Prehrana in kulinarika

tartufi

Default avatar
Eno malce neobičajno vprašanje za poznavalce/ke:

Prevajam neko literarno zadevo iz nemščine in v njej nastopajo "polnjeni tartufi" - nobenega recepta ni, samo omenjeno je - jaz pa, ki poznam samo rezance s tartufi (iz restavracije), me zanima, ali je to sploh možno (ne glede na ceno, seveda - gre za visok sloj ljudi iz prejšnjega stoletja) - vem, da so tartufi silno aromatični - si jih lahko predstavljate polnjene?

Ni nič življenjsko pomembnega, gre bolj za radovednost...
Default avatar
Gre morda za sladico? Tartufi so namrec tudi cokoladne kroglice...
Default avatar
Ne, ne gre za sladico. Tartu fi so vrsta gob (po mojem najdražja), ki so zelo aromatične in se dodajajo v glavnem v prefinjene jedi. rastejo v osrednji Istri in so bili v preteklosti hrana najvišjega sloja!!!
Default avatar
Ja, miša, hvala za namig, sem sama tudi razmišljala o tej možnosti, vendar ne gre, ker pravi tista oseba, da jih ima najraje "dušene". Tako da morajo biti to tile naši pregrešno dragi "tartufi" (ki so v bistvu "gomoljike", kot je uradno zapisano).
Še vedno me zanima - je že kdo kdaj slišal za "polnjene tartufe"?