Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

lego kocke

Default avatar
Kupili smo prve lego kocke, s katerimi se naj bi otrok zacel igrati pri 9 mesecih. To so posamezne kocke in figurice kot ropotuljice. Imate s temi kockami kaj izkusenj?
Kdaj pa se zacnejo igrati z duplo kockami?
Lep dan zelim vsem, Natasa
Default avatar
Pri nas so bile prve kocke bolj za metat okoli; zelo rad pa je podiral stolpe, ki sva mu jih gradila midva:-))) Duplo smo mu pa kupili ravno zdaj za Miklavža (star je 22 mesecev).

Lp,
Katarina
Default avatar
To so duplo kocke..lego so majhne,drobne z nešteto dodatki.....
Lego uporabljajo starejši otroci-mala šola oz.sedaj devetletka...Za vse ostale pa so nevarne in se otroci kaj dosti z njimi ne marajo igrati...Ker so premajhni....
Default avatar
Katerekoli Lego kocke so za igro starši - otroci tja do 5 let in še naprej. Sam otrok ne bo pogrunat vseh možnosti ki mu jih ponujajo kocke.
pri nas tamale skupaj z mano že gradi stolpe pri 15m, 5 letnik pa že kaki 2 leti prebere tudi že lažji načrt in potem sam zgradi kakšno stvar.
Veliko je odvisno od domišlije "ta velikih otrok" - tako se bodo potem igrali tudi tamali otroci.
Veliko veselja v igri.
Default avatar
Najbrž ste mu kupili Lego Prima. Naš jih je imel nekaj in jih je kar zlagal. Pri slabih dveh letih smo jih pospravili in uvedli Duplo. LP
Default avatar
Verjetno so res lego prima.Se pa ne dajo kombinirat z duplo, kar je skoda. No, saj sem racunala nekako do drugega leta naj bi jih uporabljali. Kdaj ste se pa zaceli igrati z njimi? Res ze pri 9. mesecih?
Vsem lep dan, Natasa
Default avatar
lego duplo primo smo uporabljali 2 leti, sam se je včasih tudi uspel igrati tako, da je postavil stolp in co.
nato smo prešli na lego duplo - sredinska velikost. sedaj pri 4,5 letih pa sestavlja iz teh kock take stvari, da me skoraj kap: zmaj, ladje, hiše na x in y način letala, železniške postaje, kratko malo, njegovi domišljiji ni konca.
s prvimi lego kockami pa je tako: so dobre za lizati, grizti, razmetavati ker tako lepo ropotajo in ko jih mama išče med vsemi rožami, je še vse skupaj bolj zabavno.
pri nas se je nakup izplačal.
Default avatar
mi smo imeli veliko kock Primo in je zanimivo, če imaš doma različne komplete, npr. vlak, pa hiške, metulj, ... so lušne, ker so zelo pisane in res primerne za majhne otroke kot ropotuljice, ogledalca, itd (razen če nima ravno faze metanja in te ne zadene polni šus v glavo :)

Mi smo se s temi veliko igrali, se pa dajo kombinirati z duplo tako, da pašejo na duplo 100%, ne pa duplo kocke na njih (logično ne?)

po mojih izkušnjah samo s par komadi teh kock otrok nima prevelikega veselja, fajn je če ima več teh kompletov (mi smo jih imeli vsaj 6 teh velikih kompletov)

Duplo kocke smo kupovali od enega leta in pol dalje.

LP
Default avatar
Tudi mi smo začeli z Lego Primo. V nekaterih kompletih Lego Primo so tudi kocke, ki jih lahko povežete z duplo (dajo se na primo, gor pa lahko položite duplo). Mi smo jih nekaj imeli. Obratno pa gre v vsakem primeru.
Lego Primo ima en super komplet: tri škatlice, vsaka z drugačno odprtino in pripadajoča telesa (krogla, kocka in tetraeder). Zelo priporočam.
Lego Duplo smo imeli od 18 mesecev naprej. Najprej živali, potem pa vedno več ostalih kock. Kupovali smo jih kar naprej. S kockami se ogromno igramo. Sedaj je hčerka stara 6 let, pa jo zanima Lego Belville (super za deklice, pa tudi fantje se igrajo s tem), pa lego Bionicle (roboti), se pa še vedno rada igra z Duplo kockami.
Kot je že napisala G. , splača se imeti čimveč kock, pa se bo lahko ure in ure igrala cela družina!!!

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet