Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Vpis na faks v 3. roku

Default avatar
Ve kdo, kako je z vpisom na faks v začetku oktobra? Je to še vedno mogoče?
Vpisal bi se zaradi statusa, ker moram še napisat diplomo. Ponavljal nisem nikoli.
Default avatar
Ne mors se kr tk vpisat, ce ze imas status in se enega faksa nisi dokoncal. Mogoce bi lahk edino vprasal kako je z vzporednim vpisom.
Default avatar
Če si vzporedno vpisan v dva faksa, pa ti na prvem poteče status in še nisi diplomiral, tudi na drugem nimaš statusa. Vsaj tri leta nazaj je bilo tako.
Default avatar
Zivjo,
jaz sem v enakem polozajiu kot ti.Klicala sem na faks,kamor se nameravam vpisat in tam so mi rekli, da moram od 20.-30. septembra poslati vlogo za vzporedni študij (za ponovni vpis ne moreš,ker še nisi diplomiral,kakor tudi jaz ne) ter zraven priložiti še potrdilo o opravljenih izpitih in kopijo maturitetnega spričevala.

Ne vem pa, kaj je s tem vzporednim študijem. Prosim,če mi lahko kdo potrdi tole:se pravi,ko jaz diplomiram na svojem faksu,mi status naprej velja na drugem (vzporednem) faksu.
Lep pozdrav.
Default avatar
Se enkrat zivjo, prej sem se malo narobe izrazla.Nisem mislila tako, da mi sele potem zacne veljati status na drugem faksu,ko na prvem diplomiram. Vem,da mi status na drugem zacne veljati z vzporednim vpisom.
Rada bi le potrditev,da imam lahko jaz potem ko diplomiram na prvem faksu še vedno status študenta in lahko normalno uveljavljam ugodnosti,ki jih ta status nudi (študentske napotnice,boni,..)
Default avatar
Saj v mojem primeru ne gre za vzporedni vpis: 31.9. mi poteče absolventski staž in nimam več statusa. Ker pa še nisem izkoristil možnosti za ponavljanje/vpis na drug faks, bi se vpisal še kam drugam. Ti vpisi običajno potekajo nekje od 1. do 10. oktobra, zanima pa me, če ima kdo kaj več informacij?
Default avatar
Da nisi ponavljal letnika nima veze,kvečjemu olajševalna okoliščina,da podaljšaš absolventski status na istem faksu,vendar moraš imeti upravičen razlog.
Dejstvo je, da se, ker še nisi zaključil prvega študija-nisi še diplomiral-ne moreš ponovno vpisat na drug faks,temveč moraš vpisat vzporedni študij.
Sem se pozanimala na faksu,ker sem kot sem rekla,v istem položaju kot ti,le da se mi status izteče aprila.
Lep pozdrav.
Default avatar
Saj v tem je hakeljc: ti boš oktobra še študentka in ti je edina šansa za vpis vzporedni študij. Meni pa status poteče in se vzporedno torej sploh ne morem vpisat (vpis je oktobra). Lahko pa se vpišem na drug faks - kao sprememba smeri študija, do česar ima vsakdo enkratno pravico v času študija.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet