Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

uh, pa taka koža...

Default avatar
Pozdravljena Nada!
Iščem pravo kremo zase, pa ne le kremo, kompletno linijo tja do pudra.
Hja, saj vem, težka bo, vsaka koža ima svoje potrebe in ni enotnega pravila.
Letos sem jih dopolnila 40 (o, groza, pa se ne počutim toliko!), moja koža izgublja svežino, lahko jo opišem kot skrajno občutjivo in nervozno (ja, kakšna pa naj bo, saj je moja).
Mislim, da imam mešano kožo, pore so kar velike, mozoljčki se mi tudi pojavljajo, pravzaprav imam še vedno probleme z njimi, praske in ranice se dooolgo in počasi celijo (tukaj sem precej sama kriva, ker jih ne pustim pri miru).
Drugače pa je koža nežna in tenka,(če odmislim problematične predele skoraj porcelanasta) občutek imam, da ji manjka vlage, tudi gubice okrog oči in na čelu že imam. Kožo redno čistim (mleko L'Oreal Age Perfect, tonik tudi, pa še od Afrodite včasih za pomiritev, pa od Schellerja za nečisto kožo), kreme, ki sem jih uporabljala so kvalitetne (kar nekaj časa A.Boerlind Z, LL , včasih Scheller, poskusila sem Avene, serum od Clarinsa (zelo dober), Kahne..) iščem, ne morem se povsem odločiti, nobena ne ustreza popolnoma. Potrebujem pa čimbolj naravno, neagresivno kozmetiko, ki jo bo koža brez pretresov prenesla, sploh za predel okrog oči.
Kakšen puder mi najbolj priporočate, tekoči in v prahu (če je potreben)?

Najlepša hvala za odgovor in prisrčen pozdrav!
Default avatar
Lep pozdrav!

Iz vašega pisma sem razbrala, da pogosto menjavate kreme različnih proizvajalcev ter tudi le-te medseboj konbinirate. Za začetek vam svetujem, da se osredotočite na eno blagovno znamko ter uporabljajte le proizvode samo ene linije. Žal so danes narejeni proizvodi tako, da se v večini primerov medseboj dopolnjujejo, kar pomeni: če želite, da je koža očiščena morate uporabiti tako gel kot tudi tonik istega proizvajalca, kajti tonik vsebuje vitamin C, gel pa vitamin E. To je samo predpostavka. Upam, da ste me razumela, linije so narejene tako, da se vsak naslednji proizvod, ki pride na tržišče navezuje na uporabo predhodnjega v liniji. Kar je seveda zelo dobra marketinška poteza. Pa pustiva marketing!!!

Glede brazgotin in ranic na obrazu, moram žal potrditi, da ste sama kriva. Pustite
mozolje pri miru. Saj vem, da je težko, vendar vam žal noben proizvod ne bo pomagal, če ne boste pustila mozoljčke pri miru.
Kot sem že povedala, žal ne morem vedeti ali bo krema primerna za vašo kožo ali ne, lahko pa vam dam smernice. Poizkusite Matisovo linijo. Najprej vam svetujem, da naredite peeling kože, s katerim odstranite odmrle celice na koži. Po narejenem peelingu, nanesite masko, ki naj bo predvsem vlažilna. Pozkusite peeling in masko iz linije Matis, ki je namenjena občutljivi koži.
Po čiščenju kože uporabite ABC Vitamin imenovan Brighten. To je emulzija, ki koži vrača sijaj in bleščeč videz. Vsebuje vitamin E in B, ki spodbuja delovanje celic. Emulzije ABC so naravne, opozarjam vas, da so neparfumirane, kar pomeni, da so neprijetnega vonja, vendar zelo učinkovite. To emulzijo uporabite namesto dnevne kreme. Kot nočno kremo pa vam svetujem Essential firming cream, prav tako od Matisa, ki koži vrača napetost in elastičnost. Krema čvrsti vezivno tkivo, ki z leti počasi popušča.
Če povzameva: obvezna uporaba peelinga, maske, emulzija ABC in krema Essential Firming cream.

Poizkusite dobiti vzorčke vseh proizvodov. Nikar ne kupujte prej dokler ne testirate proizvode. Naj vas opozorim, da na podlagi vzorčkov sicer ne morete ugotoviti učinkovitost proizvodov. Ugotovite lahko reakcijo kože na sestavine v proizvodih.

Ko boste naredila to lepotno kuro oziroma vsaj testirala proizvode me obvestite kakšen je občutek. Zanima me kako vaša koža reagira na čiščenje samo z vodo?
Ali so lica suha oziroma ali imate občutek, da vam kožo "zateguje" na licih po umivanju obraza samo z vodo?

Odgovorite mi najprej na vprašanje, potem pa bova nekoliko več spregovorili glede pudra!


Lp Nada
Default avatar
Najlepša hvala za odgovor.
Ravno včeraj sem bila "na lovu" za testerji, pa jih na žalost (razen peelinga) ni bilo moč dobiti, čeprav sem bila na treh različnih koncih. Dobila pa sem Day care fluid, Night care cream pa Intensive serum (vse za občutljivo kožo). Poizkusila sem torej le-te, vem, da to ni to, ampak občutek je resnično blag.
Mislim, da bi kar tvegala in si za začetek kupila eno od krem (Essential firming mogoče...).
Ja, poizkusila sem čistiti kožo samo z vodo. Mogoče imam samo na začetku občutek suhe kože, vendar se zadeva kmalu umiri.

Lp Ruth

Moderatorji

Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek