Avtomobilizem

Odgovarjajo:

kupujem nov avto

Default avatar
Kupujem nov avto. Ne morem se odločit - Renault Clio, Peugeot 206 ali Opel Corsa? Motor 1.4. Svetujte, prosim!
Default avatar
Živjo!
Jaz bi ti svetovala Peugeota 206 1.4 16v xs. Super avto!
Default avatar
Opel corsa je med omenjenimi najbolj primeren (ima povsem nov 1,4-litrski bencinski motor), na drugem mestu je clio (1,4 16V), P206 je pa predvsem lep ;-))
Default avatar
Tinita, a imaš ti tak avto?
Default avatar
Šofer, zakaj pa Opel Corsa na prvem mestu? Meni so vsi odsvetovali Renault Clio, Peugeota 206 hvalijo, za Corso pa ne vem.
Default avatar
Živjo!
Jaz imam Peugeota 206 1.6 16v xs. Je letnik 2001 in sem z njim zelo zadovoljna. Če se boš odločila za 206-ko moraš pa obvezno vzet xs-sa ali pa quicksilverja.
lp
Default avatar
Definitivno je Peugeot na zadnjem mestu po mojem mnenju.
O estetiki ne bi izgubljal besed, ker je to stvar posameznika in bi vedno morala biti sekundarna funkcionalnosti, varnosti, zanesljivosti itd.

Jaz bi tudi postavil vrstni red tako:

1. Opel Corsa
2. Renault Clio
3. Peugeot 206

LP!
Default avatar
Če vprašaš mene, ima najboljše razmerje med ceno in tistim, kar dobiš. Corse naj bi bile dovolj zanesljive, notranjost je morda nekoliko resna, a lepo narejena, vozne lastnosti spodobne, zunanji videz pa je tudi prav OK. Je pa to subjektivno mnenje, sam sem omenjene avtomobile vse vozil, nobenega pa nimam v garaži. In, mimogrede, ne vem, če te zanima: jaz bi izbral corso 1.3 CDTi. Tudi in predvsem za vožnjo po mestu.
Default avatar
Ma Corsa 1.3 se mi ne zdi dobolj močna. Sedaj imam 100 konjski avto, da grem na toliko manj, ne vem?! Kaj pa Corsa 1.4 16V, bencin?
Sem se že zanimala in vem, da se Corso da najbolj ugodno dobiti. Drugače pa sem vozila samo Peugeota 206 XS 1.6 16V, full se mi je zdel dober avto. Bo treba še na kakšno testno vožjo, pa bo.
Default avatar
Ojoj, ravno to sem želel reči. Če si imela bencinarja s 100 KM, boš s corso zagotovo zadovoljna. No, 200 km/h ne bo šla, a zaradi visokega navora prav lepo pospeši. Če pa si bolj zavezana bencinarjem, je pri corsi 1.4 16V zagotovo najbolj optimalna izbira. Skoraj primerljiva z omenjenim P206. Predlagam, da se oglasiš pri enem od trgovcev in poskusiš. Če ne bo imel testnega avtomobila, pojdi k drugemu, saj jih je dovolj ;-))
Default avatar
Jaz sem za Peugeota 206. Sama imam Peugeota 206, 1.6 xs, super sem zadovoljna z njim. V 5 letih kar ga imam hodim samo na redne servise.
Default avatar
Eni ste torej za Peugeota, drugi za Corso. Ali je še kakšen podoben, a v redu avto za približno 2,5 mio SIT?
Default avatar
Halo,

preberi si teste na avto.over.net, tam imaš vse teste od manjših do večjih avtomobilov, poleg vseh karakteristik in slik imaš napisane tudi cene.

Pa srečno!
Default avatar
To so vse jajca - ta velika. Kupi Japonca, ti bo vsaj delal. Honda Civic ali pa Toyota Yaris.
Default avatar
Če bo morda v pomoč!

V roku meseca dni bomo na avto.over.netu objavili primerjalni test petih majhnih avtomobilov z dizelskim motorjem in sicer:

Opel corsa 1,3 TID
Lancia ypsilon 1,3 JTD
Nissan micra 1,5 dci
Hyundai getz 1,5 CRDi
Mazda2 CD68 CE klima

Če se vam ne mudi, mordalahko počakate na našo objektivno sodbo.

Lep pozdrav
Miloš Milač
Default avatar
g. Miloš,

na kakšen način ste se odločili prav za teh pet ?
Manjkajo nekateri kar popularni predstavniki tega razreda:
Fiat Punto
Ford Fiesta
Renault Clio
Citroen C3

Moderatorji