Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Potovanje

Default avatar
Zdravo!
Konec septembra se s fantom odpravljava na 1. skupno potovanje in v mislih imava 3 destinacije: Rim, Krakov in pa Romunijo. Na vsa potovanja bi se odpravila z agencijo, saj sama rada dobim o mestu neko okvirno sliko, preden se tja podam sama, hkrati pa je vsaj prvič lažje imeti vse organizirano. Proučila sem programe več agencij, najbolj me je za zdaj navdušil Kompas.Preko njih sem že potovala na morje v Grčijo, kjer sem bila zelo zadovoljna, tako z organizacijo kot z vodenjem, res pa je, da je bilo to kar nekaj let nazaj. Ima kdo kakšne novejše izkušnje?
Rim je seveda klasika, moja želja že od malih nog, ki je še vedno nisem uresničila, Krakov se mi zdi zelo pester program, saj niso le ogledi mesta, cerkev, temveč se vidi še koncentracijsko taborišče, rudnik, skakalnico ... Vedno bolj pa me, kljub močnim predsodkom, vleče tudi v Romunijo. Cena je za 6 dni zelo ugodna, vidi pa se ogromno od univerzitetnega središča do jezera na višini 2035 m, ceste Transfagarasan in pa seveda ogromno mest, rojstno hišo in grad grofa Dracule, v ceno pa je vštet tudi večer s tradicionalno večerjo, glasbo ... Skratka meni osebno zelo zanimivo. Ne iščeva neke noro romantične destinacije (ala Pariz, Benetke ...) temveč nekaj, kjer se da res čim več videti. Čeprav mi je Romunija zelo privlačna, me nekoliko skrbi tista drugačna kultura in predvsem nižji standard življenja. Sem namreč kar razvajena v smislu urejenosti in čistoče. Prebrala sem, da je Romunija precej umazana dežela, zanima pa me, ali to velja tudi za hotele. Spi se v hotelih z 3 oz. 4 zvezdicami, vsako noč v drugem. Kakšno staro kopalnico, neudobno posteljo ... bom že preživela, a skrbi me predvsem to, da ne bo neke res hude umazanije v sobi, žuželk, pajkov, ščurkov ... Je standard tako nizek, da se to zares zna zgoditi? Kakšni so ljudje v Romuniji? Prijazi? Ali pa te poskušajo okrasti? Prosim za izkušnje. Kako pa je s tamkajšno hrano? Je tudi posoda umazana ali pa je vsaj to čisto in okusno? Res si ne znam predstavljati, zato vas prosim za komentarje. Lansko poletje sem na potovanju po Balkanu opazila veliko razliko med hoteli v Srbiji, Črni gori in pa tistimi, v katerih sem bivala v Nemčiji. Kakšni so romunski hoteli v primerjavi z njimi?
Katero destinacijo bi izbrali vi in zakaj.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Default avatar
Italijo sva prepotovala po dolgem in počez, brez agencij, večinoma z avtom, nekaj tudi z letalom. Z avtom iti do Rima je fajn, ker lahko med potjo delaš postanke in si spotoma lahko še kaj ogledaš. Je pa fajn poiskati prenočišče na obrobju mesta (blizu javnega prevoza), da ne rineš z avtom v mestno gnečo, pa še s parkiranjem so težave. Imaš pa tudi dobre letalske povezave, če vama vožnja ne diši, Alitalia iz Trsta, Benetk, mislim, da tudi Ryanair. Se najde ugodne variante, midva sva letela z Alitalio iz Trsta za 150 evrov.
Z Romunijo nimam izkušenj, Poljska je pa v načrtih za drugo leto.
Default avatar
Kolega se je ravnokar vrnil z dopusta iz Romunije, pravo kar je rekel, meni so se vsi
stereotipi o Romuniji razblinili, sploh ni tako kot misliš, Resnično je čisto in urejeno
(hotel pa naj le ima 4 zvezdice), samo stoj in glej, vse trgovine NY sistem ni da ni.
Tudi na prelaz je šel 2200 m visoko, pa na grad grofa.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net