Arhiv - sociala

Hude težave

Default avatar
Pozdravljena,
bom kar začela s svojo težavo.Mož ima s.p. dejavnost,ker je bilo dosti dela,sem na njegovo željo pustila stalno službo in se zaposlila pri njem.Razširil je obrt,se zadolžil in začeli smo s polno paro.A kaj pomaga delat brez rezultatov?Začele so se težave v zvezi z neplačili,problemi v zvezi z zaposlovanjem delavavcev in njihovih pravic,nelikvidnost je skočila na dan,težave z vozili/transport/,kazni na tujih cestah,lomi,kraje in še in še.
Začela so se obtoževanja,kdo je kaj kriv.Svarila sem ga zadnja tri leta,pomagalo pa ni nič.Začele so se tudi zdravstvene težave,stresi,depresije,ulkus na želodcu,astma....Stanje je že tako nevzdržno,da ne zdržim več.Poleg tega nisem ravno mlada(50),da bi se kje drugje zaposlila,a mož o kakršnem koli preobratu noče slišati.Pravi,da bo že kako.Ta "že kako" se vleče že predolgo.Izgubil je občutek za razsodnost,pred dnevi je imel prometno nesrečo,da se je komaj rešil.Pravim,mu da mu je usoda dala še zadnje opozorilo.Živimo vse na rizik,kdaj bo šlo vse po zlu,je samo še vprašanje mesecev.Celo na stanovanju je zastavna pravica,dolgov pa toliko,da se počutim ogrožena do skrajnosti.Sin,ki je še do nedavnega delal z nami,se je odmaknil,ker vidi ,da mu tu ni prihodnosti.
Na tem forumu ne iščem materialne pomoči,pač pa en nasvet,ki bi mi omogočil,da se vse te kalvarije rešim čim prej.
Pozdrav ,štajerka Monja
Default avatar
Draga Monja!

Razumem te. Res te razumem. Čeprav sem sama v vlogi tistega drugega - tistega, ki ima s.p. in verjame, da bo že kako. Rada pa bi te vprašala: Ali si do zdaj res stala možu ob strani? Ali si pomagala pri iskanju novih poslov, novih rešitev? Ali si zgolj opravljala administrativna dela, ali kakrkoliže. Si se zvečer vsedla z možem in se pogovorila o tem, kaj bi lahko še naredila oziroma ali je bil on pripravljen govoriti o tem. Vsekakor mislim, da je rešitev v tem, da naredita brainstorming in poiščeta možnosti, da se izvlečeta iz težav, ki jih opisuješ. V slogi je moč! Oba morata verjeti!
Leta naj ti ne bodo ovira temveč so pravzaprav olajševalna okoliščina. Tvoji otroci so na srečo že tako veliki, da so samostojni. Zdaj sta z možem odgovorna samo še vsak zase in oba skupaj za vaju oba. Si predstavljaš, kako bi bilo, če bo se v taki situaciji znašla, ko so bili še mlajši, npr. šoloobvezni.
Vse pa le ni tako slabo, kaj?
Osebno sem deloholik in še vedno verjamem, da pošteno delo prej ali slej (res da bolj slej kot prej) nasuje v naše dlani plodov, ki pa so zato slajši. Saj veš kako je s tistim sadjem, ki ga zorimo na silo.
Dvigni glavo! Pa pogumno naprej. Prepričana sem, da te čaka še veliko lepih trenutkov za katere je vredno živeti. Začni verjeti tudi ti!

Sirena
Default avatar
Monja!

Prepričana sem, da se Vaše težave še niso umirile, preskočile ali se nekam skrile.

Vendar : vsaka situacija ima svoj vzrok in je tudi prava. To je težko razumeti, vendar: imate edinstveno priliko, da se v tej situaciji, ki vam je kratkomalo dana, zazrete vase in ugotovite, kaj se dogaja.

Ni situacije, ki se je ne da rešiti! V to sem trdno prepričana . In ker je za Vaše več vzrokov,

Vas vabim na današnje predavanje, ki bo

ob 18.00 uri v hotelu Kompas v kraju Slovenj Gradec.

Na tem predavanju boste slišali stvari, ki Vas bodo morda presenetile, Vam bodo pa razkrile, zakaj prihaja do teh situacij, zakaj se Vam ponavljajo, zakaj se Vam te hude stvari dogajajo, zakaj se vrtite v "začaranem krogu" in predvsem - kaj lahko storite.

Poskusite.

Lepo Vas pozdravljam in še enkrat ponavljam: ni situacije, ki se je v življenju ne da rešiti.

Ksenija