Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

villa Mateja - Čiovo

Default avatar
POzna kdo Villo Mateja na otoku Čiovo
jaz sem to našla na internetu, baje da je 90% gostov iz Slovenije, pa tudi lastniki so slovenci

Pozna kdo? ste že bili tam?
Default avatar
Pozdravljena1

Mi smo lani preživeli dopust v Villi Mateja. Bili smo zelo zadovoljni in še se bomo vrnili.

Imeli smo polni penzion za 2 odraslo in 2 otroka, vendar smo po prvem kosilu 2 porciji odpovedali (preveč).
Zajtrk je samopostrežni, za kosilo in večerjo pa sta vedno 2 vrsti juhe in 4 različni meniji, če ti nič ne ustreza se da dogovorit za kaj ega.

Sobe so lepo opremljene ( vsak dan jih očistijo), prav tako so zelo urejene kopalnice, v sobi pa imaš tudi TV, hladilnik in ventilator.
Vsako večer imajo živo glazbo.

na plažo se da priti skozi borov gozd, mi smo se vozili ( 2 minuti). Ob plaži je urejeno parkirišče in kafič (sladoled za otroke). Na plaži je drobno kamenje (boljše od mikve) in tudi sence je dovolj.
Voda je kristalno čista (lani bolj mrzla zaradi neurij). največja atrakcija vsaj za naše otroke pa so bili valovi. Opremo za plažo smo puščali kar tam.

Lastiki so res slovenci, doma iz Miklavža pri Mariboru. So zelo prijazni in ustrežljivi ( v kuhinji delajo večinoma sami)
Default avatar
Midva sva letos imela namen iti, pa ne bova šla, ker imava eno drugo varianto, bova pa vsekakor šla naslednje leto

Hvala za izčrpen odgovor
Default avatar
Kaj pa drugače, kako je na Čiovem, se kaj dogaja? kako je v okolici te ville? je bolj mirno ali je tudi kaj življenja?
ste večere preživeljali več ali manj kar tam pri nijh ob živi glasbi?
Default avatar
kraj kjer je ta villa je miren, v bistvu nimaš nič razen njihove animacije. Lahko pa se z avtom odpelješ v Trogir, ki ni daleč vstran. res pa je da se bodita pripravljena na to da je do trogirja ozka cesta in dolge kolone, ker gredo vsi radi zvečer tja. Je pa mesto zelo lepo in je marsikaj za videt, tako da to odtehta čakanje v koloni.

Osebno mislim da je Čiovo vsaj Villa Mateja kraj za mirne družinske počitnice. Res pa je bilo tudi veliko parov, stvar okusa in pričakovanj.


Mi odhajamo letos v Tunizijo, saj so cene zelo primeljive z Hrvaško.
Kam pa greste vi, če ni skrivnost (kakšen info o dobri lokaciji vedno pride prav)

l.p.

Barbara
Default avatar
Čiovo - ena sama gužva! Nas ne vidijo več!
Default avatar
Mi smo lani šli na Čiovo, pa smo zdržali samo en dan. V Gornjem Okrugu smo rezervirali, pa nam ni bilo všeč in smo naslednji dan spokali. Gužva, gužva, do trgovine daleč, do kavarne daleč, do morja full strmina. Ker pa smo prej doma na internetu ogledovali tudi vilo Matejo, smo si šli ogledat kje je in kako je tam s plažo pa to. Pa nam ni jasno, kje bi bila ta fina plaža, o kateri govoriš, inabina. Mimo vile je cesta, nato borov gozd v strmini do morja. Šli smo do konca, pa peš dol do morja, pa ni bilo videt nobene plaže, samo skale, pa to. V glavnem, nismo se odločili, da bi bili tam, pa smo samo eno noč prespali v Vili the best v G.Okrugu na Čiovem, pa zjutraj spakirali in se odpeljali na "naš" že več let obiskani Pag, v Povljano, kjer nikoli nismo razočaranil. Ker poznamo več primernih oddajalcev apartmajev, smo v eni urci dobili praznega in preživeli čudovit dopust. Na Čiovo ne bomo več šli. Pač stvar okusa, vem, a vseeno mi ni jasno kaj toliko folka vidi tam,da je taka gužva.
Default avatar
Mi gremo letos kampirati v Istro, kjer imamo prikolico
Default avatar
Smo bili lani me ne vidijo več. Postrežba nikakva tudi hrana, gužva do trogirja na čiovem pa ni ne plaž ne kaj za videt. Odsvetujem! Tudi če se zdi da je malo ceneje na koncu ne odtehta, da ti na dopustu zmanjkuje denar iz sob, nekdo ti klimo ugašuje itd.
Če imaš sebe rad greš drugam.

Lep dan,
Default avatar
aha pa še to: do morja je sprehod čez borov gozdiček samo hrib je tak kot da bi šel na triglav. Ni variante, da kaj pozabiš v apartmanu in skočiš, dvakrat premisliš ali res nujno potrebuješ to kar si pozabil. Če si z malim otrokom je pa sploh kriza.
Default avatar
Pozdravljeni,

mi pa smo lani letovali v Villi Mateja že drugič in gremo letos spet, ker je res super!

Sobe so lepo urejene, čistijo jih dnevno, s klimo nismo nikoli imeli problema. Da bi kdaj kaj zmanjkalo iz sobe je pa sploh smešno trditi. Hrana je zelo dobra - domača, postrežba super, lastniki so zelo prijazni..ker je vzdušje bolj domače se da vse dogovoriti, tako upoštevajo vaše želje glede hrane, možno je tudi zamenjati večerjo za kosilo itd.. samo vprašati je treba!

Kraj je zelo miren, žive glasbe zadnja leta več nimajo. Do morja je dobrih pet minut hoje, po malem hribčku navzdol po kamnitih stopnicah skozi borov gozdiček. Sicer je hoja od plaže nazaj do ville res malo bolj naporna kot hoja navzdol (logično :)), ampak svež morski zrak, vonj po borovcih in žvrgolenje čričkov in škržatov naredijo to parminutno hojo prav prijetno.

Morje je kristalno čisto, zahvaljujoč gozdičku je na plaži obilo sence. Naša malčka na plaži res uživata, saj je tam vedno dosti otrok. Za tamale sicer priporočam gumijaste sandale - na plaži so namreč mali kamenčki. Morje postane dokaj hitro globoko, ampak vseeno je dovolj velik del, kjer je plitvina in večinoma čofotajo otroci. Občasno pride na plažo gospa, ki prodaja krofe, na plaži pa je tudi kafič, tako da lahko v miru popijete kavico in pojeste sladoled.

V največji sezoni je res večja gneča preko mostu od Čiova do Trogirja, ampak če greste tja hitro po večerji ali malo kasneje zvečer se da gneči izogniti. Poleg tega smo lani odkrili, da se da do Trogirja priti z ladjico iz Okruga Gornjega, vozi vsake pol ure. Otrokom je bila ta vožnja seveda dosti bolj zanimiva kot če bi šli z avtom..

Lep dan vsem!
Default avatar
Neyka74 je napisal/a:

Ojla.

Letos sem dopustovala na otoku Čiovo.
Nastanila sem se v vila Mateja. Zelo razočarna. Majhne sobe. Neprijazno osebje, hrana zanič.
Na plažo- /edina ki je / se pride po vzdolž strmine slabo porehodne. Plaža je majhna in ni primerna za vse obiskovalce ker je nenormalna gužva.
ODSVETUJEM da se odločite za to destinacijo.
Default avatar
sanja 10 je napisal/a:
Pozdravljeni!
Tudi midva sva z možem bila letos nastanjena v Villi Mateja in imava isto mnenje, hrana brez okusa in namočena v olju, solata vsa pregreta in pol cm narezana na debelo kumare in zelje, pijača v njihovi restavraciji dražja kot na plaži ali glavni ulici v Trogirju, sladoleda sploh niso imeli, osebje neprijazno, ljudje so se pritoževali dobil odgovor se trudimo, vendar po enem tednu ni bilo nič drugače.
Pot do plaže strma cca 200m po gozdu in na plaži resnično gužva, če pa si semalo umaknil iz glavne plaže pa je bilo nevarno plavanje po morju, ker nikoli nisi vedel kdaj te bo kdo povozil s čolnom.
Zato vam svetujem obisk druge destinacije,mogoče tudi tujine, kjer za isto ceno dobite kar pričakujete.
Lep pozdrav
Default avatar
Tudi naša družina je v preteklem letu letovala v VILI MATEJA in to proti koncu poletne sezone 2014. ZAKAJ se vam oglašam na tem mestu, zato ker se mi zdi da
je to potrebno, zlasti zaradi vseh negativnih odzivov ki jih na tej strani vidim in se z njimi nikakor ne strinjam, ter se počutim dolžnega, da vse svoje lepe in nepozabne trenutke podelim tudi z vami.
Ob samem prihodu smo bili zelo navdušeni nad samo lokacijo, ki se nahaja ob borovem gozdičku skozi katerega se srehodiš do perčudovite plaže. Pot je res bolj strma, a glede na to da poteka skozi gozdiček in je cel čas v senci ni tako naporna. Namestitev
v VILI MATEJA je potekala brez težav saj so sobe čiste in lepo urejene,z osebjem se pa lahko vse dogovoriš kar v slovenščini. Tudi hrano imajo dobro.
Res pa je bila gužva ko smo se odpravili v mesto (Trogir) ampak tudi to se da lepo rešiti z ladico ki vozi vsako večer do Trogirja in te popelje mimo te gužve. Skratka če potgnem črto smo preživeli lep dopust. Le še manjši nasvet, ob dogovoru o terminih kar na začetku povejte da ste slovenci in vam bojo na telefon dali ustrezno osebo, ki bo z vami celotno rezervacijo uredila v slovenščini.

Lep pozdrav, Samo

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net