Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Bovec po kateri poti in česa ne smemo spregledati

Default avatar
Za dva dni gremo v Bovec. Prihajamo iz Štajerske, katero pot mi svetujete do tja?
Kaj nam svetujete, česa ne smemo spregledati in kakšen vrsti red mi svetujete, da nam ne zmanjka časa oziroma, da vidimo in doživimo čimveč. Upamo, da bo vreme o.k.
Hvala za pomoč!
Default avatar
Slovenijaodkodlepotetvoje je napisal/a:
Pojdite do ljubljanske obvoznice in po gorenjski avtocesti do Kranjske Gore. Tam se ustavite na krajši pavzi, nadaljujete čez Vršič (ustavite na vrhu), potem v dolino Trente, oglejte si tam (izredno lepa dolina), oglejte si velika Korita Soče. Nadaljujte do Bovca. V okolici Bovca se splača veliko stvari pogledat, saj to boste tudi sami videli, recimo lahko greste tudi na Mangart ali pa s gondolo na Kanin, slap Boka,..

Ko se boste vračali pojdite po Soški dolini navzdol (slap Kozjak), Kobarid, če imate čas pojdite na Livek (izredno lepi kraji in muzej prve svetovne vojne na prostem), lahko se ustavite tudi na Mostu na Soči, potem naprej južno v Kanalu (most na Soči) in če ste res aktivni lahko skočite še do Goriških Brd ter preko Nove Gorice nazaj po avtocesti domov.

Seveda je stvari za pogledati še veliko več in jih je v 2 dneh nemogoče vse ampak tako bi jaz nekako šla. Od severa proti jugu.
Default avatar
ne bi jih glih pošiljala na Mangart :) na Mangarstko sedlo pa lahko prideš z avtom.
Default avatar
Pred leti, ko so snemali film v Bovcu se je Tadej Tos vozil cez Avstrijo, baje najboljsa pot za stajerce
Default avatar
AvstrijA je napisal/a:
Zakaj bi se vozil čez Avstrijo, ko imamo tako lepo deželo? In še nič hitreje ne prideš, mogoče edino kakšnih 20km manj.
Default avatar
jaz ti tako svetujem je napisal/a:
Super si opisala, ta tura je ena najlepših. Kranjska Gora > Vršič > po soški dolini navzdol
Default avatar
Se vozimo večkrat letno relacija MB-Bovec. Časovno najhitrejša in tudi najmanj ovinkasta pot je preko Dravograda in prehoda Vič na avstrijsko avtocesto mimo Celovca in Beljaka pa preko prelaza Predel v Bovec.
Ko je sin bruhal v avtu praktično na vsakem ovinku smo celo prakticirali pot preko Šentilja in Gradca, ampak to je pa res velik ovinek.
Če moram po drugi poti potem izberem pot mimo LJ in izvoz za Logatec, Idrija, Most na Soči, tolmin, KObarid, Bovec.
Preko Vršiča smo šli nazadnje 10 let nazaj.

Vreme v Bovcu je kar loterija. Gre za kraj z največ deževnimi dnevi v SLoveniji, ampak mogoče boste imeli srečo.
Kaj si v dveh dneh pogledat? Najboljše, da guglate, ker je tega dosti, je pa odvisno od tega ali ste bolj adrenalinska druščina bolj raziskovalna ali bolj pohodniška,....

lp
Default avatar
Če odmisliš obvoze čez Avstrijo, bo obvezno treba čez Ljubljano. Ena varianta bi bila čez Idrijo z ogledom mesta in bližnjih klavž. Samo ceste iz Logatca verjetno še niso do konca protiplazovno sanirali (???) in jo bojo poleti najbrž spet zaprli. Naslednje variante grejo čez Škofjo Loko. Ena podvarianta gre čez Gorenjo vas, potem ne smeš zgrešiti odcepa za Cerkno, greš čez dokaj vratolomen prelaz (žal slaba cesta), mimo Cerknega po "Keltiki" mimo Sv. Lucije (pokomunistene v Most na Soči), Tolmina in Kobarida do Bovca. Žal nesposobneži že celo večnost pacajo z obnovo Keltike in se bojim, da še kar niso končali, tako da pričakuj zastoje zaradi polovičnih zapor. Če bo zaprta cesta Logatec - Idrija, se bo ravno po tej cesti za nameček valil še celoten kamionarski promet iz Idrije. Iz ŠL gre tudi mimo Železnikov (ohranjen plavž!) čez Petrovo Brdo v slikovito Baško grapo in tam do Sv. Lucije.

Iz Bovca greš lahko v Log pod Mangrtom (štoln, WW1), trdnjavo na naši strani Predela, če bo meja odprta, mimo it. trdnjave v Rabelj (Cave del Predil), tam imaš bivši rudnik, Nevejsko jezero, prelaz Sella Nevea (it. stran Kanina), iz Kobarida je vredno vsaj za urico ali dve skočiti v bližnji Čedad in se eventuelno vrniti skozi Rezijo in Učjo....

Še največja škoda pa bi bila celo popoldne zabiti s prenažiranjem v nekem zloglasnem kobariškem pajzlu in za to še plačati min. 200€ po glavi.
Default avatar
Res hvala vsem za trud. Gremo v petek popoldan, tako da ravno na poti tja ne bo mogoce izvajati nekih ogledov. Dva dni nam pol ostaneta za ostalo. Zraven sta dva najstnika, eden je strasten ribič. Korona nam je za prvomajske prekrižala pot, tako da se že res veselimo našega izleta in odklopa :_)
Default avatar
jaz ti tako svetujem je napisal/a:
Se vidi, da je nekdo to napisal ki dobro pozna te konce. Vsi ostali - smeh. Zakaj hudiča bi hodil čez Avstrijo in Italijo, ker tam ni nič za videti. Zakaj je vedno treba laziti čez mejo? Pa ideje o rabeljskem rudniku in Čedadu, ki sploh nista blizu iz Bovca. Zakaj bi hodil čez Baško Grapo (ni nič za videti tam) in potem spet nazaj? Naredi tako kot ti je citirani predlagal in se boš imela res fajn in boš vse ob poti pogledala.
Default avatar
kar nekaj variant je napisal/a:
Keltika je luknja brez dna. Res, da je sedaj obnovljena a vožnja se še vedno vleče. Če bi bili pametni, bi že dvajset let imeli avtocesto ali pa vsaj hitro cesto od Logatca do Mosta.
Default avatar
odlično si napisala je napisal/a:
Tudi v obratni smeri je lepo... ;)
Default avatar
Slovenijaodkodlepotetvoje je napisal/a:
Od Kranjske pa navzdol, ta je najboljša in najlepša. Čeprav ne boste imeli časa v petek bi se jaz ustavila za 20 min v Kranjski pri Jasni in 20 min na Vršiču ;) Zadnji dan pa obvezno prej štartat in si pogledat vse dolvodno vključno z Goriškimi Brdi.
Default avatar
Pa še res je. 👍
Default avatar
jaz ti tudi tako povem je napisal/a:
Samo malo pogledati v Brda pol pa hitro domov je brezveze. Samo delanje guštov. ;) Naj gredo raje drugič za cel vikend. ;))
Default avatar
Ta pot Iz Kranjske gore čez Vršič je res najlepša. Na poti iz Kranjske je na levi strani malo nad cesto lesena Ruska kapelica, ki so jo gradili ruski ujetniki v 1. sv. vojni. Ko pridete z Vršiča v dolino mimo Kugyjevega spomenika, zavijte na desno na parkirišče. Od tam je le nekaj minut hoje do izvira Soče in je res vredno ogleda. Od tam ste hitro v Bovcu, ki je le 20 km stran.
Za Kanin ne vem, če se vam splača. Mi smo bili na Kaninu le 1x in je vse dni lilo kot iz škafa.
Če greste na pot z občutljivimi, obvezno tablete proti bruhanju.
Default avatar
Resnično sva 2 z občutljivim želodcem. Le ko vozim je o. K. Bognedaj, da je tema. 🙄

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net