Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.
Imam eno težavo. Kot kaže se je v našem aparatu za kuhanje kave (s fitrom) nabral vodni kamen. Zanima me, kako naj to očistim? Probala sem z limono, pa kot kaže ni dovolj. Še vedno voda ne pride skozi.
Mislis caffetiero? Ali tisti skoraj barski aparat?
Caffetiera: Najprej vse razstavim, operem v blagi milnici s kaksno staro zobno scetko, nato vse namocim v kar mocnem koncentratu
kisa v vodi; kaknso uro ali cez noc. V Italiji dobis tudi Viakal prav za male gospodinjske aparate. Poglej, kako je z gumijastim tesnilom ; ce razpada, ga zamenjaj.
Sicer imajo cez blok - Bata vse rezerve dele. Jaz veckrat kar zamenjam vse razen osnovnih dveh posod. Nnajvec kamna se nabere na tistem filtru, ki ga obejma tesnilo.
Aparat za filter kavo čistim ali s citronsko kisilno ali pa z čistilom, namenjem za čiščenje aparatov. Kupi se ga v DM (verjetno še kje), s tem gre neprimerno bolje kot z citronko. Eni to počnejo tudi s kisom.
Mož to dela s kisom. Namesto vode natoči kis, nekaj časa pusti, zatem pa "prižge" aparat, kot bi kuhal kavo. Mislim, da postopek ponovi, če še ni dobro.
Ga bom pa še povprašala, ter ti sporočila.