Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

morske počitnice

Default avatar
Dopust imamo planiran konec meseca. Zelo se ga veselim, ker je bilo to leto izredno stresno in smo vsi zmatrani. Osebno tudi ljubim morje. Šli bi v apartma na Krk. Kaj menite, ali je varno? Ali naj gremo raje v kamp s šotorom? Ali sploh iti? Žal zdajle takoj v počitnicah nismo mogli iti.
Priponke

morje.jpeg
(27.43 KiB)

Default avatar
kamp je vsekakor najbolj tvegana oblika počitnikovanja zaradi skupnih sanitarnih prostorov. tako,da če te skrbi, v mojih očeh bi to najprej odpadlo... potem pa - če bo tam kamor greste kolikor toliko ok stanje in da nameravate se obnašati precej samozaščitno (v smislu,da ne rinete v mesta ogledovanje naokoli, gužvo) in da ne bo uvedene karantene iz hrvaške - bi jaz rekla, da bi šla...
če bi bila uvedena karantena pa jaz ne bi šla, ker nisem pripravljena 14 dni reskirati poletja za ždenje zaprta notri. In bi raje poiskala kakšno drugo možnost počitnikovanja.
Tako bi se jaz odločala...
zdaj - glede na to da vsaj zdaj hrvaški bolj slabo kaže in če se bo tako nadaljevalo do koncameseca zna biti takrat že na rdečem seznamu... ne vem spremljaj in se potem odločite.
Default avatar
iti ali ne je napisal/a:
Ostani doma, zabetoniraj se, noge pav lavor.
Default avatar
Najbolj ziher je lasten vikend, če ga imaš. Vse je tvoje, sama čistiš.
Apartma (privat) bi bil št.2. Je pa res, da ne veš, kdo je bil pred tabo, koliko in kako je bilo očiščeno, dezinficirano. Če zaupaš, kar ti lastniki povedo, pojdi?
Vse ostalo je večji riziko.
Kar se lokacije tiče, malo spremljaj. Ne hodi daleč, saj se lahko situacija čez noč spremeni.
Default avatar
Jaz ne bi komplicirala. Izberi, kar vam je v veselje in oddih. Nič drugače ni kot tu, damo da je tam morje in dopust.
Default avatar
Če že moreš kam it, idi v šotor. Ves da je tvoj in ves kolk je čist. Kakas in lulas lahko v vodi. V apartmaje ne bi hodil. Ima ga nekdo, ma da mi ni blizu ga bi izpostavil lih na Krku, računa posebej čiščenje, čisti v resnici noben, pomete na hitro, se rjuh ne preobleče. Airwick za dišeč zrak, dezodorant okrog predela nog po postli in pronto na brzino povsod, tudi po krožnikih, pribori, boli njega... Kaksno pustijo za seboj odhajajoci, v takšno pridejo prihajajoci. Če je en tak, jih je še več.
Default avatar
Kamping je napisal/a:
Pri apartmajih sem bila vedno skeptična. Parkrat se nam je zgodilo, da je bilo slabo očiščeno, največkrat pa res lepo, posteljnina čista ( se opazi hitro). Najslabše čiščeni so bili hotelski apartmaji (bili smo le 1x na Korčuli).
V času korone pa se ne bi odločila za apartma. Kamp bi bil boljši, a tam so skupni tuši, wc-ji. Ni šans. Edino lasten vikend , ali najem avtodoma. Tega lahko ob prejemu sam še 1x pošteno razkužiš.
Default avatar
najbolj ziher je vikend je napisal/a:
Sm imela 4 dni na obisku frendice pa frende, ma to so ble same hvale glede čistoče. Čist vsak kotiček očiščen in dezinficiran, ko so pršli gor, so rekl da se dezinfekcija še voha :)

Ne vem, jst ne bi mogla it v apartma pa da lastnikov ne poznam. Bi morala vse živo s sabo prnest: od posode, posteljnine, brisač....ni da ni. Pa predn bi se nastanla not, bi sama vse še 1x prebrisala, pa tud če bi se že prej vse svetl.
Default avatar
iti ali ne je napisal/a:
Ce vklopis vsaj mal sezorjev in mozganov ti je jasno da v kamp ni za it iz znanih razlogov, ne rabim narisat. Sla bi v apartma, ampak v takega po priporocilu. Mi ze par let hodimo k istim lastnikom, skor vedno ko pridemo app se vonja po kloru, kuhinja in to je vse zglancano, posteljnina vidis da je nova. Mislm da mors bit res teslo da be obcutis in vonjas sveze ali nesveze posteljnine.
Default avatar
Vidim, da je nekaterim tale panika vladajočih struktur precej oprala možgane. Res najboljše, da ste kar doma. Al pa malo na ankaransko plažo, tud če je gneča, sam da ni Hrvaška ali kakšna druga tujina.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net