Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

boste letos sli na dopust (Hrvaška)

Default avatar
zanima me če boste vi šli letos na hrvaško na dopust. jas imam dopusta le 3 tedne na dopustu pa sem le 2. tako da če med tem ko sem dol uvedejo karanteno za vse ki prihajajo iz hrvaške mi zmanjka dopusta. jaz se ne vem. kaj pa vi
Default avatar
Da ne bi bilo karantene. Takoj čez mejo, druženja praktično ni, sedaj še manj, ko je manj turistov. Da bi zato morala za dva tedna v karanteno. Neee.
Default avatar
trinatu je napisal/a:
Saj je vceraj Kacin lepo povedal, da se to ne bo zgodilo iz danes na jutri. Najprej bo sla drzava na rumeni seznam, nato na rdecega. Najbrz ne boste cakali do rdecega. Boste sli pac malo prej domov in ne bo potrebna karantena, v primeru, da sploh pride do tega. Mi gremo, seveda pa bomo spremljali situacijo in obvestila.
Default avatar
Ne. Ker že itak ne hodim na H.

Ne bi šla, ker cenim svoje sodelavce, sosede ( starejše z določenimi boleznimi ) sorodnike, ki so v domovih............................Ne bi jih rada okužila zaradi svojega egoizma, da ne rečem neumnosti.

Šli bomo na dopust. Najeli bomo kakšen vikend kje na bolj odročnem kraju ( Mašun, Trnovski gozd, Bajnščice, Jelovica, Pokljuka, Pohorje.........verjemite - popoln odklop in oddih - pa še dihaš lahko.
Default avatar
Američani so že dali Hrvaško na rdeč seznam. Čudi me, da Slovenija še vedno čaka. Po moje bi morali prepovedati počitnice na Hrvaškem. Glede na vse Slovence, ko so že dol, in se lahko okužijo, bomo prav kmalu tudi mi v rdečem.
Default avatar
najprej vsem hvala za odgovore. nekdo je napisal zakaj sem morala odpret čisto novo temo. zato ker sem hotela se vec različnih informacij zakaj moraš pa ti to svojo nejevoljo stresati po drugih ljudeh.
Default avatar
1puncaA je napisal/a:
Kacin ima na Krku ( Klimno ) vikend poleg tega je javna oseba in vladni govorec, ki ga hrvati budno spremljajo kaj bo v javnosti povedal, ni nor da bi odsvetoval počitnice na hrvaškem je pa včeraj lepo prenesel odgovornost na vsakega posameznika: na vas je da se odločite ali boste šli na hrvaško ali ne.
Rešujemo hrvaški turizem za ceno zdravja lastnih državljanov.
Default avatar
Problem morajo odgovorni rešiti najkasneje v treh mesecih. Pa naj bo prekuženost, cepljenje večine prebivalstva, zdravilo, karkoli.

Ker NAJKASNEJE DECEMBRA se bo ljudem popolnoma utrgalo.

Vsi dobro vemo, kaj prinaša veseli december: odklop, neresnosti, božične in novoletne nakupe, pitje kuhanega vina, nenehno druženje, žuranje, včasih tudi s popolnimi neznanci.

Možno je, da bodo vlade opisano poskušale ljudem odvzeti, prepovedati. Ampak potem bodo tekli, tako policaji, kot politiki. Da si rešijo kožo.

Gnev 10.000-tisočev, v večjih evropskih mestih pa 100.000-tisočev prebivalcev namreč ne pozna/ne bo poznal meja.

Spomnite se samo rumenih telovnikov v Franciji. Razbijanje izložb, ropanje trgovin, zažiganje policijskih ter naključnih avtomobilov.

Kajti ljudje morajo njihove frustracije (nenehni lock downi, izgube služb, dela) dati iz sebe. Velikokrat ob neverjetnem nasilju.

Tole v zvezi z virusom pa bo še petkrat huje, kotso bili pariški protesti.

In že petega, najkasneje desetega julija bomo imeli v Sloveniji SPET precej napeto situacijo, take in drugačne prepovedi in oemjitve.
Da se bodo ljudje navadili na take hece? Nekateri že, ampak večina pa ne.

Sploh pa počakajmo na septemberska, oktoberska, novemberska odpuščanja. Po celi Evropi, ne samo v Sloveniji.

Bo Bill Gate(s) financiral dohodek vsaj 50-im miljonom brezposelnih Evropejcev? Pa Soros tudi? Leto dni, dve leti?

Malo morgen...
Default avatar
Mi imamo sva vikenda na Hrvaškem.
Enega v turističnem naselju, drugega na samem.
Kljub temu, da delam na daljavo in sem običajno po 3 mesece na hrvaški obali, mi letos na pamet ni prišlo, da bi se preselila dol.
Vzrok je zelo enostaven.
Kapaciteta obračanja ljudi v turističnih mestih je mnogi večja, kot v okolju kjer stalno živim, in s tem je tudi možnost prenosa okužbe mnogo višja.
Da ne bo nesporazuma - me ni strah - ampak se mi zdi nepotrebno ogrožati zdravja svojih staršev in starih staršev zaradi namakanja v morju. Sej bo se prilike.
Sem se pa odločila letos investirat v en mini bazenček, da se bodo otroci lahko ohlajali.
No - in glede na napovedi - tud dajem malo več denarja na stran, ker če se nam slučajno zgodi korona2, želim brez stresa živet kako z denarjem. Torej trenutno delam na Max možno in varčujem na max možno.
Default avatar
na Hrvaškem, na Lošinju.

Tam sem bil letos 3 mesece, ker je v času, ko sem šel na Lošinj nekaj urejat, prišla korona in sem iz predvidenih 14 dni podaljšal na 100 dni.

Poleg tega se mi ni zdelo biti v Ljubljani in mnogo več tvegati.

Lošinj in Cres ves ta čas nista imela/nimata niti enega primera.
Upam, da tako tudi ostane.

Sedaj je na Lošinju moj upokojeni znanec z ženo, ki razmišljata enako: na otoku so, ker ni prave gužve, BISTVENO MANJŠE možnosti za okužbo, kot recimo v Ljubljani (BTC, Aleja, ljubljanska tržnica, Mercatorji, Hofri, itd.).

In dejstva (neokuženost Cresa in Lošinja) POTRJUJEJO, kar sem argumentiral...
Default avatar
trinatu je napisal/a:
ne grem niti slučajno, preveč nevarno
Default avatar
Posplosujete, da glava boli. Da prides do lokacije ne rabis nobenega srecat (no, na meji za sec in na avtocesti). Letujes lahko nekje, kjer si precej na samem in z lahkoto pazis na varnostno razdaljo, in ne samo to. Edino v trgovino je treba it (lahko pa imas tud hrano zraven). Saj ne obstajajo samo hoteli in velika turisticna sredisca. Poleg tega je ob H morju zaenkrat minimalno primerov. Za razkuzila in maske pa vemo, a ne?
Vsak dan, ko grem v sluzbo srecam bistveno vec ljudi.
Default avatar
11511 je napisal/a:
Taki ste najboljši, na koncu boš staknila korono v Sloveniji (tudi pri nas okužbe naraščajo, brez skrbi) in boš vesela, da boš lahko rekla, da se nisi okužila na Hrvaškem.
Default avatar
Ivvm je napisal/a:
Če mi posplošujemo ti tiščiš glavo v pesek. In to kar nekaj časa že, ker če bi samo nekaj kisika prišlo v tvoje možgane, bi malo pomislila kakšno štalo je naredila samo 1 okužena oseba v Metliki.

In od meje do destinacije se teleportiraš? Ne tankaš goriva, ne greš na WC, nisi žejna ali otroci ne želijo sladoleda po poti.
In točno veš kdo je bil pred teboj v apartmaju in da je očiščeno kot je treba? Ali boš en dan razkuževala in čistila?
Da o pametnih ki govorijo o varnih otokih niti ne raymišljam. Kako prideš na otok - plavaš ne?
Trajekt je tako sranje kot poln avtobus turistov iz različnih držav. In si lahko na otoku 100 + dni. Če se na takem izoliranem področju razširi virus vas bodo domačini zbrcali v morje. In prav bodo imeli.

In kdor se eno leto ni pripravljen odreči namakanju v morju zame res ni diht.
Default avatar
Vsako leto gremo na Hrvasko , tam imamo apartma, tam nam je najbolj vsec. Ce ne bo karantene, ko se vrnemo, bomo seveda sli tja. Za bone nam pa dol visi, ce jih porabimo, ali pac ne.
Default avatar
11511 je napisal/a:
Okužba na trajektu?

Tik preden ti uslužbenec Jadrolinije, ki nosi masko (ti pa tudi) , odtrga karto, odpreš okno na voznikovi strani in mu pomoliš karto.
Tvoja roka je dolga 0.80 metra, njegova pa tudi, torej si na razdalji 1,6 m.

Nato parkiraš in tiste pol ure ostaneš v avtu. Kje pa piše, da je treba v pol ure vožnje trajekta trikrat scat, dvakrat na kavo in enkrat na pivo???

Jao, jao. Pišeš docela BREZ argumentov. Zapusti internet, ker NI zate!
Default avatar
Sem nazaj. Bil je en najboljših dopustov ever. Lahko sem izbirala hišico, na plaži nas je bilo le 6 ljudi, v gostilnah smo bili edini gostje, v beach baru enako. Na mejah ni bilo nikogar.
Dopust sem krvavo potrebovala. Delala sem do konca in čez, nato popolni odklop, osamitev, omejitve potovanj in stikov z domačimi in upanje, ki je po mesecih krize prineslo rešitev.
Default avatar
Dopust sem potrebovala je napisal/a:
Je fajn za odpočit, skoraj prazno. Ni veliko možnosti, da se nalezeš in odpočiješ si v miru.
Default avatar
11511 je napisal/a:
Dobro preberi, pa dvakrat vdihni. Napisala sem, da srecas na meji in na avtocesti cloveka za par sekund, ki je itak v svoji hisici za steklom, ti pa v avtu. Otroci niso skakali ne na sladoled, ne na wc, se da zdrzat nekaj ur. Tankati bomo 1x seveda morali, a bi morali tudi v Sloveniji. V nastanitvi, kjer smo, smo edini. Razkuzujemo po pameti. Kot receno, vsak dan ko grem v sluzbo srecam mnogo, mnogo vec ljudi. To, da ne hodim v guzvo po nepotrebnem, mi je pa jasno ze od zacetka.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net