Prehrana in kulinarika

Kje kupiti led?

Default avatar
Mogoce kdo ve, kje bi se dalo kupiti led? Prirejam veliko zabavo, pa moj hladilnik ne bo vsega zmogel, pijaco bom morala hladiti v kadi... V tujini naj bi se ga dalo kupiti v supermarketih!? Hvala in lep pozdrav.
Default avatar
Pri nas ga še nisem videla v prosti prodaji. Lahko pa si pomagaš s skrinjo. Napolni vrečke za led (jih imajo v vsaki trgovini) in jih daj v skrinjo. Boš imela vsaj nekaj ledu za zabavo. S skrinjo naj ti pomaga kaken sosed ali prijatelj, da boš imela precej ledu na zalogi.

Lp, Ela S
Default avatar
Jaz bi ti predlagala, da stopiš do kakšnega lokala v bližini (bife, pizzerija, ipd), pa vprašaš, če ti odstopijo kaj ledu. Ledomat ga dela skoz, če ni veliko prometa ga je včasih treba še stran metat:))))

Seveda jim ne moreš vsega naenkrat pobrat:), če pa greš nekaj dni na nekaj koncev, s polivinil vrečko, vrečko v ice box, pa hitro domov v skrinjo, pa bi šlo. Če niso prav zateženi, ti ne bodo nič računali, lepo pa bi bilo, če se jim vseeno oddložiš (glih ledu ti v lokalu ne morejo računati).

Jaz sem tako pri nas v bifeju vzela led za zabavo (sicer manjšo).
Default avatar
Mi velikokrat zamrznemo vodo v plastenkah (1,5l). to potem uporabljamo kot nekakšen zmrznjen vložek. Take zamrznjene plastenke uporabljajo tudi za hlajenje vina v majhnem sodu, primernem za žur: vino, zmrznjena plastenka in pijača tudi v hudi vročini priteče lepo hladna iz pipice.
LP
Default avatar
Hvala za idejo z bifeji (z mojimi dvemi predali zmrzovalnika si bom lahko bolj malo pomagala, ljudi bo več kot 40, potrpljenja sosedov pa ne bi rada še dodatno preizkušala :) Lep dan.
Default avatar
LED lahko od sedaj naprej kupiš, oz. naročis pri podjetju LEDEK.si.
www.ledek.si

ugodne cen lahko naročiš še izolacisjo embalažo, nam je na morju držala več kot 2 dni led notr.

lp

Jernej