Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Irska z Londonom

Default avatar
Ker se nama v juniju obeta tedenska ugrabitev najinega podmladka s strani dedkov in babic, sva si omislila eno krožno potovanje po Irski v stilu starih študentskih dni. V bistvu sva preračunala, da naju najcenejša letalska karta do Dublina pride več kot če vzameva tole akcijsko varianto LJ-London in potem z vlakom do Dublina in krožno varianto po Irski. Spala bi v hostlih. Prevozno sredstvo - avtobus ali vlak. Zanima pa me, kaj se splača videti in katera mesta priporočate za ogled.


PS: Malo kratek čas je vem, pa vseeno.

Lp
A.
Default avatar
dublin, en dan v belfast, pa na zahod galway, doolin, clifs of moher, pa naprej proti jugu kilarney....

slainthe!

doza
Default avatar
ryanair in easyjet sta tud do londona cenejša kot akcijska adrija
Default avatar
Luka, a sta cenejša tud če všteješ prevoz do letališča????

Sicer se morda nagibava k varianti, da bi res iz SLO krenila z avtom, pa čez francijo in tam na trajekt, pa na Irsko...samo ne vem, če bi nama zneslo tole v tako kratkem času.
Default avatar
Analina, že večkrat sem napisal. Preizkušeno. Ob 8. zvečer štartaš iz Lj, pred 6. moraš biti v Pas de Calaisu (uloviš nočne popuste na trajektu) in ob 8. si v VB. Nobenega divjanja.

lp

bv
Default avatar
Ja, za trajekt ti pa priporočam, da greš iz Glasgowa, potem imaš odlično priložnost za Lake district, to je MUST v VB, poleg Iron Bridgea, ki je na poti do tam.

En dan za spočit živce in nabrat moči. Tam je odličen hostel.

Obstajata dve vrsti trajektov - hitri in navadni. Hitri iz Glasgowa vozijo 4 ali 5 ur, počasni pa 11 ali 12 (pišem po spominu izpred 10 let). Razlika v ceni je pa 1:2

lp

bv
Default avatar
ej a je to možno 1,99 EUR??...
Default avatar
Saj ne vem več ali naj grem s trajektom ali z letalom. Cene pri raynairu so me čisto fascinirale.
Default avatar
Ja, in kaj boš, ko prideš tja? Z vlaki, busi,... se vozila iz mesta v mesto, med potjo gledala skozi okno in rekla, da si bila tam?

No, ja, mogoče sem vsiljiv, ampak to ni moj stil. Lahko pa je komu všeč.

Mesta so si podobna, življenje in deželo spoznaš izven konglomeratov.

lp

bv
Default avatar
Možno, možno. Poglej še na , ker letijo iz Brnika .
Kdaj pa greste ? Jaz bi tudi šla.
Default avatar
ja saj to je tisto, kar me moti. Potem bi bila pač odvisna od javnega prevoza ali pa bi morala rentati avto. Ne nisi vsiljiv, je že prav, da poveš svoje mnenje:))
Default avatar
Saj to je problem. Ne vem še točnega datuma, ker morajo najprej dediji in babice rezervirati svoj dopust z vnučkom, da bova vedela kdaj greva lahko midva na potep.
Default avatar
prevoz iz gatwicka (adira) do centra lodona stane približno isto kot iz stansteda...
tako da lahko primerjaš cene kart (ne pozabi pa seveda na takse, ki so pri tapocen letalih itak galvnina stroška + 6 evrov provizija za plačilo s kreditno kartico).
ker pa gresta na irsko to tako ni pomembno...
(ryanair leti v dublin tako iz gatwicka (adria) kot iz stansteda (ryanair, easyjet))

poglej mal, koliko stane rentanje avta na irskem - glede na to da bi šla samo za en teden, bi se vama po moje bolj splačal it z letalom tja in nazaj pa prihranek pri času in stroških poti izkoristit za najem avtomobila. tud če bi prišlo mal dražje, se po moje splača dat malenkost več, če prišparaš 48ur vožnje (ki pa je seveda tudi lahko zanimiva).
Default avatar
Če greš za en teden, ti priporočam z letalom tja, tam pa rent-a-car. Avto je kar drag, si pa frej - greš, kamor hočeš, ne loviš voznih redov,... Midva sva bila lani 12 dni (otroka sta bila pri babici) in je bilo kar malo časa, ker je dosti za videt. Sva šla okrog otoka. Je pa tudi odvisno od tega, kaj vaju zanima.
Jaz bi odsvetovala lasten avto, če gresta samo za en teden. Preveč časa gre, pa če sešteješ poleg časa še vse tiste km in trajekte, je drago. Midva sva šla iz Celovca z Ryanairom. Če je možno skombinirati stare starše tako, da potuješ med tednom, je še ceneje. Če je možno, planirajta Dublin med tednom, ker so prenočišča med vikendi precej dražja.
Vsekakor pa uživajta!
Default avatar
Saj včeraj sva malo okvirno seštela variante in ugotovila, da ni bistvene razlike (vsaj kar se tiče denarja) ali greva z lastnim avtom ali pa z letalom in rentava avto, le vprašanje časa je. Koliko paaj pridejo prenočišča tam?

Lp
A.
Default avatar
Prenočišča na Irskem se zelo razlikujejo. Dublin z okolico te pride na osebo cca 38 evrov B&B. Ostala mesta so nekoliko cenejša... Severna irska...najdražje Belfast in pa skrajni sever...okolica Bushmills (najstarejša destilerija viskija na svetu)...in pa Giant's Causeway...to moraš it gledat, saj je ena najbolj fascinantnih stvari na otoku !!
V ostalh krajih so cene od 5 do 13 EU nižje...po sebi na noč.
Default avatar
Moja splošna izkušnja je, da cena raste sorazmerno z velikostjo kraja, kjer iščeš. Razlika je lajhkp tudi 2:1. Tako da se ti splača poiskati knjigo GO TO, tam je kar dober spisek prenočišč z naslovi. V njej so tudi hostli, ki so včasih kar cenejši od B&B.

lp

bv
Default avatar
Prenočišča so relativno draga. Odvisno tudi, kaj iščeš. Na internetu je kup informacij, pa si malo poglej za cene - za občutek bo. Midva sva iskala pač sobo za dva (nisva hotela v dorms, kar takoj pride precej drago in zmanjša izbiro).
Default avatar
Hvala za informacije! Za začetek bova izdelala načrt z vsemi podrobnostmi, pa se še javim. Hvala!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net