Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

potepanje po zahodu zda

Default avatar
v mesecu julijo grem po zahodu zda, nekako od Seattla ob obali nekako do Mehike pa še mal v notranjsot zda, skratka zahodni del. potovannje bi trajalo pr. 30 dni z avtom. zanima me če je kdo potoval v tem delu in če bi mi kaj svetoval glede najema avtombila, varnosti in kakšne zanimivosti je dobro da si ogledam.
lp
Default avatar
Pozdrvaljena Zvonka,

jaz sem potoval od San Francisca preko Los Angelesa do San Diega potem pa nazaj skozi nacionalna parka Yoshua Tree in Grand Canyon do Las Vegasa ter preko nacionalnega parka Death Valley nazaj do Los Angelesa.

Rent-a-car si pa obvezno uredi že v Evropi, kajti v najslabšem primeru boš prihranila 30%. Priporočam preko nemških touroperatorjev DERTOUR ali FTI oziroma preko Rent-a-car agencije HOLIDAY AUTOS. Vsi imajo v programu pakete ameriškega ponudnika "ALAMO", ki je cenovno najbolj ugodna varianta. Povprašaj v kakšni boljši agenciji! Njihovi paketi vključujejo vse - od neomejenih milj do obveznega in kasko zavarovanja brez samoudeležbe in ponavadi brez dodatnih stroškov za drugega voznika. Imajo pa tudi zelo ugodne pakete za mlajše od 25 let. V ZDA bi v mojem primeru pri isti agenciji, vendar brez evropskega posrednika, za enak avto in enak paket storitev plačal približno 60% več.
Pa še nekaj: v Kaliforniji in Nevadi ni "one way" stroškov pri najemu vozila. Torej, lahko avto prevzameš recimo v San Franciscu in ga vrneš v San Diegu ali mogoče Las Vegasu, tako da lahko to upoštevaš že pri rezervaciji letalske karte.

Lp
Pepson
Default avatar
Pepson, velja to "pravilo" najema v Sloveniji tudi za Florido glede na to, da za Florida velja da imajo najcenejše rent-a-care v Severni Ameriki? Bi prišparal če bi najel v SLO?
Default avatar
Sicer ne vem, kaj te navdusuje za gledati. Ce gres za 30 dni, ti priporocam vsaj:
- crater lake park
- lassen park
- reno, las vegas
- death valley
- sequoia park
- yosemite park
- grand canyon
- hoover dam
- glen dam in lake powell
- disneyland ali universal studios
- san francisco
- če imaš čas, yellowstone in mogoče badlands
...
Default avatar
Ja, prihraniš v vsakem primeru, tudi na Floridi, mogoče se je odstotek prihranka sedaj malenkost zmanjšal zaradi zelo nizkega tečaja dolarja, a vseeno je še veliko ceneje!
Še posebej velik prihranek pa je za voznike, mlajše od 25 let.

Trenutne cene najema avtomobila pri ponudniku HOLIDAY AUTOS
(rezervacija preko www.holidayautos.com ali v boljših turističnih agencijah po Sloveniji):

Paket ALL INCLUSIVE
(neomejeno število milj, obvezno zavarovanje z zavarovalno vsoto do 1,5 mio. EUR, popolni kasko, zavarovanje proti kraji avtomobila, brez samoudeležbe, vse lokalne takse in davki):

KALIFORNIJA (1 teden):
Economy = 162 EUR
Compact = 169 EUR
Intermediate = 173 EUR
Fullsize = 207 EUR

FLORIDA (1 teden):
Economy = 142 EUR
Compact = 159 EUR
Intermediate = 164 EUR
Fullsize = 185 EUR

Paket UNDERAGE 25
(enako kot "all inclusive" za voznike od 21. do 24. leta starosti):

KALIFORNIJA (1 teden):
Economy = 186 EUR
Compact = 197 EUR
Intermediate = 205 EUR
Fullsize = 225 EUR

FLORIDA (1 teden):
Economy = 162 EUR
Compact = 185 EUR
Intermediate = 192 EUR
Fullsize = 197 EUR

Kakšen avto dobite:
Economy: Chervrolet Metro ali enakovreden model
Compact: Chevrolet Cavalier ali enakovreden model
Intermediate: Pontiac Grand Am ali enakovreden model
Fullsize: Buick Century ali enakovreden model

Kako sistem poteka:
Holiday Autos ima sklenjene ekskluzivne pogodbe z agencijo ALAMO (www.alamo.com).
Z voucherjem prevzamete avto na izbrani Alamo-vi lokaciji. Doplačil ni, vse je vključeno. Za jamstvo potrebujete le kreditno kartico, če je nimate pa plačate kavcijo v gotovini, ki jo seveda ob vrnitvi vozila dobite povrnjeno.

Za primerjavo so tukaj cene najema avtomobila direktno preko agencije Alamo, brez posrednika (preko interneta oz. v ZDA, na kraju samem):

Primer: najem za 1 teden, Kalifornija, vključene enake storitve kot v zgornjem paketih
all inclusive, tip vozila economy: 299,15 USD (prihranek pri Holiday Autos: 18.000 SIT na teden!)
underage 25, tip vozila economy: 450,70 USD (prihranek pri Holiday Autos: 40.000 SIT na teden!)
all inclusive, tip vozila intermediate: 334 USD (prihranek pri Holiday Autos: 21.000 SIT na teden!)
underage 25, tip vozila intermediate: 486,37 USD (prihranek pri Holiday Autos: 42.000 SIT na teden!)
_________________________
Torej, se izplača?

Lep pozdrav,
Pepson
Default avatar
Živjo

jaz sem bil 3 leta zapored v ameriki in se potepal po njenem zahodu. Prvič samo Amerika, drugič Amerika in Mehika (avto pustil v Californiji in šel z busom čez mejo), tretjič šel z avtom v Kanado in nazaj, brez problemov.

Pozabi na to, da bi avto rezervirala že pred odhodom. Ko boš v ameriki malo poglej reklame, ker imajo stalno neke popuste. Jaz sem še vedno vzel pri Avisu. Za 15 dni pride približno 270 USD, z vsemi zavarovanji. So najboljši tam okoli, in tudi jnihovih poslovalnic je ogromno. So zelo korektni. Ko mi je v Portlandu prletu kamen v šipo in se je raztrešćila sem jih poklical in v 4-ih urah sem dobil drug avto in nadaljeval z dopustom.

Imel sem pa Pontiac GrandAm motor 2,2 bencinski, avtomatik, cd player, klima,.....za 2 osebi več kot preveč, naredu sm pa z njim priblizno 450 milj, tank me je prišel v povprečju 17,8 USD
če te še kaj zanima mi piši, ti z veseljem svetujem
Default avatar
če hočeš ti lahko dam zemljevide in vse potrebno da se ne izgubiš oziroma kaj si moraš ogledati. glede varnosti ni nobenih problemov, vsi so full prijazni
Default avatar
Nekdo74,

zelo me zanima kje si dobil "Grand Am"-a za 15 dni za 270 USD. Pri Avisu? Težko verjamem! In si siguren, da si imel vsa zavarovanja?

Na www.avis.com 14-dnevni najem taksnega avtomobila v Kaliforniji stane namreč 606 USD in zajema najem, "CDW" (obvezno zavarovanje), "LDW" (zavarovanje proti kraji in poškodbam na vozilu) ter 8,25% "state tax".

Pri tem je potrebno vedeti, da, tudi če imaš obe zavarovanji, še vedno v primeru nesreče (če si jo povzročil sam), poškodbe na avtomobilu ali kraje odgovarjaš z določeno vsoto (samoudeležba oz. neke vrste odbitna postavka). Če se želiš zavarovati tudi proti temu, moraš skleniti dodatno zavarovanje ("ALI" - additional liability insurance), za katero plačaš dodatnih 11,95 USD na dan, tako da na koncu pride zadeva okoli 770 USD. Voznik, ki še ni dopolnil 25. leta pa plača še dodatnih 20 USD na dan.

Je možno, da popust znaša 500 USD???
Sigurno imajo kakšne promocijske akcije, a popusti vedno veljajo le na "base rate", zneski zavarovanj pa ostanejo enaki.
Po mojem mnenju je cena, ki jo navajaš, nemogoča.

Lep pozdrav
Pepson
Default avatar
Meni se tudi zdi cena zelo nizka, ker obakrat ko sem bil, smo dali dosti več. Res si nismo nič prej rezervirali in tudi o zavarovanjih nismo imeli veliko pojma, tako da smo vzeli skoraj vse. V new yorku na letališču pa smo šele nekje pri 4. agenciji sploh dobili avto za 20 dni, ker so pri ostalih imeli vse oddane, tako da sem bil takrat vesel, da smo avto sploh dobili.
Ko bom naslednjič kam hodil takole, se bom na tej strani le malo bolj pozanimal glede ugodnih variant.
Default avatar
Če ne verjameš se lahko dobiva in ti pokažem pogodbe. Nikakor pa ne smeš gledati cen na internetu, ker je v resnici popolnoma drugače. Jaz sem ga vzel v Fremontu, kar je približno 40 milj iz san francisca. Očitno so te zelo lepo prnesel okrog.

Za rent-a-car v ameriki je najbolje da greš do ponudnika, ker je vedno ceneje kot pa če avto rezerviraš vnaprej.
Default avatar
če boš šel še kdaj na zahod zda, mi povej pa ti bom točno povedal, kje in kaj rentaj. res pa je, da nisem zavaroval avta, če jaz povzročim nesrečo
Default avatar
Kako si pa prisel v Fremont? Jaz si ne predstavljam, da ne bi avta na letaliscu ze vzel. No ja, ce je tako ugodno se verjetno tudi z avtobusom ali kako drugace splaca peljati 40km. :)

Ta vikend sem pri bratu se enkrat preveril racun za okrog 20 dni, kjer je na floridi placal okrog 1200$, ne spomnim se agencije. Je pa imel vsa zavarovanja, ki pa so prinesla skoraj polovico cene.
Smo pa tudi v new yorku imeli podobno ceno in kakor sem ze napisal, pri prvih treh ponudnikih sploh niso imeli avta, ki bi nam ga lahko tisti dan, ko smo prileteli dali za 20 dni, tako da sem bil zadovoljen, da smo ga sploh takrat dobili.
Default avatar
se priporocam za kak nasvet in zemljevid... za zdaj smo stiri punce in nimamo ne vem kakih izkusenj s potovanji, tko da bi kak nasvet prav prisel.
Default avatar
iz letališča me je pripeljala teta, drugače greš pa lahko z busom do prve postaje podzmne in potem te pride približno 7$ do fremont-a, ki je zadnja postaja
Default avatar
piši mi na moj mail, pa se bomo dogovorili
Default avatar
ok, ti bom pisala, ko bomo zacele planirati pot. hvala!
Default avatar
tukaj je zadnja cena avisa v califoniji

Lep pozdrav,

Prosil si za ceno rent pri Avis.Pozanimala sem se in dobila ustrezne info.: za 15 dni je cena $385.00 + tax in znese $415.00.Ce rabis se kaksne dodatne info. sporoci. Lep pozdrav vsem,
Default avatar
kje si se pozanimala in dobila ustrezne informacije oziroma kaksen je postopek, da prides do te cene in a se da dobiti ta avto na letaliscu v californiji? Za kaksen avto je ta cena (a je klima, ker vsaj poleti cez death valley je zelo priporocljiva :))? A km so neomejeni? Toliko da vem, ce bomo se kdaj sli, da bom prej poskrbel za cim ugodnejso varianto :)

hvala!
Default avatar
živjo to mi je poslala teta, ker mi noben tukaj ni verjel, kakšne so gor cene. avto je pontiac grand-am, 2,2l mašina. ima klimo, alarm, daljinsko centralno, cd radio, neomejeni kilometri. Čez dolino smrti je pa tako, da ti klima popolnoma nič ne pomaga, ker je tabla pri vstopu v dolino, kjer piše izklopi klimo in odpri vsa okna. to ni cena na letalkišču, ampak je cena avisa v fremontu oziroma v union city-ju. do tjap a prideš z podzemno iz san francisca, kar te stane maksimum 10$

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net