Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Rt Kamenjak Istra

Default avatar
Je kdo ze bil tam? Iscem inf. iz prve roke, slabe in dobre strani, nastanitev, kako je z dostopom kolesa okoli rta, gneča... hvala
Default avatar
Najbližje lahko prebivaš v kampih ali apartmajih v Premanturi. Na Kamenjaku je samo par bifejev in dve kmetiji, pa veliko lepih plaž, kjer letos ni gužve. Ceste so makadamske, primerne za gorsko kolo.
Default avatar
Meni je bilo tam zelo bedno, tudi Pula in okolica mi ni všeč.
Default avatar
Kamenjak je meni bolj za sprehod jeseni in pomladi. Poleti je totalna vročina brez nega samega drevesa ... No, meni ni.
Default avatar
Zdaj je to moderno, pravi dase s(m)o bili tam 20 let nazaj.
Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč.
Palme, banane in kokos - otok cvetoč.
Default avatar
Plaža je v redu pri kampu Stupice zraven Premanture in v okolici na vzhodni strani. V kampu je tudi veliko drevja. Sam rt je vzdolž morja ena sama skala. Vrh rta je dvignjen malo nad morjem in je ploščat, brez drevja, kot je ena napisala, in skoraj kot puščava. Saj ti že ime pove, da kaj drugega kot skal tam ni. Do vode je treba po skalah nekaj metrov navzdol povsod na rtu. Od kampa greš peš do konca rta in nazaj v uri in pol do dveh zelo zložne hoje.
In ne vem, kako je z meduzami zdaj, ampak mene je ena kar dobro ožgala po roki na zahodni strani rta.
Default avatar
beda od bede. sploh odkar je to nacionalni park kamenja. Še kampiranje, prenočevanje ni več dovoljeno.
Mi je bilo pa OK, ko sem imel 15 - 16 let, blodil po obeh obalah, gledal nage babe v zalivčkih ... ampak, to je bilo še pred štetjem ☺
in po 6 urah praženja na suncu in plavanja sem prišel v kamp k staršem sestradan, da me mama ni mogla nahraniti ☺
Default avatar
Kamenjak je izven sezone vojaški poligon. Veliko Slovencev je na rtu kupilo parcele, katere so jim domačini in oblast uničevali leto za letom.
Default avatar
Nevenič je napisal/a:
Kaj je zdaj s tistimi parcelami? Znanka jo je imela in gor prikolico, a mi je pravila, da so morali pred leti eno jutro na hitro spokati, prikolico pa so jim zasedli.
Default avatar
Nevenič je napisal/a:

Še za časa bvše Juge so v zgodnjih 80. letih na Kamenjaku prodali enih dva tisoč parcel; večinoma so lastniki Slovenci. Približno 12 let so veselo kampirali, po vojni pa so jih začeli preganjat, ker so ustanovili nekakšen narodni park.
Kamenjak je na nekaterih predelih poraščen z borovci, plaže so pa na vzhodni in zahodni obali lepo dostopne, par je peščenih, druge pa skalnate. Res pa je, da ni dostopna celotna obala. Če greš iz kampa Stupice ob obali do rta po pešpoti, traja kakšno uro v eno smer. Na rtu je dobra oštarija, vsa v senci, kamor se splača iti na ribe.
Default avatar
Kamenjak brez dreves? Ne vem kje ...cisto na koncu rt-a ja... drugace pa imas na vsakem vogalu oznacenena imena do plaz , ki je vsaka drugacna, iglavci povsod. Ce si za divje plaze ti bo vsec, ce isces kamencke pa ne. Meni je vsec.
Default avatar
kaj se je zgodilo s parcelami je napisal/a:
Če se prav spominjam je bil vsem ponujen odkup po zelo nizki ceni s strani občine ali nekaj podobnega, ki ga Slovenci niso sprejeli. Navsezadnje so Slovenci kupili kmetijska zemljišča na vojaškem poligonu, in je bilo naivno pričakovati, da bodo lahko dlje časa počitnikovali na teh parcelah.
Kamenjak je super, to ni kaj, in Slovenci bi ga tam prav lepo kultivirali v Alpskem slogu, če bi jih pustili, da bi delali kar bi hoteli :)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net