Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

KATERA FAKULTETA JE NAJTEŽJA

Default avatar
Zelo me zanima vaše mnenje. Katera fakulteta je najtežja in katero se da najlažje opravit.
Default avatar
Težke fakultete so na nek način vse, lahko se pa tudi vse naredi.
Če si lenuh za učenje, potem je še tako lahk fax nemogoče nardit, če si pa glavca, pol ti pa tut še tako težk fax ni problem nardit.
Se pa tudi pozna, če si se malo pripravljen odreči vsemu možnemu užitku in se za kakšno urco al pa dve usest za knjige.

To, al je ker fax težek al ne, je pa zelo subjektivno, tko da je tvoje vprašanje zelo retorično
Default avatar
Neumno vprašanje!

Jaz sem končal matematiko na Fakulteti za matematiko in fiziko in se mi študij ni zdel pretirano težak, meni so bili zelo težki predmeti, kjer si se moral precej stvari na pamet naučiti (razne definicije in podobno).

Se pravi, da bi bil meni pravni faks zelo težak, tistemu s prava pa matematika,...

To kar sprašuješ je zelo subjektivno.
Default avatar
Haha, pomoje bi blo boljse vprasanje katera fakulteta je lazja ;-) vse je odvisno koliko imas v glavi, koliko ti tam ostane in kaksne ucne navade imas. Za nekatere je lahko studij matematike tezak, za nekatere pa lahek.
Verjetno pa velja,da so tehnicne oz. naravoslovne fakultete tezje, ker skoraj vsi predmeti obsegajo se laboratorijski del iz katerega je treba naresti posebej izpit ali kolokvij.
Jaz sem koncala kemijski faks, pomojem bi bila zame ekonomija ful težka, ker mi je to cisto anti. Odlocaj se napodlagi svojih sposobnosti in zanimanja za predmete.
Default avatar
Pozdravljeni,

Miha, prav imaš, da se nam pravnikom zdi matematika neznansko težka kljub odličnemu uspehu v gimnaziji in odsotnost matematike na pravu je bil eden od razlogov, da sem se odločila za študij prava ter za tem opravila še pravosodni izpit.

Ni težkih in lahkih fakultet.... vse je odvisno od tega, kaj nekomu leži.

Pozdrav.
Default avatar
a gre kdo brcat košarku jel=???=xd, lol p:
Default avatar
Lahka tista, ki te veseli, težka tista ki te ne!
Default avatar
živijo jaz bi pa samo vprašala pravnike kam so šli pred fakulteto za pravo na katero srednjo šolo¸?
Default avatar
Matemarika mi je bila vedno lahka in vsi naravoslovni predmeti, medtem ko sem za jezike mislila, da sem antitalent... Šla sem pa na pedagoško, kjer se mi ni iblo treba nič učit... En izpit je bil tak, da si potreboval kakšen mesec, da si vse prebral, ostalo smešno. Potem sem delala še ekonomijo, pa mi je bilo še skoraj bolj smešno :)) Angleščino sem se pa zdaj naučila "u nulo", ker sem se mogla. Vse se da, če hočeš in si vsaj povprečen, še tehnične fakse moraš naredit, je pa tam matematika menda na takem abstraktnem nivoju, da ne moreš prierjat.... To je rekel moj, univerzitetni diplomirani inženir strojništva, ampak matematičen naloge, ki temeljijo na kakih neznankah in so malo težje, pa jaz hitreje rešim od njega :))
Default avatar
jaz bi pa samo vprašala kam v katero srednjo šolo lahko grem pred pravno fakulteto?
Default avatar
jana23 je napisal/a:
na gimnazijo, pravne srednje strokovne šole NI
Default avatar
Na katerokoli saj ni pretirane omejitve opisa.
Default avatar
Povprečna ocena in koliko študentov naredi faks NI MERILO kvalitete faksa. Poznam primere na raznih ˝levih˝ faksih, kjer so študenti naredili izpit tako, da jih je nosilec predmeta podaril višjo oceno, ker so bili prijazni, imeli oblečeno lepo majico itd... FDV je tipičen primer, kjer vsi naredijo z visoko oceno, a njihovo znanje je zelo slabo. Kvaliteta fakultete se meri po kvaliteti znanja, ki ga pridobijo ter koliko študijskih ur je potrebno, da to znanje pridobijo.

Moja lestvica najboljših:

1. Pravna fakulteta (Učenja je veliko, študenti po 10 ur in več dnevno preživljajo pred knjigami, morajo poznati zakone do vejice natančno. Kdor je priden a ni dovolj bister nima možnosti, da bi naredil to fakulteto. Nadarjeni študenti se učijo vsaj nekaj ur dnevno, nenadarjeni pa nimajo možnosti, tudi če se učijo 24ur na dan.)

2. Medicinska fakulteta (Predavanja, učenje, vaje, praksa, specializacija, pripravništvo... Število študijskih ur je ogromno... 6 let intenzivnega študija, potreben nivo znanja je zelo visok, saj neznanje oz. napaka zdravnika lahko odloča med življenjem in smrtjo. Na MF ocen ne podarijo, ampak si jih moraš pošteno zaslužiti. Obseg praktičnega usposabljanja, specializacije itd. ni primerljiv z nobeno drugo fakulteto.)

3. Strojna, Elektro, Matematika, Fizika, Kemija (Veliko matematike, fizike, multidisciplinarnih ved. Znanje pridobljeno s prakso in laboratorijskimi vajami pomeni veliko več kot samo teorija.)

4. Filozofska fakulteta (Veliko študijskih ur, skupno z vajami, tedenskimi kolokviji, branja knjih itd...)


Moja lestvica najslabših:

1. FDV (Učijo se, katere barve ima Slovenska zastava itd... Kvaliteta znanja je smešno nizka, ocene so jim pogosto kar podarjene.)

2. Manegment (Teorija, ki je nihče ne razume, učenje na pamet brez razumevanja, praktičnega usposabljanja ni.)

3. Ostale nekatere družboslovne smeri (Bistvo družboslovja je osebna interpretacija prebranega. Ni treba vedeti natančno ampak samo pribljižno, kar pri naravoslovnih vedah ni dovolj. Prebereš knjigo in dovolj je, da pribljižno veš o čem govori, pri izpitu v odgovoru lahko ˝nakladaš˝... Npr. Pri pravu moraš poznati knjigo do vejice natančno...)
Default avatar
Pri pravu moraš poznati knjigo do vejice natančno...)

ne nakladaj!!!!
Default avatar
No, a si hodil na pravno da veš?
V glavnim, do vejice natančno je fraza, saj ti vejic in pike dejansko ni treba vedet kje stojijo.

Je pa res, da na nekaterih izpitih dobiš izpisan člen zakona z manjkajočimi besedami in moraš vstavit. In zakoni imajo po 1000 členov ;)
Default avatar
Najtežja fakulteta je definitivno fakulteta za logistiko v Celju. Predmeti tako, da te kap. Profesorji nesramni do amena!!
Default avatar
Definitivno je res, da je na pravni fakulteti veliko učenja in se je treba prilagoditi na to, da se moraš veliko stvarem odreči. V bistvo pa za pravno fakulteto ne rabiš biti preveč bister, ker je to eno samo piflanje. Bister moraš biti za predmete kot so : matematika, fizika...

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
cron