog za biomedicinsko pomoč (v tem primeru zanositev s pomočjo semenskih celic derovalca)
Default avatar
Zakaj bi ženska vzgajala otroka, če pa je treba najprej njo vzgojit ?
Default avatar
Samski ženski ali moškemu, ki si želi otroka, ne bi nikoli dopustila, da obstaja trohica možnosti za oploditev po umetni poti. Takšni ljudje potrebujejo resno psihološko obravnavo. Za to naj se nameni denar, ampak iz njihovega lastnega žepa.
Default avatar
proti. zmešani babi (ali dedcu), ki ni sposoben niti krajšega razmerja v smislu skupnega življenja, vsaj dokler ne pride do oploditve, bi sploh prepovedala imet otroke. najboljš kar kastrirat.
Default avatar
Lepolaska je napisal/a:
Najboljši argumenti pridejo iz ust ljudi, ki so reklama za abortus...
Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason
Mark Twain
Default avatar
Vedno večji egoizem je v človeku. To ne vodi več nikamor. Otrok mora biti plod ljubezni med dvema. Ljubezen in sožitje, to je smisel življenja. Se mi zdi v redu da medicina v določeni meri pri tem pomaga.
Default avatar
Naslednja poteza bo naročanje dojenčkov preko kataloga.
Seksanje in ubadanje s partnerjem, bo za mlajše generacije velik napor. Tiste seksualne potrebe bo pa že zadovoljila pornografija. :)
Default avatar
Kaj se plete v glavi osebe, ki je samska in vseeno hoče otroka po umetni poti? Bolano, do kraja. Že na začetku obsoditi otroka, da bo brez enega starša.
Ja, je možno, da ženska zanosi po naravni poti, ima partnerja pa vse in se potem izkaže, da je partner poden od očeta. Ampak tega ni vedela prej. Če se da pa samska oploditi pa že v startu otroka obsodi, da bo brez očeta.

Nič pa nimam proti, če oplodijo samske moške :). Tu sem čisto za, da pri oploditvi samskih, dovolijo le moškim, da bodo enkrav v prednosti, da ne bodo zatirani s strani žensk :).
Default avatar
Mislm....kr neki...kot da je med nami toliko neplodnih samskih žensk, da
bo to popolnoma zminiralo celo družbo in povzročilo propad sveta?
Velika večina samskih žensk, ki si želijo otroka, je kar lepo plodnih...in
si pač "preskrbijo" otroka po naravni poti...
Se strinjam, da je družinska celica v popolnosti ugodnejša za razvoj otroka,,,
ampak res ne vidim, kako bi takle zakon kakorkoli resno vplival na
to problematiko?
A se ne bi zadeve raje lotevali drugje?
Default avatar
Dajte mi razložit zakaj bi neka samska ženska sploh hotela zanositi?
Že tiste, ki niso samske, jamrajo kako ne zmorejo potem z dojenčkom.
Da bi pa ena zavestno rinila v to, da bo samohranilka, sama za vse, naslednjih nekaj let si lahko izbije iz glave, da bi kaj uživala, ker bo kar naprej skrbela za otroka.
Default avatar
Samska ženska je lahko plodna, a kaj ji to pomaga?:)) Problem je, ker si nekatere samske ženske želijo otrok, vendar brez partnerja, brez neposrednega moškega osemenjevalca. V tem primeru pride v poštev le umetna oploditev. In to je potrebno preprečiti.
Default avatar
nekaj ne razumem je napisal/a:

Saj otroka nimaš za svoje užitke :-)))
Luškano :)
Jamrajo pa pretežno tiste, ki so jih očkoti pustili same....
Default avatar
Goldfish je napisal/a:

Zakaj za boga bi se dala plodna ženska umetno oploditi?
Default avatar
skela je napisal/a:
Samohranilki se življenje močno obrne na glavo. Saj nima niti minute proste. Saj se niti spočiti ne more. Koliko žensk je res tako norih, da bi nameno rinile v to? Ne, jamrajo tudi tiste, ki imajo partnerje, da so zelo obremenjene, ker imajo dojenčka. Zato verjamem, da samohranilka je še veliko veliko težje.
Default avatar
skela je napisal/a:
O tem razmišljajo tiste, ki iz takšnih in drugačnih razlogov ne prebavljajo moškega spola ali niso sposobne ujagati primernega itd. Skratka segment bolnih žensk.
Default avatar
Segment v katerega tudi sama spadaš.