Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Stili navezanosti

Default avatar
Men neki glede teh stilov navezanosti ni vse čist jasno . Baje da so štirje . Pač mal sem raziskovala pa to..... jaz pa se čist prepoznam v preokupiranem in v plašljivo izogibajočem stilu (no nabližja sta mi tadva ane ) . Kar se tiče mojga tipa , no on je pa definitivno izogibajoči . Men se zdi , da se on nikol z nobeno ni počutil varno . Mislim povedati, da varen stil navezanosti on sploh ne dojema. Kar se tiče mojih stilov v obeh piše, da partner se v zvezi bolj daje in vlaga kot tadrugi partner, v njegovem pa piše , da mu to ni lih blizu. In točno takšna sva . Ampak men ni jasno neki tuki zdaj in sicer imela sem 10 letno zvezo . Počutila sem se varno, lepo ... ampak je on vlagal v zvezo več . Se trudil in to . Pri tem sedaj je pa drugače. Jaz se trudim njemu pa dol visi . Do unga prej mi ni bilo tok, do tega mi je pa obupno . Tuki imam jaz vse atribute opisane v obeh stilih , ampak kako ? Kater je res pravi? Varen ziher ni . Nisem živela z mamo , očeta ne poznam , v otroštvu kar sama gor rastla . Že opažam znake čustvene odvisnosti pri tem tipu sedaj. Kako , da sem se pri onem počutila varno , pri tem sedaj pa ne? Ampak ravno on mi je tako zlo všeč dobim pa nič od njega . Kako naj vem kateri stil pr men v resnic prevladuje ?
Default avatar
Spoštovani,

če želite podrobneje raziskati kateri stil navezanosti pri vas prevladuje vam priporočam knjigo avtorja Amirja Levine: ATTACHED. Knjiga podrobno pojasni kako prepoznati svoj stil navezanosti, kako glede na to izbrati partnerja, kako razumeti svoje občutke v povezavi z navezanostjo itd. Da se dobiti tudi srbski prevod knjige z naslovom: VEZA.

Druga varianta, če želite razumeti svojo partnersko dinamiko, je, da se pogovorite s kakšnim strokovnjakom. Skupaj lahko raziščeta vašo zgodbo in ugotovita kako si lahko ustvarite partnersko vezo, v kateri se boste počutili bolj prijetno. Če je to vaš cilj, seveda.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet