Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

terme dobrna so katastrofa

Default avatar
Bila sem v Termah Dobrna - katastrofa! Sem že tu brala stare teme, da so te toplice za penzionerje, sem mislila bolj v smislu, da nič ne dogaja, ni toboganov, so 50-60 letniki, to me ne bi nič motilo. Potem pa rezerviram termin in ko pridem pred hotel, šok! To je izgledalo kot dom upokojencev - dobesedno! V avli sami 65 - 90 letniki, z berglami, palicami, šepajoči, s spremstvom. Jaz sem pred hotelom kar zastala od šoka. Se čekiramo na recepciji in odpravimo v 3. nadstropje, kjer so bazeni. Preoblečemo se v kabinah - notri krajše dlake (večkrat videne, tudi v naslednjih dnevih), ki niso dolge kot las. Če pomisliš, da so sramne dlake, se mi želodec obrne. Ok. Preoblečeni gremo na bazen. Mimo notranjega, iščemo proste ležalnike zunaj - folk iz whirpoola, dobesedno bulji v nas, se obrnem v notranji bazen, vsi gledajo v nas. Čez 3 minute ponovno, pogledam neprekinjeno nazaj v modela in babo v whirpoolu, oni še kar neprekinjeno strmijo vame. Res zarukan folk. Tudi po govorici opaziš, da so sami okoliški neotesanci, ki se ne znajo normalno obnašat in neopazno pogledati. Buljijo po 15 min, sem mislila, da me dedek osvaja, pa vidim, da še babe buljijo in da so pač primitivci tukaj. Ok, se namestimo na ležalnikih... grem pogledati kakšni bazeni so. Za odrasle en notranji in en zunanji - majhen okrogel, da še plavat ne moreš. Kaj, to je vse?? Otroški en notranji miniaturni in en zunanji miniaturni - v obeh so lahko največ 3 majhni otroci, ker so tako majhni bazeni. In v notranjem je kao jacuzzi oz. navaden whirpool, ki nič ne žubori, nima nobene masaže, enak kot notranji z identično temperaturo, le da je v majhnem okroglem bazenčku. So že moji opazili, da sem nezadovoljna...in tudi sami so bili razočarani.

Popoldne grem na recepcijo po kartico za nastanitev v "vili". Hahaha. Ta "vila" zraven glavnega hotela naj bi imela 4 zvezdice. Gre za navadno sobico, notri ni ničesar za 4 zvezdice. Fen nam ni delal. Tv čakaš 30 sek, da se prešalta z enega programa na drug. Naslednji dan je bila manjša nevihta - tv ni delal cel dan - ni bilo signala. Ok, WIFI smo imeli. Aja, tudi glavni hotel ima kao 4 zvezdice, izgleda kot blok, res ni sploh podobno hotelu po zunanjosti. Parking kriza, samo par parkirnih mest okoli. Potem smo mogli pešačiti vsak dan in peš nesti stvari od vile do bazena. Omarice pred bazeni vse oguljene, odpadel lak, dlake v kabinah. WC... F U J. Dobesedno smrdi po domu starostnikov po plenicah. Dihat ne moreš notri. Samo 3 stranišča za vso rajo, majhna, ozka.

Prehrana. Večerjo smo vzeli z doplačilom. 2 juhi na izbiro in ene 3 meniji. Zelo siromašna izbira v primerjavi z drugimi termami (starši so drugje imeli neprimerljivo več izbire). Porcije odvisne od kuharice, koliko ti naloži. Enkrat mi je dala tako malo krompirja in košček pišč. prsi, da sem kar gledala v krožnik. Sicer povejo, da se lahko vrneš, če bo premalo, a mi je nelagodno se vračati. Porcija res mala oz. moraš takoj poudariti da več naloži. Pa tudi, ko pustiš kosti, kožo na krožniku...kako boš to isto vračal nazaj, da ti še naloži. Skratka po večerji lačna. Sladice so miniaturne, vsaka zapakirana v plastično posodico. Dolge so 4 - 5 cm v dolžino, poješ v dveh zalogajih. Lahko vzameš sadje. Za umret, no. Pride v skodelici, en ringlo in ena majhna hruška - hruške niso velikosti iz trgovin, ampak kot tiste domače, majhne, velika kot ringlo, če ne manjša. To je porcija sadja, en ringlo in 2 cm hruška. Zajtrk zelo zelo osiromašena izbira. Pakirane rezine kruha, pakiran med, maslo, evrokrem, namaz, jogurti, vzameš kar hočeš. Od toplega so bila le umešana jajca-kar zmanjka jih in jajca na oko. Eno jutro so bile tiste mini kuhane hrenovke. 3 te mini so v velikosti 1 navadne. In te vpraša, koliko boš. Eno jutro pecivo, miniaturno, te vpraša koliko boš. Na voljo bile le 2 makovki, 1 sirova, in 2 neki drugi štručki. Prišli smo pa ob 9 in nič ni bilo, čeprav je zajtrk od 7 do 10.

No, saj nekaj smo se kopali, ampak nikoli več tja. Malo bazenov, nikjer v nobenem ni masaž, tistih padajočih vod, gob za masiranje, žuborenja. WC in garderobe res neokusne. Povprečna starost obiskovalcev 70 let. Nastanitve po ničemer za 4 zvezdice. Hrana malo na izbiro, male porcije, kar zmanjka, malo nakuhajo. Neotesani ljudje, ki buljijo v druge. Skratka, da bi to plačevala z denarjem po 50€/osebo/noč, bi zapustila prvi dan. To se ne more primerjati z drugimi lepšimi termami.
Default avatar
Aja, kruh imajo samo navaden bel in polbel. Starši so imeli v drugih termah vse živo, bel, polbel, črn, ržen, ajdov, koruzni, s semeni. Ni da ni. Še sladoled. In sadje so si sami jemali. Za zajtrk so imeli hrenovke kuhane, pečene, jajca, po 10 vrst salam in sirov, krofe, rogljiče, palačinke, vso sorte peciva, kosmiče. Ma čisto vse kar se je za zajtrk. V Dobrni pa bel kruh in med/maslo/viki krema. Jajc pa zmanjka.
Default avatar
Pa okolica je ful dolgočasna, en dan greš v levo en dan v desno pa konec vsega.
Default avatar
Meni je tudi pri obroku bakica z obrazom silila v moj krožnik in pljuvala not med govorjenjem, daj odmakni se piz*a ti materina! Varnostnika bi morali imeti da se drži razdalja, ne da ti z obrazom rine v juho in se pripopa name
Default avatar
koristila bone je napisal/a:
Kaj imas od tega, da si morala se eno temo odpret, kako si ti nezadovoljna? In vsi vate bulijo, samo vate? Kritizirat je najlazje. Po zatezenosti sodec kaj vec niti vredna nisi. Lepim tekst, kaj si misli Vagabund o taksnih kot si ti. Njegove besede.

Pomembno je samo to da si ti šla za bone v banjo rit namakat. Zmotilo te je najbrž ker nisi mogla krast paštet in jogurtov za čez dan in ker so ti prepovedali električno ploščo v sobi da bi si makarone kuhala. Na bone bi vzela eno sobo nekje v hribih pojedla bi frustk in šla na kolo zvečer pa na eno dobro večerjo. Ne ti si pač moralo pisdovje nest v banjo. Nehaj lapat
Default avatar
1 punca je napisal/a:
Temo sem odprla, da napišem izkušnjo v omenjenih termah. Ljudje dnevno odpirajo teme kam za bone, kako je tu, kako je tam, iščemo, želimo predlog, itd. Morda se bo tako kdo lažje odločil in si prihranil razočaranje. Ker jaz, če bi prej vedela, da je tako kot je, definitivno ne bi šla. Mogoče, če bi bilo 20€/noč, nikakor pa ne po isti ceni kot v ostalih, ker so daleč najslabše od vseh, kjer sem kadarkoli bila. Bi tudi kaj pohvalila, pa res ni ničesar. Edino receptorka je bila prijazna.

Aja pa v vili so se gospe iz različnih sob ob 7ih zjutraj na hodniku pred vrati drle in pogovarjale pol ure, da niti spat nisi mogel. Buljijo pa v vse nove "prišleke". Teli starejši, ki redno sem prihajajo ali so že dlje, buljijo v vsakega novega po pol ure. Primitivni ljudje.

In nič ni kradem. Če si brala, se niti nazaj nisem vrnila po dodatno hrano, ko mi je tako malo naložila. Da bi pa nosila iz jedilnice, mi na kraj pameti ne pade. Če vi odnašanje hrane in ploščo v hotelu prakticirate, kar, mi ne.
Default avatar
koristila bone je napisal/a:
Naj komentiram samo to - jaz bi šla po hrano tolikokrat, kot bi se mi zahotelo.

Glede ostalega pa ne vem, ali ste vi tako zahtevni ali je res bilo pod kritiko, smo slišali samo tvojo plat medalje.
Default avatar
bem vindo je napisal/a:
Nismo zahtevni, nikakor. Smo bili v par različnih termah pri nas in v različnih bazenih v Bosni in po Hrvaški, pa tako slabo kot v Dobrni nismo nikjer videli. Naj komentira še kdo, ki je že bil tu. Okna v pokritem bazenu, so tako umazana. V Bosni plačaš 5 mark (2,5 evra za dnevno kopanje zdravilnega bazena) in veš, da ne gre za nek luksuz, niti ne oglašujejo tega tako. Vidiš pa, da pol ure pred zaprtjem praznijo bazen in izteka voda, ga vsak dan polnijo. In je bilo tam lepše kot bazen v hotelskem kompleksu Dobrna, kjer pišejo, da gre za 4 zvezdice, prav tako vila****, da je bila letos prenovljena (kako je potem šele pred tem izgledala) . Skratka predrago za tako ponudbo.
Default avatar
koristila bone je napisal/a:
pri vsej današnji tehnologiji nisi sposobna odsrfat na tripadvisor in si slik pogledat, kaj imajo na voljo????????

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... egion.html
si malo prebrat ocene uporabnikov???

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... ml#REVIEWS

in pol si presenečeno, da sta samo dva bazena???


SAMA SI SI KRIVA JEBOTE
Default avatar
koristila bone je napisal/a:
Eh ga ni bazena, ki bi ga dnevno praznili, razen če je to bazenček za dve osebi! Nikjer, verjemi!
Default avatar
I was her for medical treatment and rooms are really, really from the ancient history. Equipment very, very, very old, dated, broken. The bathroom old, broken, small.
Every day struggle for towels and more toilet paper as they were not enough.
Very bad cleaning, I had to warn about changing sheets after 8 days.
My room was fortunatelly spacious, but I saw one room that was so small that you couldn't even turn. And there were 2 persons in it and wit only one wardrobe. Shame.
Ahd the vila is not locked and has no reception (not even over night), so anyone can come inside. This is not safe at all.
The vila needs renovation from top to bottom.
Other services we had in notel Vita. Medical center is great, food is nothing special but good.
The park there is awsome and it is really relaxing to walko throug the park
Default avatar
eh ga ni je napisal/a:
Za Topolšico vem, da vsak dan praznijo.
Default avatar
tudi tujci razočarani je napisal/a:
O a res, Nataša K iz Ljubljane je tujka?
https://www.tripadvisor.com.au/ShowUser ... egion.html
Default avatar
Smo bili, sicer samo dnevno kopanje. Problem je, ker zavajajo s številom zvezdic. Če bi pisalo, da gre za nastanitev in ponudbo z npr. 2 zvezdicama, bi bilo čisto drugače kot če oglašujejo 4. Za 4 povsod več dobiš in več pričakuješ. Prijatelji so bivali in tudi niso bili zadovoljni.

Sem malo brala komentarje z zgornjih linkov, kaj si šele tujci mislijo.

The hotel we stayed in was terrible. The room was cold and the windows did not shut properly so cold ar got in. There were two single beds instead of a double (as booked), the room was old and quite dirty. You could hear every conversation people had on the hallway. The pool is small, crowded and it smells. This is a 2 star hotel tops! The price was also ridiculously high compared to what they offer.
Default avatar
se motiš je napisal/a:
Bazenček za noge sigurno, kaj drugega pa 100% ne!
Kaj ti res misliš, da bi vsak dan iztočili par 100 m3 vode in točili novo?
Default avatar
Avtorica, jaz ti verjamem, da si razočarana. Se takoj vidi, da ne gre za neko lažnivo blatenje, opisi bazenov, nastanitve, hrane in ostalega se ujemajo z izkušnjami drugih.
Najprej bi morali Termam Dobrna odvzeti zvezdice, ne vem od kje imajo 4..... Najbrž izpred 30 let nazaj?

Me pa vseeno čudi, da si nisi ogledala slik teh term, preden ste šli tja.
Default avatar
KORA::trv je napisal/a:
Še vedno je isto, kot 15 let nazaj.
Default avatar
Meni tudi ni jasno po kakšnem ključu se talajo te zvezdice.

Smo bili enkrat v Hotelu Bernardin (5 zvezdic) pa tudi ne vem od kje. No...razgled je lep, to je pa tudi vse.

Soba predpotopna, hrana obupna (nič izbire, pa cela jedilnica je smrdela po ribah), tisti mali bazen v hotel pa ves zarjavel. Obup od obupa.
Default avatar
Terme Dobrna so najstarejše terme v Sloveniji. Prva stavba je bila postavljena leta 1624, kopališče na novo zgrajeno 1908. Okna so umazana, ker so stara in zastarela umazanija ne gre dol. To bi mogli vse komplet prenoviti.
Default avatar
dobrna je katastrofa je napisal/a:
Sedaj v času korone si niso nič sami jemali.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net