Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Dopust na hrvaškem je najcenejši

Default avatar
Tu gor velikokrat berem, da je hrvaška draga. Oprostite, vendar je dopust na hrvaškem še vedno najcenejši. Šla bi kam drugam, pa je enostavno povsod dražje. Na hrvaškem bom dala 550 evrov za apartma za 10 dni. Vožnja me bo stala manj kot 100 evrov, vključeno z vožnjami med dopustom. Za hrano bomo dali 100evrov, večino pripeljemo s seboj, privoščili si bomo tudi kakšno pico in sladoled. S seboj imamo kolesa, ker mi je dolgčas biti cel dan na enem mestu. Tako da prečešemo 10 km na vsako stran obale in si vse ogledamo, gremo vsako leto na drugo destinacijo. Tako na hitro bi rekla, da ne bomo zapravili več kot 800 evrov. Nikjer nisem zasledila, ne v grčiji, turčuji,egiptu, črni gori, da bi prišli ceneje skozi. Smo 4, dva odrasla in dva najstnika 15 in 17 let. Kje zaboga vi vidite, da je drugje ceneje. Do nas so na hrvaškem vsi prijazni, nobenih problemov. Lastniki apartmajev, še vedno kaj pripravijo, narezek, vino, lani so nam brezplačno posodili čoln. Ja, bi šla rada pogledat še kam drugam, ampak res nikjer ne vidim, da bi prišli skozi za denar pod 1000 evrov. Torej, kje drugje je morje in dopust lahko za tako ceno?
Default avatar
za 10 dni plačam pri znancih v prikolici 120 eur, prevoz me pride preko prevozi.org. okrog 40 eur v obe smeri, hrana isto kot doma
Default avatar
seveda je lahko še ceneje, v evropi so cene kampov precej bolj ugodne kot na Hr, ne rabiš it prav daleč.
sam ti si navajena na hr :)

če pogledaš prenočišča na bookingu tudi najdeš marsikaj za precej manj kot 500€, sam poiskat je treba znat.
Default avatar
Seveda je najceneje . Jaz bi tudi kam šla, a ne znese:(. Saj morje je lepo, tudi narava, prijaznost je še komaj v mejah, cene pa so res precej nižje kot v drugih sredozemskih destinacijah (primerljivih).
Default avatar
Se vsakic smo prisli do sklepa, da za druzino ni cenejse destinacje. Vsaj jar se apartmajskega turizma tice. Za hotel verjetno ne velja, za apartmaje pa zagotovo. Vsako leto gledam aoartmaje ob morju v Italiji in Grciji, pa je vse drazje, ce ne zaradi drugega, pa zaradi prevoza. Pa se tezko najdes kak spodoben apartma, ki bi bil nekje bolj na samem.
Default avatar
Ni cenejse je napisal/a:
Grčija, Španija, Italija sploh- precej dražje.
Default avatar
Pisanje o takih zadevah je bedarija - naprimer v Moldaviji je apartma 20 Eur za cel teden. Pice in sladoledi so pa sploh poceni tam.
Default avatar
Jaz sicer nisem fan Hrvaške obale, zato smo večinoma hodili drugam, se pa strinjam, da je dopust na Cro obali verjetno najcenejši. Najprej in predvsem zaradi prevoza, ker nam je vsem dosegljiv z avtom in tako odpade strošek avio kart. Apartmaji so primerljivi ali recimo 20% cenejši od ostalih že omenjenih destinacij. Mi je pa trapasto, ko pišete, da bo hrana samo 100€, ker ostalo peljete s seboj. No, in kakšen je bil strošek vseh teh filanih paprik, čuft in ostalega? Dajte res vse stroške vračunat. Mi smo bili lani v Španiji 14 dni, 3 osebe, apartma, rentacar, direktni in notranji leti, pa nas je prišlo 2000€.
Default avatar
o avtorici je napisal/a:
Res je.

Poleg tega, če želiš apartma nekje na samem, ob morju, pa da nisi na neki mestni plaži kot sardela, stane to veliko več kot 50 eur na dan. Cene dobrih apartmajev na lepih lokacijah so v sezoni od 150 eur naprej....
Default avatar
Na celem Lošinju je recimo dobra malica (marenda) 30 kn - pod 4 evre. Dobiš jo tudi ob13h, celo ob 15h. Torej ti lahko zamenja kosilo.

Da bom šel v Grčijo preverjat, če kje podobno malico dobim za 3,2 evra? Saj nisem nor!
Eni pa pač ste!
Default avatar
hiša ob morju je napisal/a:
Kje pa. Debela laž!

Lošinj 35 ali 40 do 55 evrov. Včasih ima apartma celo svojo plažo...
Default avatar
Poletka je napisal/a:
Seveda so razlike v načinu dopustovanja. Poceni apartma, od doma pritovorjena hrana (domnevam, da z domačega vrta, ker sicer tudi ta ni zastonj) in nekaj za bencin. Ceneje seveda ne gre. Seveda dobiš tudi recimo v Grčiji apartma za tak denar, samo pot stane. Če se pa pravi čas lotiš zadeve (vsaj pol leta pred dopustom), se pa najde tudi poceni letalske prevoze, res da ne za 100 evrov za 4, ampak če hoče človek videt kaj sveta, to seveda stane.
Vsekakor pa nekaterim ni glavni cilj dopusta morje ampak to, da kaj vidimo (včasih tudi ob morju) in če vržeš v avto šotor in še nekaj opreme ter se greš potepat naokoli, tudi ni tako strašansko drago.
Default avatar
Ker meni to ni dopust, je čisto vseeno kako poceni je.
Default avatar
No, sodelavec se je zadnjic hvalil, koliko je bil cenejsi in super apartma v Grciji. Kot glavni plus pa je bil bazen. No, jaz ne grem na morje, da bi se svaljkala ob bazenu, pac pa zaradi lepega morja. Ja, to pa ni bilo cisto blizu, pa se hoteli so bili zraven. Pa najem avta je tudi pozabil dodati. Pa smo bili hitro tam, da je nas apartma in pot ( hrane ne stejem, ker jo itak kupimo tam, podobno kot jo doma) bila precej cenejsa. Morje pa cistejse in plaza samo za nas. Res pa samo na Hrvaskem.
Default avatar
hiša ob morju je napisal/a:
Kaj se tebi meša?
Mi koristimo že tretjo leto (novogradnja) apartma z vsem udobjem tik ob plaži, na kateri smo v večini sami za 50€ na dan.
150€ na dan pa dobiš super luksuzni apartma v mondenem kraju in te spredaj in zadaj strežejo, vendar mi tega ne rabimo.

In ja, letovali v več državah (Španija, Francija, Italija, Grčija, Turčija, Egipt...) in se ne morejo primerjat s Hrvaško. Finančno, časovno, jezikovno....veliko bolje skoz pridemo in smo zelo zadovoljni.
Default avatar
Mi kar precej odštejemo za apartma na Hrvaškem a nam tega denarja ni žal. Tam smo z vsem zadovoljni in to je to. Gotovo bi kje v tujini dobili cenejšega a na takem nivoju gotovo ne.
Default avatar
Apartma 400€ za tri osebe. Prevoz 80 €

Naj bo vse skupaj 500€ / 3 = 170 €

Jest in piti je potrebno tako doma, kot na dopustu. Mogoče gre kakšen € več, ker se hodi večina zvečer ven jest.
Default avatar
30 kn je napisal/a:
dobiš malico (grško solato) za 3-4 eur in se naješ.
Default avatar
Povsod smo dopustovali ceneje kot tam.Makedonija,Črna Gora,Bolgarija,madžarska....povsod je bilo ceneje.Kdor ne verjame naj proba oz si pogleda cene.Je pa res,da mi nimamo vse all inclusive.
Default avatar
Kanarci 2 tedna 8500 eur - komaj čakam.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net