Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

InterRail - Skandinavija

Default avatar
cao =)

V juliju imava namen oditi v Skandinavijo (conaB, ali 2 coni) z vozovnico InterRail. S pogoji s strani zeleznic in letalskih druzb sva ze seznanjeni, zanima pa naju, kako je z denarjem oz. koliko cca. ste/si porabil ce si ze sel na podobno potovanje,katere YouthHostle poriporocate ipd. Tudi cez kaksen nasvet se ne pritozujeva =) Sva pa studentki, zato najin zep ni najgloblji.

hvala ze vnaprej + uzivejte, Petra&Nastja
Default avatar
ziv,

vem za Dansko, Kopenhagen, hostel je na robu mesta, sicer super, rbez restrikcije za nočno vandranje, samo stane okoli 4-5 jurjev na noč Drugače je Skandinavija na splošno precej draga, da sploh ne omenjam alkohola :))
Default avatar
Oj!
Glej po celi skandinaviji lohka na prostem kampiras,pa to zastojn,pa se nihce te ne bo preganjal!
Jaz sem 2 leti nazaj v placal 4500 sit v Svedski prestolnici!Je pa tudi res,da so hostli zelo lepo opremljeni
lp
furbi
Default avatar
kje si
Default avatar
Pomoje je najboljša varianta kamp, so urejeni in so tud po vseh večjih mestih, mogoče zne biti na severu bolj hladno, če nameravata do nord kappa, tam lahko prespita v bungalovih, ki niso dragi in so ravnotako urejeni in čisti, ni potrebna rezervacija vnaprej, mi smo vsakič dopoldan poklicali za vsak slučaj da smo zvečer imeli zagotovljeno posteljo. Se pridružujem mnenju da je vse drago, še posebej alkohol!
Default avatar
Zivijo!

Pred leti sva s sedanjim možem potovala po Skandinaviji z vlakom. Ne vem, do kje se odpravljate. Ker so razdalje resnično dolge, priporočam kakšno noč spanja kar na vlaku. Takrat so bili kupeji, v katerih so se sedeži lahko spustili in je iz dveh nasprotnih sedežev nastalo ležišče. Gužve na vlakih ni bilo. Najvišje prideš do Narvika, če pa želiš še severneje, potrebuješ še drug prevoz.
Lansko poletje smo po Skandinaviji potovali z avtomobilom, spali smo v kampih (zelo urejeni, kuhinja, jedilnica...), cena na šotor od 2.000 SIT do 3.500 SIT. V kampih so tudi hišice (cena od 5.000 SIT naprej). Hrana je draga, če se le da, vzemita čimveč stvari s sabo.
Potrebujeta tudi topla oblačila in nepremočljivo obutev.
Skandinavija je super!
Default avatar
Najprej hvala za vsa pojasnila =) Zanima pa me pot od Narvika do NordKappa. Verjetno se nam najbolj splača štopat, ampak tak dolg štop se lahko zavleče tudi do 3 dni (ali več) pa še od NordKappa moramo prit na Finsko. Si lahko predstavljaš da mamo problem =) Sami že iščemo ustrezne rešitve, a bi nam vsakršen nasvet prišel prav.

Petra
Default avatar
Tudi 3 dni je vredno nameniti poti od Narvika proti severu. Če drugega ne, se splača ustaviti v Alti. Sam Nordkap ni ne vem kaj posebnega za videti, bolj predstava in občutek, da si tam. Je pa zanimiva tudi pot od Nordkapa proti finskemu jezeru Inari in naprej skozi Laponsko do Rovaniemija, kjer je spet železnica.

Mogoče bo pri štopanju težava, ker bo velik del mimovozečih avtomobilov že polnih. To je bolj redko naseljeno področje in večino prometa predstavljajo turisti/popotniki, ki imajo avtomobile že polne sopotnikov.

Kolikor se spominjam, je bil nekoč na avtobusih od Bodoja do Narvika in naprej proti Nordkapu za imetnike interrail vozovnice polovičen popust. Od tega je res že zelo dolgo, zato preveri.

Za prenočevanje vama priporočam kampe. Mogoče res niso najbolj ob železnici ampak bolj ob cestah, vendar so poceni in večina ima tudi hišice, tako, da kljub plitvemu žepu ne bo treba spati ravno v mokrem šotoru.

****** Pa še namig Adminu:
Kaj če bi to temo prestavil v sosednji forum Popotniški oglasi, kamor bolj spada.

Zadnja sprememba (15-01-04 08:26)
Default avatar
Zivijo!

Od Narvika do Nordkappa in nato do Finske je kar nekaj kilometrov (čez 1000 od vlaka do vlaka). Ne predstavljam si te poti preštopati, ker je na tem delu enostavno premalo prometa. Recimo lani v noči na ponedeljek smo vozili proti Nordkappu tistih zadnjih 140 km (po katerih se obvezno tudi vračaš do odcepa na Finsko), takrat smo srečali 5 avtomobilov. Po celi Skandinaviji nismo videli niti enega štoparja. Bi bilo pa verjetno zanimivo. Če se odločite za to, veliko sreče.
Vem, da vozijo avtobusi, tudi ladja, ki se ustavlja v nekaterih večjih pristaniščih do Nordkappa oz. do večjega mesta na tem otoku, od tu pa greš naprej z avtobusom. Možnost je tudi rent a car. Kakšne so cene, ne vem.
Se pa absolutno splača videti tudi ta del. Nam so vsi govorili, da ni vredno narediti še toliko kilometrov, da to je samo zato, da rečeš, da si bil na Nordkappu. Nam je bil ta del Skandinavije tudi nekaj posebnega. Res je, da smo mi prišli s Finske in se potem po Norveški vračali, mogoče nismo še bili naveličani take pokrajine.
Skratka, Skandinavija je super.
Default avatar
Bil sem na Danskem ( Kopenhagen ) , Norveskem ( Oslo ), Svedskem ( Goteburg - Stockholm ) v hostlih organizacije ( International Hostelling ) tukaj imas link :

http://www.hostelbooking.com/ibnpub/eng ... europe.asp

Vse smo rezervirali in placali preko net-a. Bili smo zadovoljni z kvaliteto hostlov po skandinaviji so res visjega razreda. V Oslu ( Hostel : Haraldsheim ) je bil najboljsi hostel, ceprav lociran kar izven mesta smo porabili kar nekaj casa da smo ga nasli z zeleznico to ne bo tezko saj je metro ki te zapelje iz glavne postaje do skoraj pred hostel ( se 400m gor v gric mores naredit ). V stockholmu ( af Chapman/Skeppsholmen ) je bil hostel bolj umazan a se zmeraj soliden lociran pa kar v centru mesta tako da gres lahko pes do znamenitosti. Ceprav pise da je hostel na barki pa to ni cisto res ker je samo nekaj sob na barki ostalo je na kopnem ... mi smo recimo bili na kopnem. Je pa na otocku sicer izredno lepa lokacija. V Kopenhagnu ( DK Copenhagen Amager ) pa je bil hostel najbolj izven mesta ce bi sel sedaj spet bi izbral hostel blize centru. Povezava je z avtobusom in se ta bolj slaba ... tako da smo mi ki smo bili s kombijem imeli sreco da smo se sami zapeljali v center. Ceprav so takrat delali podzemno zeleznico ki naj bi se letos odprla, tako da lahko da je sedaj ze boljse.
Drugace pa vse informacije dobis na spletni strani ki sem ti jo posredoval, pa veliko uzivajta skandinavija je RES LEPA !

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net