Opravljivka

Mož se pritožuje, da premalo seksava

Default avatar
Od 7-17:00 je v službi. Glede na zgodbice, ki jih pripoveduje, se mi zdi, da je efektive nekje 50%.
Popoldan tiči v garaži, v lopi, na kosilnici, skoz okol hiše neke brklja in popravlja brez veze, al pa tiči pri sosedovih, pri starših, bratih, na gasilcih, na nogometu.
Doma ne mrdne nič. Vso gospodinjstvo je na meni, kuhanje v 90% nabava špecerije 90% časovno, denar že sterjam. Nekaj časa sem neregala in sva se kregala skoz zarad tega, sedaj sem dvignila roke.
Vso delo z otroci je na meni. Ko kam gremo z otroci (2, 4 in 7 let) si rajši roko odgrizne, kot da bi šel z nami. Za dopust se tudi pogajamo ali bo zdržal 10 dni al bomo šli že po 5-7 dneh domov. Ajd otroci ga obožujejo in je vredi oče, ampak obveznostim se ogne, če se le da.
Ko kam grem jih porihta. Ostalo pa ostane.
Vrt imam sama prek. Pokosi mi enkrat na mesec pa še to moram težit do onemoglosti.
In potem on cele dneve tako naokoli. Zvečer pride not, se poči na kavč, jaz otroke spat, pripravi oblačila za drug dan, posesaj, pospravi kuhinjo, pospravi in obesi oblačila, on tačas lepo drka tv in gsm, če mu težim za pospravljanje samo zvija z očmi. Potem se vsedem na kavč. Gledava itak to kar on hoče, ker bog ne daj, da bi jaz si kdaj kaj izbrala. Tam okoli 00:00 ko jaz že 4x zakinkam pa bi gospod hopa cupa. Pa samo bejž.
Aja jaz tudi hodim v službo. Odsotna sem 9 ur na dan. Zaslužim isto kot on. Bajto in parcelo sva financirala in tudi dejansko realno plačala pol pol.
Sprašujem se, če ne bi imela manj dela, če bi bila ločena. Tedaj bi otroci vsaj 2 dni na teden bili pri očetu in bi jaz lahko 2 dni držala noge v zrak. Jeze bi imela vsekakor manj.
In ne mi sedaj kaj sem gledala, ko smo otroke delali. Vmes smo zidali in urejali hišo. Tisto je bil zelo priden. Potem smo se vselili v hišo in je še nekaj časa nekaj sodeloval, od kar sem bila 2 leti doma zaradi bolniške in porodniške za najmlajšega pa se je totalno razvadil in si misli, da je gost v bajti. Še 7 in 4 letnica več sodelujeta.
In potem se sprašuje zakaj ne dobi za seksat. Pa kje te mam voljo sploh.
Priponke

mož žena v postelji.jpg
(30.51 KiB)

Default avatar
Mož se pritožuje je napisal/a:
Poslušaj me dobro: najprej se lepo podolčkajta preden ti uide v službo, pa takoj ko pride še enkrat in pred spanjem obvezno še enkrat. Vse ostalo s seznama pa opravi točno toliko, kolikor še zmoreš. Prioritete, kolegica ;)

Glej da klizneš kam za vikend sama ali s prijateljicami. Brez slabe vesti. Vsi bodo preživeli in se odlično znašli, v to bodi prepričana. Problem je, ker ti ne le da držiš 3 stebre v bajti, temveč še 4.in še sosedovih pol. Razbremeni se in poskrbi za najnujnejše. Kaj noče na izlet? To se ne vpraša, to se ukaže :) sam rečeš gremo in morajo it. Vsi.

Nič lažje ti ne bi bilo ločeni, ne sanjaj o tem. Toliko komplikacij, da boli glava. Umiri um in spočij telo, predvsem pa ne igraj Wonderwoman. Vem, da si. A ni ti treba biti. V tem je keč
Default avatar
Sem že poskulila s tem seksanjem 3x na dan pa nič teženja pa delaj minimum.
Rezultat je bil, da smo živeli v svinjaku 3 mesece in sem potem rabla SAMA ne vem koliko časa, da sem spravila stanje v kolikor toliko normalno, da smo vsaj lahko koga povabili na obisk.
S prijateljicami ni problem kam it. Tudi za 3-4 dni. Ko pridem domov pa kaos. Saj bo že na babo počakalo.
Default avatar
Ubogi moški od kar so ženske dobile dobro plačane službe in zaslužijo enako kot možje. Še tiste pravice več nimajo, da bi babi rekli, da je na njegovem, da on vse financira, da če ji kaj ne paše pa lahko gre.
Zato bomo mi našemu sinku kupili hišo, da bo imel vsaj ta adut v rokavu.
Default avatar
Jebale vas bajte na podeželju in vrtovi. Kakšna idila, ko slišiš ptičke pet in ti gozdovi šumijo, a? Nikoli menjala za življenje v bloku, pa te fore.
Default avatar
mož se pritožuje da premalo seksava je napisal/a:
Nabavi si tablo piši/briši pa začni z vzgojo lepo od začetka. Vsak dan kakšno spodbudno misel napiši gor, spodaj razpored opravil in naj se pofočkajo kdo bo kaj. To mora biti narejeno do te in te ure. Spodaj menu za kosilo in večerjo, s pripisom..pod pogojem, da bo delo opravljeno. Sprazni hladilnik in zaloge, lačni se bodo hitreje lotili dela. :)

Pa ostani dlje kot 4 dni enkrat. Vmes pa pošlji taščo ali mamo na obisk. Ali koga, za katerega veš, da bi bilo moža sram, če vidi svinjak.

Išči njihove šibke točke in jih dobro preuči. S tem lahko tudi malo izsiljuješ. Npr.izklopi wifi ali izklopi kakšen majhen kabel, zamenjaj z napačnim. Preden ugotovijo kaj je narobe, bodo iz dolgčasa začeli pomagati. Motilci pozornosti so velik problem danes.

V ekstremnih razmerah pa uporabi tudi bolj ekstremne prijeme. Važno je, da ne obupaš od cilja.
Default avatar
Podeželska radost je napisal/a:
Ni problem v podeželju ampak v razvajenih maminih sinčkih, ki jih morajo žene prevzgajati v starosti in zaradi katerih so ženske preobremenjene. Na koncu ostanejo še prikrajšane za spolnost in partnerstvo, ker res ne zmorejo več... veš kaj to pomeni, če je ženska nepotešena?
Default avatar
Tole boš morala spremenit in to pod nujno.
Dejva mal računat.
Oba hodita v službo, oba sta financ ministra.
Doma delaš samo ti, on malo ali nič (ne kuha ne pospravlja, ne pere, ne lika itd)
Z otroci se ukvarjaš 90% ti (skrbis da so siti, oprani, v vrtcu, v šoli, učenje, animiranje itd)
Na dopustu se z otroci ukvarjaš spet 90% ti, plačata pa verjetno hotel pol-pol.
Za družbo ima čas in voljo, da bi se več ukvarjal z vami mu je zmanka.
Potegniva črto.
On v zakonu dobi :
Urejene in poštimane otroke, hišo, vrt, seks, skuhane obroke in finančni suport.
V zakonu dobiš ti:
Delo delo delo, obvezo prispevanja določenega dela svoje plače in delitev stroškov, torej se plačaš da lahko delaš. Zdaj se pa dol used in dobro razmisli.
Default avatar
Mary MCScary je napisal/a:
Oooola.
Default avatar
Sem že likvidirala pc in tv. Je pač drkal gsm in gledal tv preko gsm. Prenosa podatkov mu ne morem sabotirat. Tabla pali pri otrocih. Mož je ne opazi oz se mu kratko malo fučka.
Lahko grem tudi za cel mesec, kdo mi bo potem dal dopust za varstvo otrok med poletnimi počitnicami? Že tako štukamo dneve skupaj.
Sedaj sabotiram odnos smeti in sesanje.
Smeti nismo odnesli že 2 tedna! Vse že pada prek. Če ne bo odnašala vsaj kuhinjskih odpadkov, bi smrdelo v bajti za popoudit. Posesali nismo prav tako že ne 2 tedna. Kakšno je? Ne vprašajte! Kuhinjo pucam, ker moram kuhat. Kopalnico spucam, ker drgač se mi obrača, ko stopim v njo. Mož je še v življenju ni spucal. Isto tako se še ni lotil otroške. On bi cele dneve pospravljal garažo in lopo. Pa idi v rit.
Ja je iber razvajen. Doma so in imajo totalno nastlano in vsrano še zdaj. Še tisti minimum od minimuma sta pucale in pospravljale za njim mama in babica. Ata in brata sta bila za okras. Sedaj pa ga grozna žena tu nekaj buzerira cele dneve. Kaj ni dovolj, da prinese k hiši denar in da je bajto postavil?
Default avatar
Razmisli je napisal/a:
Njenemu možu je postal zakon biznis. Ko se to zgodi je treba znake takoj prepoznat in odlocno ukrepat. Ali sva zakonca ali pa poslovna partnerja, odloči se, ker če sva poslovna partnerja bom imela tud jaz profit in ne samo ti. Če ti ne paše najdi drugo norico, ki ti bo igrala služkinja, kuharico, vzgojiteljico, kurbbico in se pol plače bo prispevala.
Samo strogo, moški zgubijo včasih občutek, treba jih je na realna tla postavit. Žena ni sluga ampak žena.
Default avatar
Podeželska radost je napisal/a:
A stanovanja v bloku pa ni treba pospravljat? Nič ne kuhate? Cunj ne perete? Ni treba čistit? Otroke ti dobra vila porihta?...... Butara neumna. Kaj ima veze podeželje, mesto, bajta, stanovanje? Vse je isti k...... ko je treba prijet za delo. Ti pa če si fouš, prodaj svojo kletko sredi betona, pa kupi hišo. Aja, je ne moreš, ker je socialno stanovanje.....
Default avatar
Razmisli je napisal/a:
Potem je pa v vas, babah, problem, in v vaši ženski intuiciji. Saj se ne greš poročit s sinčkom takoj, ko ga spoznaš. Ponavadi drajsaš nekaj let koruzništva brez otrok, a ne? In če ti v vseh teh letih pripravništva ni kapnilo, da imaš opravka z lenuhom in nesposobnežem, potem moraš biti res zabita ko štanga. Pri neumnih babah je pa še to značilno, da si potem izmišljujete vse mogoče o bivših, samo da bi izpadle večje revce, oni pa čim večje pošasti. Zaenkrat vam družba še naseda, ampak tudi to se bo počasi spremenilo.
Default avatar
Mož se pritožuje je napisal/a:
Ojojojoj..ti imaš potem resen problem. Že pri izbiri moža. :) A je kar je zdaj. Nič hudega, boš že tudi to zmogla, če si vse to do sedaj.

Usedi se z njim (na sestanku)in po točkah napiši vse, kar te moti, povej da tako ne bo šlo naprej in da nisi srečna z njim...in vprašaj ga kaj misli glede tega narediti? V kolikor ne vidi rešitve oz ga ne zanima, mu lepo umirjeno rečeš, da je tudi tvoje zdravje pomembno in ne misliš več pregorevati. Da bosta šla k strokovnjaku, ki bo že našel ustrezno rešitev, pa naj mu oni malo odprejo oči.. Ljudje se lahko spremenijo (no ne v osnovi, on je pacek bil in bo ostal, lahko pa spremeni navade in opravi naloge, čeprav ne vidi problema v tem)le dovolj taktično moraš speljati vse skupaj in si poiskati pomoč.

Za dosego cilja boš morala določene vaše navade opustiti, spremeniti in oditi iz cone udobja. Konec koncev si lahko omisliš gospodinjo, ki ti jo bo plačal za kakšno urco na teden. To je lahko ena izmed rešitev.

Več idej bo treba preizkusiti, dokler ne ugotoviš kaj dejansko pali. Ko boš nanj pritisnila, bo pa on naprej na otroke. Moški mora biti strog. Ne mama.

Uspelo ti bo.
Default avatar
Požri se od foušije je napisal/a:

hahahaha, poglej, poglej, kako se je razjarila nepotešena baba z bajto, ki jo mora vsak dan pospravljat. Tako sposobna v svoji hiši, pa tako nezadovoljna že navsezgodaj. Zajami raje sapo na balkonu, svež zrak, in poslušaj ptičje petje za pomiritev, preden ti traktorji začnejo motit koncentracijo. Ne vem pa, kako bosta z descem rešila ločitev. A boš ti izplačala njegovo polovico bajte, da ti ne bo treba nazaj v blok?
Default avatar
Pred otroci sva imela v uporabi 60m2. Cele dneve v službi in naokoli. Noben ni svinjal in ne razmetaval. Zvečer si spustil robota, opral tisti stroj dva na teden in je to bilo to. Sedaj pa zraven 3eh otrok ne morem vsega sama.
Default avatar
Pri nas je bilo popolnoma isto. Ko ženske dobimo otroke in je doma ogromno dela, enostavno preklopimo v efektivnost, ker nam je jasno, da se samo od sebe ne bo naredilo, moški se pa na to vedno malo pošlepajo. Midva sva tako živela kar nekaj let - bil je pač nezrel in sebičen in ni želel videti, da s svojo lenobo meni nalaga dvojno delo. Lahko sva se pogovarjala, kregala ... nič. Je moral odrasti in dozoreti in midva sva morala priti do tega, da sem praktično že pakirala in iskala stanovanje, da se je streznil. Potem pa 100% obrat - naredi, kar je treba, ne lenari, vse si lepo deliva in kar je najboljše, noro lepo se razumeva :-) Kaj pa vem, kaj mu je padlo na glavo, verjetno je ugotovil, da noče izgubiti družine, da otroci rastejo mimo njega, da škodi sam sebi. Odrastel je, končno.
Default avatar
mož se pritožuje je napisal/a:
Bo minilo tudi to. Otroci hitro rastejo. Bodo pa imeli svojo sobo. Puberteta zna biti problem za vse stisnjene v stanovanju. Je že v redu hiša. Ni problem v bivališču ampak v redu, ki ga ni že od prej. To se vse lahko uredi. Vztrajaj in ne glej kaj ni narejeno, temveč kaj vse je. Obiske lahko sprejmeš od marca do oktobra tudi zunaj, če ti je nerodno zaradi tega. Uredi si kotiček za goste ob vrtu, prodaj to kot uživanje v lepem razgledu, kak domač sokec ponudi in obvezno liter za domov, pa te bodo samo hvalili. Če te to skrbi... :) Jaz se družim s prijatelji zunaj doma- na igriščih, izletih v hribe, sprehodih, in včasih kavicah. Ne maram obiskovanja po hišah. Jemljem to kot nekaj najbolj intimnega in vdor teh različnih energij pogosto vpliva na počutje tam živečih.

Pokukaj Marie Kondo in njeno oddajo na Netflixu ali knjige. Ima super praktične nasvete, kako se rešiti krame in si olajšati delo.
Default avatar
Vedno berem "saj si vedela prej kakšen je, kaj pa si se poročila z njim in šla delat otroke".
Sestrična je bila s svojim tipom 10 let, od tega sta 2 leti živela skupaj.
Potem sta se odločila za otroka.
Pa novo stanovanje.
Pa še za enega otroka.
In je tip pritiskal za hišo.
In sta vzela kredit 300k.
Naredila hišo.
In je tip pritiskal še za enega otroka.
Sestrična se je parkrat zaupala, da ne ve če bi še enega ali ne.
Sta imela še enega otroka.
Potem je začel pritiskat za vikend.
Sta kupila in naredila vikend.
Vse ok.
Privlekel k hiši psa mačko zlato ribico papagaja želvo.
Tako so živeli potem nekaj časa.
In pri 40 on pride domov z novico, da je ugotovil, da takšno življenje ni za njega, da ga to preveč obremenjuje, spakiral in šel. Pustil ženo otroke hišo vikend psa mačko in ribico.
Vzel si je samo papagaja in avto.
Živi v garsonjeri brez pohištva.
Default avatar
To je le mož na papirju. zakon je mnogo več kot le to da premalo sexata, in oba v njega morata vlagat 100%.. tvoj očitno komaj nekaj nad 0% daje, pa še drzne se pritoževat, da premalo sexata.... ja okej, tudi tako se da lajf do smrti živet.. tisti ki trdijo da so dobre veze to, da se ostaja skupaj do konca lajfa, pa čeprav se bere, da je bolje, da nista skupaj, vama bodo ploskali.