Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Plitvice

Default avatar
No, malce dopustniške štrene.
Kdo ve, kako je kaj v Plitvicah. Jaz planiram enodnevni izlet iz Opatije, pa me zanima:
1.Se splača naredit cca. 150 km v eno smer, je vredno ogleda?
2. pomembno- se lahko kje tam tud kopaš (jezero,bazen?)!
3.gostionice...?
hvala za dopustniške nasvete :-)
Default avatar
Sicer nisem bila v parku, sem se peljala pa letos že večkrat mimo, zato kar se tiče gostiln ti svetujem, da se pelješ čez Plitvice še mimo Kampa in potem imaš na desni Plitvička Kraljica- gostilna kjer boš hitro, kvalitetno in pozno v noč postrežena za malo ceno. Imaš tudi pizze. (od kampa še 1.3km)

Mislim pa da ravno nimaš bazena za kopanje, razen, če jih ponujajo hoteli.
Poglej na njihovo spletno stran, kar preko najdi.si daš išči plitvička jezera pa ti odpre uradno stran.
Default avatar
Živjo Kavona!
Tudi mi se mislimo letos ustaviti v kampu pri Plitvicah in jih nato raziskati. Tja se odpravljamo 11.8. Jih boš ti občudovala že prej? Če je tako, te prosim za informacije iz prve roke, če greš kasneje, ti moje izkušnje posredujem jaz! Velja!
lp majda
Default avatar
Jaz sem bila pred 3 leti in ti lahko povem svoje mnenje.
Kopat se ne da, razen morda kje v hotelu (tega ne vem). V poletnem casu je ponavadi kar veliko ljudi, kljub temu pa se splaca videt te naravne lepote. Ce hoces videti cele Plitvice je en dan skoraj premalo - lahko pa vidis veliko. Oglej si karto na internetni strani in se malo pripravi, da se bos v primeru pomanjkanja casa vedela odlocit.
Je pa iz Opatije kar dalec - kaksne 3 urce voznje (naj te 150 km ne zavede). Je skoraj isto dalec po casu, kot iz Ljubljane.

Glede hrane naj dodam se Licko kuco v samih Pltvicah. Malo naprej od Plitvic proti Karlovcu, pa v Rakovici gostilno Marko.

Mi gremo z druzinico naslednji teden. 11.8. bom spet lahko na netu in ce ti to kaj koristi, ti lahko takrat sporocim se kaksne detalje, ce te zanimajo.
Default avatar
Tnx, tja grem okol 9.8.samo bom do 14.8. na morju,tak,da se ne bom nic na netu oglasila...bom sam gostilnice probavala :-)
Mal mi je skoda, ker se ne mores nikjer kopat...smrk
Default avatar
Kopaš se v reki. Pri mostu ob kampu se spustiš dol. Je pa zelo mrzla....
Default avatar
Midva sva bila na Plitvicah pred dvemi leti in moram reči, da so bile za oči razvajat. Tista čista modrina morja, prav posebno čista voda (podobno kot na morju v Primoštenu, če si že bila tam). Midva sva sicer udarila enodnevno turo, na kateri se pelješ najprej s čolnom, potem pa se vračaš po poti nazaj peš.

Za kopat se mi zdi, da v samih Plitvicah ni možnosti. Tako, kot je rekla že ena prej, mogoče je ta možnost v kakšnem hotelu. Tisti dan sva se midva tudi razvajala kar s sendviči in s sladoledi.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet