Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kolumbija poleti

Default avatar
Ojla,

A koga zanima Kolumbija z začetkom okrog 10. do 15. julija in trajanje predvidoma 1 mesec ali več?
Ugled, ki jo ta država uživa v svetu ni ravno zavidljiv, vendar se situacija spreminja na boljše in za to podobo se baje skriva ena najbolj raznolikih flor in favn na svetu (pinki delfini, piranhe, ...) ter zelo prijazni ljudje, pa seveda obale karibskega morja.

LP,
Dejan
Default avatar
Sliši se ful zanimivo, čeprav sem najprej mislila v nikaragvo. A misliš čez celo Kolumbijo, al si mislu na kakšen poseben del? Za en mesec bi lahko šla.
LP
petruška
Default avatar
Mislil sem celo Kolumbijo in sicer bi letel preko Miami-ja, kjer bi ostal nekaj dni (največ 5), potem bi letel v Bogoto (kjer bi ostal kakšen teden in si ogledal vse lokalne zanimivosti), potem sledi Medellin, kamor bi prišel ravno v času zelo znanega sejma cvetja in potem bi odletel na karibsko obalo (Cartagena in Santa Marta), kjer bi ostal približno 2 tedna. Iz Santa Marte na spored obvezno pride obisk Ciudad Perdida (izgubljeno mesto) v Sierra Nevada de Santa Marta, katera tura traja približno 6 dni. Alternativa je obisk tudi mesta Leticia na jugu Kolumbije (tromeja), vendar baje ni ravno varno, čeprav bi imel priložnost videti Amazonko in vse divje živalce, od krokodilov, piranh, kobr, anakond, ...

LP,
Dejan
Default avatar
Miami mi ravno ne odgovarja, ampak zdaj sem pa že navdušena nad kolumbijo. Lohk se pa zmenva - če ti odgovarja - v npr. bogoti, pa ti nardiš še postanek v miamiju.
premisl, če ne boš drugega dobu, lohk pa greva na en drink in se zmeniva.
LP
petruška
Default avatar
Lepo, samo vreme je oblačno, oblačno, oblačno cel čas in to povsod (na plažah tudi). Letala niso poceni, avtobusi so cenejši in super opremljeni, samo bunda je nujna zaradi klime.
Včasih se je poceni dobilo kombinacije letalskih kart za po Kolumbiji samo, če si jih kupil v Ekvadorju, danes pa ne vem kako to zgleda...

Pa prijetno potovanje....
Default avatar
Glede letalskega passa (vkljucuje 5 letov) se pozanimajta ze tukaj. Sama sem ga kupovala preko British Airwaysa. Cena enega leta je potem prisla 50 US$ (vkljucen San Andres in Leticia). Glede na razdalje in dostopnost je bila zadeva vec kot konkurencna ostalim alternativam. Ta zadeva je bila aktualna pred stirimi leti. Ne vem, ce je se vedno. Vsekakor je treba to kupiti pred vstopom v Kolumbijo. Cena pa je odvisna tudi od tega, s katero letalsko druzbo priletis v dezelo. Obstaja se nekaj fint, ki jih je pri narocanju teh kart dobro vedeti. Ce je zadeva se aktualna, jih lahko napisem.

Drugace se mi zdi, da se je treba cimprej spraviti iz Bogote, saj ni tam res ni kaj pametnega. Santa Marta, Tayrona, Cartagena pa nujne postaje. Jaz bi Leticijo in Amazonijo vsekakor priporocala. Nisem zasledila, da bi se v zadnjem casu glede varnosti kaj dosti spremenilo. Je pa vsekakor divje...
Default avatar
1. v miamiju ni kej za pocet
2. ravno tako ne v bogoti
3. a mas res lahko ze vse splaniran kaj pa kako? 2 dni tm, 3dni tm, 2 tedna tm,....
4.kolumbija YES!
Default avatar
A se lahko malo razpišeš o letalskih kartah in ugodnega paketa, ki ga omenjaš. Za paket sem že slišal, vendar kako do njega?
Default avatar
Gre za paket 5 kart (lahko potem dokupujes se ostale), ki jih ponuja Avianca (mogoce najdes kaksno informacijo na internetu). Kot sem ze napisala, sem jo jaz kupila tukaj na British Airways (urejal je g. Sanjin), ker sem z njimi tudi letela v Bogoto. Potrebno je vnaprej dolociti destinacije in datume poletov. Datume lahko potem na mestu samem spreminjas brez doplacil, za spremembe destinacij pa mislim, da je treba doplacati. Avianca je sicer najvecja kolumbijska letalska druzba in ima ogromno letov (tudi po vec na dan za isto destinacijo), tako da ti ni tezko najti dobre variante. Tudi ne prevec komplicirat s tem, da si das veliko casa med posmeznimi leti. Ce ima slucajno kaksno letalo zamudo, bos pac sel z naslednjim, ce je vmes noc, gre vse na racun Aviance in sicer spis v bistveno lepsem hotelu kot si ga privoscis sam, pa vecerja, zajtrk. Taka je moja izkusnja izpred stirih let. Ne vem, ce se deluje. Sporoci.
Default avatar
Lea: potrebno je upostevati, da je Avianca pred kratkim bankrotirala ter propadla. Tak da dvomim, da paketi se veljajo.

LP
Default avatar
Ja vidis, to so stvari, ki so veljale pred stirimi leti. Vse se spreminja.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net