Podpora pri uporabi forumov Over.Net

Odgovarjajo: Tropski pingvin

Nosečnost in partner

Default avatar
Sploh nevem kje naj začnem.
Glavo imam vsak dan bolj polno.
Stara sem 33let. In noseča 9.tednov.
S partnerjem se poznava 4mesece.
Vse skupaj se je zgodilo prehitro in neplanirano.
Itak na začetku vse super in rožnato.
Vmes še karantena. In midva 24/7!!!!
Vse ok.

A navkljub da mene dajejo hormoni. To je moja prva nosečnost. Se mi vsak dan zdi, da ta oseba sploh ni zame. Včasih se mi dozdeva, da so mogoče krivi samo hormoni in karantena. A spet drugič, sem sigurna, da grem narediti splav. Ker se cenim in spostujem in ne vidim smisla da otroka obdrzim, da potem se on trpi.
Navkljub, da si sama ze nekaj let zelim otroka.

S partnerjem se sploh nemorem pogovarjat. Vcasih imam monologe, ker od njega ne dobim besede. Trudim se z lepim tonom pa zelo malo dosezem.
Sem zrela in vem kaj želim. A od njega ne dobim 40% kar si želim.
On si sicer zelo zeli otroka. Zeli da ostanema skupaj. Mene pa situacije kjer se partner umika ze banalnim pogovorom in trmari in misli, ce zaspima skregana, da bo drug dan vse ok, ubijajo. A pogovor je vse. Vedno pravim, da ti mora biti partner prijatelj, psiholog, vse. Ker edino tako lahko rasteta skupaj in nadgrajujeta odnos.

Čisto sem že obupana. In nerazsodna.
Prosim za kakšen nasvet.
Hvala za čas vsaki, ki bo podelila kaksno svojo izkusnjo.


O.
Default avatar
Živjo,
glede na to koliko si stara, predvidevam, da imaš na splošno urejeno življenje (služba, stanovanje). Če se počutiš zmožno skrbeti za otroka, tudi če se s partnerjem kasneje razideta in če misliš, da ti ne bo delal težav glede skrbništva, potem kar pogumno.
Če pa si v dilemi, da se ti bo metal in delal težave, pa nikar, sam sicer nisem pristaš splavov, ampak če si pripravljena na to tudi pomisliti in živeti s tem pa le.
Kasneje pa si le poišči partnerja, ki te bo razumel, spoštoval, te poslušal in se predvsem pogovarjal in ti ugajal v raznih stvareh (tudi ti njemu SEVEDA).
LP

Moderatorji

Tropski pingvin
gregorg E-posvet