Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Maturantski izleti

Default avatar
Kakšni starši lahko v teh časih, dovolite vašim sončkom oditi na maturantske izlete? Vsak dan nam zaostrujejo ukrepe, vi pa mrtvo hladno dovolite, da odidejo. Ko se bodo pa okuženi vrnili domov in tukaj širili virus, bo pa zopet JJ kriv, če bo uvedel sankcije in nas bodo zaprli po občinah. Res ste zelo neodgovorni.
Priponke

zabava.jpeg
(125.08 KiB)

Default avatar
So že meni kokodakali nazaj, da mladina se mora zabavat, da si to zaslužijo, da gredo sedaj na maturanca. Bla-bla- bla-bla.

Pa imam tudi potomca, ki je letos padel v maturantsko izolacijo, bi morali it v Španijo- pametna šola, ni podlegla izsiljevanju agencije za spremembo lokacije, zato da agenciji ne bi bilo treba denarja vračat- so pač bolj inteligentni :). Kot tudi ne mi starši. Mladina je pa za, trenutno se zaveda, da lahko oni okužijo ranljive, ko pridejo nazaj s svojega žuranja. Prestavljeno imajo zaenkrat na mesec september/oktober - tujina. Tudi niso hoteli pristat na Hrvaško....
Default avatar
Jaz sem pa jezna na šole! Zakaj? Na naši šoli (Gimnazija Vič) je bil maturantski izlet "okvalificiran" kot šolska ekskurzija. Kar pomeni, da je zadeva obvezna. Kot prvo so nas prinesli okrog z izbiro agencije (Mondial, kaj pa drugega), zdaj pa je jasno, da z izletom na želeno destinacijo ne bo nič. Ne od šole ne od agencije nobenega pojasnila, kakšni so načrti! Zdaj samo še čakam, da se bo kdo zmislil, da grejo na Hrvaško žurat na kak otok, ker bom ponorela. Namesto da bi šli z vplačanim denarjem, ki ga je veliko, nekam pri nas. Cel teden bi lahko krožili po Sloveniji in se zraven še dovolj zabavali, pa še manj bi nas skrbelo, kaj bo z virusom, ukrepi itd.
Pričakujem, da se bodo v medijih lotili te teme, ker se tiče ogromno otrok, družin, šol, agencij!
Default avatar
Zgrožena je napisal/a:
Šli so z novogoriške ( ravno tisti konec zdaj porast okuženih zadnje dni), škofjeloške in kočevske gimnazije - 300 dijakov + spremljevalna ekipa. Povedano včeraj v medijih.
Default avatar
Pa zddajle kažejo v prispevku: že tista, ki jim je merila T z ušesnim vstavnim termometrom, jih je lahko okužila, ker se je šla stik na kožo - a niso zmogli enega brezstičnega termometra zagotovit ? :D
Default avatar
termometer pa kar v uho vsem po vrsti je napisal/a:
Po mojem bi agencije za tako ravnanje morale kazensko odgovarjati!
Default avatar
tudi zgrožena je napisal/a:
Starši stopite skupaj in pritisnite na turistično agencijo - organizatorko, naj vrne denar. da ne pride v poštev napirmer Hrvaška septembra, oktobra. Pika. Ker jo tudi financirate že kar nekaj časa z vplačanim denarjem za destinacijo v tujini ( Španija, grčija, karkoli). in to so dolžni zagotovit, tako piše v podpisanih pogodbenih pogojih. Je "držanje rezervacije namestitve", na kar se bodo zgovarjali, še najmanj finančno, da bi morali od vas zardževati že vplačani denar.
Default avatar
Zakaj pa Kacin zdaj cvili da je to neodgovorno? A ni vceraj zatrjeval da Hrvaska ni sporna?
Joj kaksen butelj res....
Default avatar
pritisnite na agencijo je napisal/a:
Pri nas imamo tudi tak problem. Je že kdo zahteval denar nazaj in ga tudi dobil? (Na druge starše ne morem računat, ker je večini vseeno - ali sploh grejo, ali dobijo denar nazaj, kam grejo itd. Razvajena ljubljanska scena, kaj čmo).
Default avatar
Pa dobro, gre 300 iz istega letnika in iz iste šole. A ko so bili pa maturantski plesi, kjer je poleg teh 300 prišla še vsa žlahta in je bilo cca 1000 ljudi na kupu, je bilo pa v redu, al kako?
Iz ene skrajnosti v drugo.
Default avatar
Jonc je napisal/a:
Teh 300 je iz treh različnih šol, iz različnih koncev. Do konca poletja se bo na tem otoku zvrstilo 4000 maturanot. Res , kdo je prišel na to idejo v tem času?? Noro.
Default avatar
teh tristo je napisal/a:
Ni čisto tako, saj so koker te tri šole, a dejstvo je, da so se jim pridružili še drugi dijaki, ne nujno maturantje in ne teh šol. Poleg tega so morali doplačati 200 €, ker sploh ni malo. Za en usran hrvaški otok namesto grčije.
Default avatar
teh tristo je napisal/a:
Aha, tega pa nisem vedela, sem mislila, da se bodo držali bolj po šolah oz. vsaj iz istega mesta.
Ja, Mundial ne bo na zgubi, brez skrbi. Če bi od njih zahtevali, da maturantskim izletom dajo več vsebine (ogledi), namesto organizacij pijank od jutra do večera (tu pa moraš zagotoviti gužvo, če ne ni žurke), bi imeli verjetno premalo dobička.
Default avatar
Jonc je napisal/a:
Ne, slabo si prebral ali razumel - iz treh različih koncev slovenije iz treh gimnazij - novogoriške, škofjeloške in kočevske. Zdaj pa pojdi lepo s prstom po zemljevidu, da ti bo ozemeljsko jasno, kaj to pomeni za eventuelno kasnejšo širitev okužbe :)
Default avatar
Izgleda da ima Mondial dobre veze pri vladi, da jim take izlete dovoli.
Ker država bi jih čisto lahko obrnila na meji, če bi želela, organizatorju pa nabila kazen.

Kršijo pa mnogo vladnih predpisov, od druženja do 10 ljudi... pa naprej.
A na Hrvaškem so pa dovoljene zabave z 300+ ljudi?

In ti otroci se še v šoli, v razredih niso smeli družit, so imeči pouk na daljavo, sedaj pa v drugo skrajnost.
Default avatar
Zgrožena je napisal/a:
Mlade še nekako razumem da bi se šli zabavat. Ampak teh 300 dijakov ima 600 butastih staršev, ki mislijo da virusa ni, je prehlad ali pa je dijak kralj družine, ki se mu nihče ne upa rečt ne.
V Sloveniji se zmanjšuje zbiranje do 10, tam jih pošiljajo polno na žurke. Da o Zrčah sploh ne govorim. Se delajo norca iz ljudi!
Default avatar
Zgrožena je napisal/a:
Važno je biti proti, pa če se crkne ali pa, če zato okupator strelja nedolžne talce.
Default avatar
megaboy je napisal/a:
Na Hrvaškem naj bi bila dovoljena zbiranja na prostem do 1.000 ljudi, zato pa Zrće laufajo normalno. Sam ni festivala, ampak party keep the distance. Dober joke.
Default avatar
Ena glavnih agencij za maturance je Collegium oz. sedaj Mondial Travel, glavni tam je (nekdanji) politik Dominik Černjak, ki je včasih pred 20 leti vodil stranko "mladih", ki je mmg. za mlade naredila še manj kot takrat bistveno bolj penzionistični predkahlovski Desus.

No, pa pustimo zdaj to. Omenjena agencija je že pred epidemijo začela pobirati prijave in prva plačila za razne Španije, Grčije ipd. Z izbruhom epidemije je seveda vse to padlo v vodo. Ampak ti mondialovci se niso kar tako dali. Pravniško manj podkovanim dijakom so začeli prodajati buče, da vračilo denarja kao ni mogoče, ampak jim v zameno ponujajo otok Obonjan. Tržna cena aramžmaja je kao visoka, ampak po priznanju nekega popusta je kot nalašč ravno toliko kot je bila prej za Španijo, Grčijo itd. (kjer bi, mmg., pot bila bistveno daljša). Plus seveda še cel kup doplačil, kot se za vsako nategunsko agencijo spodobi.

In sedaj še največji keč. Otok Obonjan pri Šibeniku je verjetno celotno zgodovino bil nenaseljen, pred nekaj leti so se neki angleški investitorji tam spomnili postaviti nek resort za bogatune. Kot partnerji v projektu so pristopili, glej no glej, ravno Černjak in še nekaj družbenikov Mondiala, ki bi sedaj radi nadomestili koronski izpad gostov. No, ker so že prej dali popust, bi maturante namesto v bungalove namestili kar v taborniške šotore, konzumacija bi seveda bila po cenah za bogataško klientelo, edina "alternativa" je edina trgovinica na otoku, kjer že flaša vode stane 40 kun oz. pribl. 5 evrov.
Default avatar
so to !!!
Izdati jim prepoved zaposlitve in študiranja na faksu za te gnusne ubijalce, morilce SLO naroda. Prepoved zaposlitve in gibanja po SLO ne samo za mularijo, tudi za njihove starše / skrbnike.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net