Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Vlada odločila, da tudi vsak otrok do 18. leta dobi turistični bon!

Default avatar
Vsak otrok do 18. leta bo dobil bon v višini 50 evrov. Lahovnik zdajle na Odmevih razlaga, da bo 4-članska družina (oče, mama in 2 otroka) dobila 500 evrov.

IN KDO BO VSE TO PLAČAL???

No, saj itak vemo, kdo...
Default avatar
Odlicna inovativna ideja vlade v podporo Slovenskega turizma.

Namesto da pri Edomitih vzameš prazen dolg, da si vsi pokupijo VR setke in punce pobegnej v Ikeo ali Seeisberg po oblekco, gre denar dobesedno v zagon gospodarstva in urizem.

Slovenc, potrudi se in zasluži. Imaš kaj turisticnega za ponudit?

To ne samo zažene ekonomijo, ampak tudi kvaliteto ponudbe, okolja...
Default avatar
V bistvu je to zelo dobra poteza. Denar mora krožit. Tega vsaj korupcija ne bo pohopsala. Koliko denarja letno že izgine zavoljo korupcije?
Default avatar
Nekaj ne razumem pri teh vavčerjih, cel čas se govori, da bo vnovčljiv za en dan spanja z vključenim zajtrkom in da se pričakuje, da bo v teh dveh dneh (mišljeno je npr.da v petek prideš, iz petka na soboto prespiš in v soboto greš domov) turist še nekaj zapravil v gostilnah, vstopninah oz. pri podobnih zadevah. Zdaj pa moje vprašanje..to pomeni, da bo nočitev z zajtrkom za 1 noč stala 200 eur? Za 200 eur gremo 3 članska družina za 3 dni na morje ali v toplice s vključenim polpenzionom in to gremo večkrat na leto, ne pa da bomo plačali za 1 dan spanja z zajtrkom 200 eur. Naj me prosim kdo popravi, če razumem narobe.
Default avatar
Saflanje denarja skozi okno. K pridejo letijo v smeti. Kredit na kredit, impresivno
Default avatar
Malo čudno je napisal/a:
Meni je tudi čudno, ko vedno govorijo v ednini, ta bon velja za NOČITEV. Kot da bi ena nočitev stala najmanj 200?
Default avatar
Malo čudno je napisal/a:


Jaz razumem takole, da mora storitev vsebovati vsaj nočitev z zajtrkom, vse ostalo pa lahko še dodano, torej tudi polpenzion, storitev za več dni... Torej po mojem ste lahko v hotelu za vikend paket ali več dni s polpenzionom, od skupnega zneska pa se odbije 200 e ali 450 eurov (kolikor bonov boste izkoristili) se odbije od računa in plačate samo kolikor ostane.
Default avatar
Govori se samo o subvenciji samo za nočitev.

Torej bi obroki (zajtrk, kosilo/večerja) V hotelu bili vse samoplačniški? In subvencija velja samo za hotele in kampe? Torej nobenih apartmajev ali zasebnih sob?
Default avatar
Plačajo nočitev brez prehrane ali max z vključenim zajtrkom. Če najdete hotel za 50eur/noč, pa 4 nočitve z zajtrkom. Saj je isto, kot denar.
Ne plačajo pa se z vavčerji kosila, večerje, pijačke......
Default avatar
Res je čudno je napisal/a:
Bi znalo biti tako. Ker boni ne bodo v fizični obliki. Kako bodo vodili vso to evidenco kdo je koliko zapravil. Torej greš in enkratno takoj koristiš z bonom kar nameravaš. Verjetno ne bo šlo plačaš pri enem ponudniku 1 nočitev, potem pri drugem spet eno.
Default avatar
Ja, samo je razlika ali ti vavčer pokrije tudi še en dodaten obrok ali ne.

Kakšni upokojenci ali kdorkoli z nižjimi dohodki ne bo šel, ker bo kar naneslo koliko bo treba doplačat. Pa ne doplačat za preseravanje, ampak dodaten obrok samo.

Vsaj polpenzion bi lahko bil poleg.
Default avatar
Mi imamo vikend na morju in ne potrebujemo bonov.

Podarili bi jih nekomu, tretji osebi, lahko Zvezi prijateljev mladine, za družino. A bo to dopuščeno?
Default avatar
Mi smo že 2-krat podaljšali bon iz hiše daril. Dobila sva z možem za obletnico poroke nastanitev. Ampak ne najdemo primernega časa, da bi šli. Za glavni dopust nam zmanjka časa še za to, potem pa ni več možnosti, da gremo skupaj.
Ali mož ne more, ali jaz ali pa imajo otroci kaj!
Torej tudi tega vavčerja ne bomo izkoristili!
Default avatar
Oktober 2020: prehajamo na enotno stopnjo DDV......84%
Default avatar
Ali bo bon bo veljal tudi za popoldanski počitek?
Default avatar
sdfghjm je napisal/a:
Zdaj nikjer več ne omenjajo nočitev z zajtrkom, samo nočitev... Torej vsi obroki so za doplačat. Ker kakorkoli je udobno, da imaš v hotelu tudi obroker, ampak tu bodo navili seveda cene in s tem odvrnili velik delež ljudi.
Default avatar
Na koncu bo tako, da bomo navadna raja s seboj vlačili hrano :)

Prav vidim nekatere s prenosnimi električnimi kuhalniki in lonci v hotelski sobi :))
Default avatar
rčl je napisal/a:
Ni res, na 24 ur zvečer je Lahovnik rekel, da za eno nočitev z zajtrkom.
Default avatar
Ok torej nočitev z zajtrkom. Dodaten obrok bodo pa nabili cene v višave. In ja vem, da so cenejše možnosti - pekarne, pizze... a vsaj starejši radi imamo vse na dosegu, tudi kulinariko, ya katero boš zdaj z dodatnimi obroki v hotelu zapravil kar precej.
Default avatar
gjhkgg je napisal/a:
Pač ne greš, če ti ni. Nihče ti ne bo tiščal pištole na ćelo, če ne izkoristiš. Jaz najbrž ne bom oziroma bom v precej inovativni smeri.

Eni bi pač radi, da vam država plača Karibe pa kupi še jahto.

Meni ti vavćerji niso neka iber ideja, ampak namen je, da se pomaga turizmu oziroma turističnim delavcem, obenem pa njih vrže žogico, da se zganejo. No, nekateri izmed njih bi najraje kar denar od države, potrudili se pa ne bi.
Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč.
Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net