Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Seat Leon

Default avatar
Živjo!
Prosil bi če mi lahko kdo kaj napiše o Leonu TDI 90KM in TDI 110KM,kakšni so pospeški(končna) ali je zadosten 90KM,skratka če ga kdo vozi naj mi prosim malo opiše kako je zadovoljen z njim.
Se pa tudi zanimam za nakup 1.8T 180KM in me zanima kaj menite vi?

Lep pozdrav
Default avatar
Če sklepam po Focusu bi moglo bit 1.9 TDi kar dovolj. Polek vsega s 110KM pades ze v drugi razred...pač odvisno kaj pričakuješ od avta
Default avatar
Ja zdaj vozim Seat Ibiza 1.4 16v lim.sport(101KM)še prejšnji model.
Verjetno TDI 110KM leon bolje "vleče" kaj misliš pa za 90KM a daje še dosti športnih užitkov?
Mogoče kdo ve za kakšen link kjer je primerjava pospeškov,hitrosti,...?

Lp
Default avatar
Oče ima Leona TDI s 110 kM motorjem. Odlična zadeva, čeprav menim, da bi verjetno zadoščal že 90 kM motor.

Ti pa svetujem, da se dogovoriš pri kakem SEAT - ovem trgovcu za testne vožnje in se sam prepričaš o zmogljivostih obeh motorjev.
Default avatar
Sam sem imel AUDI A3 1.9 tdi, 90 KM, kar je praktično isti avto (enak motor, enaka platforma, celo enaka notranjost). Avto se za svojih 90 KM vozi odlično in se na tvojem mestu pri nakupu rabljenega avta ne bi omejil na 110KM. Vzameš kar pač dobiš, ker neke občutne razlike ni. Jaz sem bil z avtom in z njegovimi zmogljivostmi zelo zadovoljen in sem ga prodal zato ker sem pogrešal klimo.
Kar se tiče LEONA 1.8T, sem ga vozil, je v redu, ampak stroški registracije so ogromni (okoli 250.000 SIT je obvezno zavarovanje in cestni sklad - brez bonifikacije; izračun lahko narediš na http://www.amzs.info/index.asp?id_pdr=3)
Primerjavo tehničnih podatkov in zmogljivosti vozil lahko med drugim narediš na http://www.najdi.si/avtomobili/
V razmislek - če želiš več športnih užitkov z dizelskim motorjem, razmisli o AUDIJU A3 1.9 Tdi, 130 KM, letnik okoli 2000 (prenovljen stari model). Cena je sicer nekoliko višja od leona, nisem pa še imel priložnosti preizkusa.

LP
Default avatar
Hvala vsem za informacije,vam sporočim kaj bo.

Lep pozdrav

Moderatorji