Opravljivka

Ana Roš na robu preživetja?

Default avatar
Vidim na Žurnalu 24 neverjeten naslov - Ana Roš na robu preživetja.
Kako je to mogoče?

Pa zadnjič gledam na TV prispevek, kako so ljudje, ki drugače zelo solidno služijo, tudi na robu preživetja ....
Pa mi ni jasno kako to? Ali nimajo nič prišparanega za “hude čase”, vsaj za 1 leto?

Ne želim kogarkoli obsojati, ampak vedno sem bila mnenja, da imajo privatniki
(gostinci, frizerji, avtomehaniki, pivovarci) na zalogi dovolj € za vsaj par let, če pride karkoli “nepričakovanega” ....
Default avatar
Eno je kuhanje, povsem drugo je vodenje podjetja. Prvo zna, drugo kot kaže ne.
Default avatar
Pa razumeš, da ni Ana Roš na robu preživetja, ampak hiša Franko? Ki bi bila lahko kljub krizi popolnoma polna, gostje na distanci, tako pa so morali zapreti in 30 zaposlenih gleda v luft?
Pa ti živi 30 delavcev z verjetno ne ravno nizkimi plačami brez vsakršnih prihodkov, ker te je država zaprla. Nekateri res nimate nobenega stika z realnostjo in mislite, da denar kar sam pade z neba.
Default avatar
Ne zna z denarjem je napisal/a:
Ti znaš vodit podjetje, ki ne sme delat? Vau! Res ste nadljudje, tile gostinci pa očitno vsi po vrsti nesposobni, ker zaprti ne znajo preživet.
Default avatar
fdgprča je napisal/a:
Seveda razumemo. Naslov je pa tak kot je. Očitno zaradi klikov.
Je pa danes očitno moderno biti Na robu preživetja.
Default avatar
razumemo je napisal/a:
??? Še nekdo brez stika z realnostjo. Gostilne bodo dejansko začele propadati, če se tole ne bo kmalu nehalo, ker od lufta se dolgo ne da živet. Ampak ja, to je samo moda. Sem brez besed.
Default avatar
A se še niste navadili na to, da privatnikom nikoli ni dovolj in da zmeraj jamrajo? Vedno so oni ubogi, garajo 25 ur na dan, se žrtvujejo za svoje lene in nesposobne zaposlene, ki so preplačani, neodgovorni in nelojalni, največji davki na svetu jih ubijajo, najslabše poslovno okolje na svetu jih uničuje, komunisti, levičarji jih bodo razlastninili, Slovenci so jim fouš uspeha (čeprav jamrajo, da so pred propadom) in tako dalje. Če niso pred propadom zaradi korone, so pa zaradi tega, ker vlada dvigne minimalno plačo za pet evrov.
Default avatar
fdgprča je napisal/a:
Mogoče res malce neprimerno napisano. Želim povedati, da ljudje take naslove (kao moderne, vem sem podala čuden izraz) bolj klikajo, kot pa tiste, ki so povprečni/ nezanimivi.
Ta ‘moderni naslov’ bo kmalu nova realnost za večino. Žal. Veliko nas drvi navzdol. :(
Default avatar
fdgprča je napisal/a:
Ja, pa ne samo gostilne.
In še glede pametnjakovičev, ki menijo, da imamo privatniki za ne vem koliko časa rezerv. Ja, imaš jih, ampak ta kup neverjetno hitro skopni. Če imaš 8, 9 zaposlenih + sebe (to je eno majhno podjetje, da se razume), moraš upoštevat ene 25 jurčkov za plače, par jurčkov za stroške, (bog ne daj, da imaš še kakšen kredit ali najemnino), kar pomeni, da moraš imet 100 jurjov za 3-4 mesece. Ampak po tem datumu si pa na nuli oziroma že delaš minus. Me pa zanima, koliko je privatnikov, ki ima danes to številko na računu.

O naslovih pa ne bom, ker so katastrofalni.
Default avatar
Ne, večina podjetnikov, s.p., ... nima "na zalogi" za par let denarja. Če želiš, da firma napreduje investiraš ... Razvoj pač stane.
In če ima Ana Roš res toliko zaposlenih - a se sploh zavedaš koliko mora delodajalec založit za plače, da potem čez 2 meseca dobi povrnjeno od Zavoda za zaposlovanje? Če je bruto 1 = 1.000,00 EUR, je bruto 2 = 1.161,00 EUR (pustimo, da delavec dobi izplačano le cca. 700,00 EUR), ampak pomnoži zdaj to z 20 ali 30 zaposlenimi...
In ja, ker se v Sloveniji cedita med in mleko že od leta 1991, ima vsak IN PRAV VSAK podjetnik in s.p. na "zalogi" cca. 500.000,00 EUR, da bo preživel kakšno leto brez vsakega dohodka.
Default avatar
V Slovenli je lustn samo peščici izbrancem. Ostali smo samo navadni nigercki.

Default avatar
žurnal 24 je napisal/a:
Kere maš ti. Mal več realnosti. Če si s.p. imaš velik enih stroškov. Zdaj je pa korona svoje prinesla. Vsaj za 1 leto da ima nekdo našparanega omg ko še za sproti je učas težko. Redki so ki imajo ali pa imajo firme že res dolgo Ali sta pa mož in žena oba bogata. Sam tolko spet ji takih. Ti v oblakih mal živiš veš.
Default avatar
Vecina gostincev nas je na robu prezivetja. Povem iz prve roke. Obratovalni stroski so ogromni, kdor se ne ukvarja z gostinstvom tega ne bo nikoli razumel. To je dalec najbolj zjebana panoga v tej epidemiji.
Default avatar
Če ste gostinci na robu preživetja, pojdite v kakšno drugo panogo. Se je treba prekvalificirat, prestrukturirat, prilagodit času in trgu, ne pa samo jamrat in državo čakat, kaj bo dala. Zdaj so potrebe po voznikih kamionov v mednarodnem prometu, pa pejte to delat.
Default avatar
zanimivo, kako se retorika spremeni..

zadnjič so v eni debati križali kmete..
kak dobijo subvencije če jim toča stolče.. ja po kakem letu , za nazaj..
tle je problem plačat delavce za en mesec, ker potem povrne država..
potem se je vsulo, da zakaj tako malo plačujejo delavce, pa da nabirajo une iz macedonije..
da naj raje sami delajo..
če ne bi spoštoval dela in ljudi, ki dejansko v tem so in s temi posti in avtorji nimajo nič zveze, bi tudi kaj takega lahko zabrusil nazaj..
potem so problem fini traktorji in morda število njih..
tele en razlaga kak je investiranje NUJA..
a bejžte no..??
skratka, vsak pride kdaj "na skret"..
zakaj je potebno takrat ko nisi ti "na vrsti" , omalovaževat ostale v težavah??
Default avatar
fdgprča je napisal/a:
Problem je nastal ker je kuharjem nakazovalal minimalca, ostalo pa na roke, 80% od minimalca je bore malo, na roke pa jim ne more izplačevat razlike ker pač ni prometa.
Prav ji je , ko ne bi goljufala prej bi danes imela vse OK
Default avatar
Minikas je napisal/a:
Zaposlene naj da na čakanje in zapre dokler se ne bo se vzpostavila normalna situacija. Z zaprtjem nimaš nobenih obratovalnih stroškov.
Default avatar
popolne bedarije je napisal/a:
Seveda - in njena mednarodna ekipa vrhunskih kuharjev jo bo čakala v vrsti, ko se bo odločila spet odpret? Še enkrat, brez besed nad razgledanostjo nekaterih v tej temi. Sploh ta z izplačevanjem minimalcev takih kuharjem je neverjetna. Vam nese samo do prve oštarije, kjer dobiš malico za štiri evre, vse drugo je pa že pretežko.
Default avatar
Ali se gostinci poslužujete tega, da dostavljate hrano? Vsaj tisti, ki imate gostilne s ponudbo hrane? Je to vsaj majhen obliž ali se ne splača it tega? Mi je pa hudo za vsakega, ki je zdaj že drugič prisiljen mirovati. Tale korona bo res zjebala čisto vse.
cron