Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

poročni make up

Default avatar
Spoštovana Nada!

Na vas se obračam s prošnjo po nasvetu. In sicer se ne morem odločiti kak make up bi mi pristajal za posebno priložnost..poroko. Imam rjave oči, kostanjeve lase in zelo svetlo polt (čeprav pred poroko mislim obiskati solarij, saj sem trenutno take barve kot obleka ki je rahlo bež). S partnerjem sva se odločila da bo najina barva krvavo rdeča, zato bodo tudi zelo vrjetno moji dodatki (rokavice, torbica, poročni šopek in njegova srajca :)) ) v taki barvi. Sedaj sem navajena na vsakodnevno ličenje in to niti ne preveč naravno...za senčila uporabljam vse barve od kričeče modre do zlate, rjave in roza do vijolične... in šminke od naravne do temno rdeče in vijolične....ponavadi si za zvečer očrtam še črto na zgornjo veko z eyelinerjem in fino maskaro....nosim tudi očala, vendar mislim, da se bom za poroko odločila za leče...no nekako sem premišljevala da bi imela ustnice na poroki krvavo rdeče, ker mislim, da mi tudi ta barva pristoji pa še malce sokantna je (kar mi je všeč), vendar pa ne vem, kako naj si k tej barvi naličim oči...

Vem da sem bila dolga in že skoraj nadležna, zato se vam iskreno zahvaljujem za vaš čas in odgovor!

Lep pozdrav,
Lara
Default avatar
Lep pozdrav!

Ne razumite me napačno, venadar vam svetujem, da se za priložnost kot je poroka, prepustite strokovnjakom. Naj vas oni naličijo. Sama ste napisala, da uporabljate vsemogoče make-upe. Ljudje poznajo vaše meke-upe. Zato vam svetujem, da se prepustite strokovnjakom, ki vas bodo v skladu z vašimi željami, obleko in priložnostjo naličili nekoliko drugače.
Poleg tega, pa ne boste na dan poroke obremenjena še z make-upom.

Glede na opis pa vam svetujem, da poudarite usta z rdečim rdečilom, ki bo v skladu s šopkim, oči pa naj bodo manj poudarjene (topli,rjavi odtenki).
Če se boste sama ličila vam svetujem, da naredite nekoliko bolj intenziven make-up ( čeprav ni v skladu z nežno nevesto), ker vam slikanje oz. flesh pobledi barve.
Nevesta pa mora biti lepa tudi na slikah, kaj ne???

Lp Nada
Default avatar
nada najlepša hvala!

naličila me bo sestrična ki je kozmetičarka in tudi vizažistka, če ne da imam tudi sama dosti izkušenj...pa vseeno..samo rdeča mi ni bila tako domača....:)


bi vas pa prosila za še en nasvet glede nohtov..včasih sem imela blazno močne in trdne nohte, potem pa so se mi nekje koncu pubertete začeli cepiti po plasteh in sedaj pri 2h-tih ne kaže da bi se nehali...kako naj si pomagam?

Hvala!

Lp,
Lara
Default avatar
Pozdravljena!

Me veseli, da ste se odločila, da vas na dan poroke naliči nekdo drug. Vi boste imela tako ali tako preveč dela.

Glede nohtov vam svetujem uporabo laka, ki je hranljiv in namenjen razcepljenim in poškodovanim nohtom. Sama sem si nohte utrdila z Orlyevim lakom Nail Defense. Je pa res, da boste potrebovala kar nekaj časa, preden nohte normalizirate. Lak namažite tako na zgornjo ploščico nohta, kot tudi pod noht. To načelo velja tudi za ostale lake, ki kakorkoli ščitijo nohte pred mehanskimi vplivi.
Tako bo vaš noht popolnoma zaščiten.

Lep pozdrav in veliko sreče v zakonskem življenju!

Lp Nada
Default avatar
Lep pozdrav, g.Nada

A mogoče poznate kakšno kvalitetno vizažistko za ličenje na domu? Septembra se namreč poročim in si želim imeti popoln make-up. Sem svetlih las in polti, zato bi želela temu primeren make-up. Kakšne so cene za takšno storitev?

Za odgovor se najlepše zahvaljujem

Moderatorji

Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek