Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice ter ideje za popolni dopust in dnevne izlete po Sloveniji in bližnji okolici.
Zanima me, za tiste "fine večerje"; je verjetno dresscode elegantno?
Če dam črne dolge hlače+ tunika in zraven usnjene japanke? Da ali morajo biti čevlji zaprti?
Problem imam z zatekanjem nog in me skrbi, da kaj drugega niti na tačke ne dobim. :-/
Pa še ne vem koliko ne bi s sabo vlačila, ker greva do prvega pristanišča z letalom, križarjenje traja 12 dni, pa ne bi imela poln kovček čevljev.
Na teh "finih večerjah" kot jim praviš, je obvezna večerna toaleta. Se ti zdi, da so hlače, tunika in japonke večerna toaleta?
Naj ti pomagam: niso.
Tudi sicer, ostale večerje, ki so strežene v restavraciji, imajo svoja pravila. Vsak dan v restavraciji je dresscode to, pod kar ti šteješ "elegantno".Moški recimo ne smejo v restavracijo v kratkih hlačah ipd.
Kot rečeno; za t.i. kapitanovo večerjo in koktejl s kapitanom je pa obvezna večerna toaleta. In za moške seveda obleka.
Lahko pa seveda vse to izpustiš, ne greš na večerjo in ješ fast-food in prigrizke, ki jih je na ladji v izobilju.
Ti nekaj bi, ampak ne bi... Tako pač ne gre. Če si se odločila iti na tak dopust, vzemi v zakup vse, kar paše zraven. Ali pa bodi doma.
Na teh "finih večerjah" kot jim praviš, je obvezna večerna toaleta. Se ti zdi, da so hlače, tunika in japonke večerna toaleta?
Naj ti pomagam: niso.
Tudi sicer, ostale večerje, ki so strežene v restavraciji, imajo svoja pravila. Vsak dan v restavraciji je dresscode to, pod kar ti šteješ "elegantno".Moški recimo ne smejo v restavracijo v kratkih hlačah ipd.
Kot rečeno; za t.i. kapitanovo večerjo in koktejl s kapitanom je pa obvezna večerna toaleta. In za moške seveda obleka.
Lahko pa seveda vse to izpustiš, ne greš na večerjo in ješ fast-food in prigrizke, ki jih je na ladji v izobilju.
Ti nekaj bi, ampak ne bi... Tako pač ne gre. Če si se odločila iti na tak dopust, vzemi v zakup vse, kar paše zraven. Ali pa bodi doma.
jah no - malo bolj pri sebi Američanka ali Nemka se ne sekirata kaj preveč, ko na tačke natakneta Crocs šlape malce bolj elegantne obllike za na kapitanovo večerjo -videno na mnogo križarjenjih.
Avtorica -pri sebi se moraš odločit: ali boš za lepoto potrpela in ne boš pa edina, ki ne bo pripravljena za lepoto in fensi šmeksi kvazi blišč na plavajočem hotelu potrpet :) Vsaj tadrugič ne več, če boš šla spet na kruzanje :)
kako bedni ste mi taki revčki, ki bi radi zganjali hohštaplarijo-oz. mislite kok je to križarjenje fensi, pa se že pri toaleti zatakne. Kaj pa ko bodo izleti, si boš privoščila, al boš čepela skoz na ladji?
Upam, da nisi izbrala Sredozemlja.
Glede japank si pa že dobila odgovor kam pašejo.
kako bedni ste mi taki revčki, ki bi radi zganjali hohštaplarijo-oz. mislite kok je to križarjenje fensi, pa se že pri toaleti zatakne. Kaj pa ko bodo izleti, si boš privoščila, al boš čepela skoz na ladji?
:-)) Ne moreš, da verjameš. Na križarjenje greva od Danske do Italije. Tudi sredozemlje je vmes. In ne boš verjela, ampak na tole križarjenje greva ne zaradi ladje, ampak ker si hočva ogledat mesta in druge znamenitosti. Kopenhagen, Amsterdam, London, Paris, Lizbona, Barcelona, Gibraltar, itd. Briga naju ladja. To je samo prevozno sredstvo.
Nisem iz zadnje slovenske luknje, zato čist out nisem. In zanimalo me je le, če morajo biti čevlji žensk zaprte ali ne. V primerjavi s tabo, sem bila očitno na različnih pripreditvah. Ponekod imaš lahko odprte čevlje, ponekod ne.
Japanken so pa nekatere lahko bolj elegantne od salonarjev. Če veš, katere kupuješ.
Močno dvomim, da na križarjenjih po Sredozemlju za 500 evrov/teden, kjer folk na ladjo šverca pakete vode, da prišpara kak evro (prebrano na tem forumu), vidiš na večerjah kake hude toalete ...
:-)) Ne moreš, da verjameš. Na križarjenje greva od Danske do Italije. Tudi sredozemlje je vmes. In ne boš verjela, ampak na tole križarjenje greva ne zaradi ladje, ampak ker si hočva ogledat mesta in druge znamenitosti. Kopenhagen, Amsterdam, London, Paris, Lizbona, Barcelona, Gibraltar, itd. Briga naju ladja. To je samo prevozno sredstvo.
Nisem iz zadnje slovenske luknje, zato čist out nisem. In zanimalo me je le, če morajo biti čevlji žensk zaprte ali ne. V primerjavi s tabo, sem bila očitno na različnih pripreditvah. Ponekod imaš lahko odprte čevlje, ponekod ne.
Japanken so pa nekatere lahko bolj elegantne od salonarjev. Če veš, katere kupuješ.
Če bi bila toliko svetlovljanska kot pišeš, se ne bi šla hvalit na SČ, da greš na križarjenje in ne bi spraševala kaj naj oblečeš in bi bila dama v pravem pomenu besede, ki se zna obleči za različne priložnosti in ne visi vse dni v hlačah.
Takšno je moje mnenje.
No, moja prijateljica je bila, 2x, ne sicer po Sredozemlju, ampak malo dalj, pa ni imela ene večerne toalete, pa je kljub temu preživela, pa tudi vsi, ki so bili z njo:). Tudi na kapitanovi večerji je bila, itak, in sodeč po slikah, ki jih ne kazala, ni bila edina, ki ni bila ušmekana u nulo.
mah ne kompliciraj, ker tam nobeden ne. res vidiš svega in svašta - od opernih toalet do čistega razturja. jaz vzamem vedno ene zaprte elegantne čevlje, superge in ene natikače. tudi če ti noge zatekajo, boš tisto urco, k traja večerja, zdržala v zaprtih čevlji, pol se pa enostavno preobuješ.
stvari so se spremenila---križarke so bile mnogo let nazaj luksuz - za bogataše, ki itak vemo, da ne vedo kako vse bi se preseravali. sedaj je to postalo dostopno raji in stvari so mnogo bolj sproščene. opažam pa, da so se cene kar dvignile. jaz sem bila npr. eno leto preden je potonila na costi concordiji za 199 EUR v zunanji kabini z balkonom, pa takrat si dobil še zajtrk v kabino za đabe.
Če bi bila toliko svetlovljanska kot pišeš, se ne bi šla hvalit na SČ, da greš na križarjenje in ne bi spraševala kaj naj oblečeš in bi bila dama v pravem pomenu besede, ki se zna obleči za različne priložnosti in ne visi vse dni v hlačah.
Takšno je moje mnenje.
ah...če smatrate za svetovljanstvo to, da se greš hohštaplarijo, kar izvolite, jaz temu rečem ne hvala. kaj ti pomaga če si znotraj fuj, zunaj pa uj! križarjenje res ni nič posebnega...jaz hodim z mamo, ki je na vozičku in je to najbolj enostaven način, da potuje...ker na bus in letalo je ne morem stlačit. in nikoli ne vzameve izletov, še posebej v sredozemlju se da vse vidit peš, ali pa vzameš kak javni prevoz . npr. v Barceloni imaš na terminalu trolo za v mesto - krožna tura 3 Eur.
Takšno je moje mnenje.
:-) Pa lih meni o hlačah. Problem ni zgoraj, problem je spodaj. In tukaj se stvari razlikujejo. Enkrat imaš lahko odprto, enkrat to ni. No, vidim, da ni neke panike. ;-)
O oblekah pa samo toliko, v dobro drugih se ne dam v obleko. Lahko bi, jaz nimam nič proti, verjemi mi pa, da bi drugim vzela apetit. :-)
kaj pol tako neumno sprašuješ glede obutve. Če ti dol maha za ladjo bodi načelna in se uštimaj kot tebi paše.
Jao, kmetica, zate je verjetno svetovljansko tudi, če greš v Špas teater. Valda obuj tiste usnjene japonke, na križarjenje hodijo itak ljudje brez domišljije, stila, okusa, pameti in še česa. In še na mon se prideš hvalit. Res svetovljansko. In spraševat o tuniki in hlačah. je pa res, da si zadela: točno tja pašeš, na križarjenje.
Jao, kmetica, zate je verjetno svetovljansko tudi, če greš v Špas teater. Valda obuj tiste usnjene japonke, na križarjenje hodijo itak ljudje brez domišljije, stila, okusa, pameti in še česa. In še na mon se prideš hvalit. Res svetovljansko. In spraševat o tuniki in hlačah. je pa res, da si zadela: točno tja pašeš, na križarjenje.
se mi zdi, da je tvoja edina kultura, ki jo premoreš naselbina bakterij v tvojem telesu.
če je zate kozmopolit nekdo, ki daje največ poudarka svoji zunanjosti oz oblačilih, potlej boš rabil/a še kako knjigo za prebrat.
Ukulele, ti moraš nujno prebrat Slovnico za prvi razred. Seveda oblačenje ni prva tema kozmopolita, dejstvo pa je, da kozmopolit o tem ne sprašuje preveč in ga niti preveč ne zanima. Ker ve, da je drugotnega pomena.
Joj, svašta, kakšni odgovori! Več ste tiste o svoji kmetavzarski oziroma špasteater mentaliteti povedale, ki se greste neko kao fensišmensi toaleto za "kapitanovo" večerjo. Kot, da je to ne vem kakšen dogodek, no!
Lahko oblečeš črne hlače in tuniko (če je bolj elegantno vse skupaj) in lahko imaš odprte čevlje, ravno japank pa jaz ne bi imela. Jaz vedno vzamem eno ali dve mali črni oblekci, ene sandale s peto (odprte!!!!- groza), pa malo dodatkov, pa to skombiniram. Vidiš pa tam res svašta. Meni osebno so tiste v večernih toaletah (ponavadi še zelo neokusnih) veliko bolj grozno in bedasto za videti kot tiste v japankah:).