Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Dolomiti?

Default avatar
Kateri kraj v Dolomitih mi priporočate za smučanje?Zanimajo me vaše izkušnje? Hvala
Default avatar
..jaz sem se pred 3 tedni vrnila iz Alta Badie... bila sem v La Villi....videla sem vse od Pedracesa,Colfosca,Corvare,San Cassiana... vendar mi je bila La Villa še najbolj všeč... edino v Corvaro bi verjetno tudi še kdaj šla...povezavo imaš pa z gondolami in sedežnicami itak med vsemi kraji...tako, da potem smučaš itak vsepovsod...
Default avatar
priporocam canazei ( val di fassa), val gardena, corvara,... skratka vse kjer se lahko prikljucis na sistem sellaronda in na ta nacin lahko presmucas vecji del italijanskih dolmitov, ki so cudoviti!!!
Default avatar
Najbolj mi je bilo vsec v Val Gardeni. Imas odlicno povezavo z Sella-Rondo, ce pa si tega ne zelite imate tudi veliko smucisc, ki niso tako prometne (manj smucarjev). Osebno sem bil zelo zadovoljen. Tudi naprave (vlecnice/sedeznice) so vecinoma novejse.
Default avatar
Refošk ali imaš kakšen link od hotela ali pensiona?Koliko je vožnje do Gardene (kje si vozil) in ali je kaj strmih vzponov (sneg?)? Hvala
Default avatar
Okvrino mapo kje voziti imas tukaj :

http://www.dolomiti.it/ita/generale/dolo.htm

Val gardena so kraji : Ortisei,Santa Cristina,Selva di val Gardena.
Osebno sem bil v Ortisei, ki je nakako v srediscu doline in ima najboljse povezave na zicnice na okoliske hribe.

Do prog pa prides preko tega linka :

http://www.dolomitisuperski.com/

Na levi imas potem 16 superskitours ... nato pa izberes ski tour delle streghe in sele nato imas cartina skitour, kjer si lahko ogledas vse proge in tezavnost. Mislim da so proge izredno lepe in siroke razen par dolgih prog z katerimi se lahko spustis do doline.

Kar se tice nastanitve smo rezervirali na globtourju. Lani ko sem bil tam je bil naravni sneg povsod, ceprav imajo kar precej naprav za umetno zasnezitev. Letos pa nimam informacij kako in kaj.

Zadnja sprememba (11-02-05 07:51)
Default avatar
Splošno pravilo za Dolomite bi lahko bilo - izogibaj se Selle Ronde.

1. Karta Superski je zelooo draga - 38 eur/dan
2. Skoraj vedno je totalna gužva
3. Ogromno je Poljakov, Čehov in Madžarov
4. Naprave so razmeroma stare
5. Proge so razmeroma slabo urejene
6. Nastanitev in storitve so zelo drage

Če hočeš smučat po brezhibnih progah, se voziti z najmodernejšimi napravami, če ne maraš gužve in če ti horde Čehov in Poljakov niso ravno pri srcu, se odpravi na kakšno drugo smučišče. Pravilo v Dolomitih je, da čim bolj je smučišče zakotno in neznano, boljše naprave in proge ima. Taka smučišča so npr. Falcade, Moena, Latemar, Alleghe.
Default avatar
Ali ima še kdo podobne izkušnje kot paca? Če to drži res nevem , ali naj grem?
Default avatar
Ni tako hudo, sem samo napisala par stvari, ki me motijo. Kljub tem pomanjklivostim je zadeva neprimerno boljša kot kakšen Nassfeld, da o naših smučiščih sploh ne govorim. Je pa logično, da "slava" pomeni večjo gužvo in tudi spanje na lovorikah, kar se lahko kaže v nekiliko slabših napravah in slabše vzdrževanih progah.
Če še nisi bil v Sella Rondi, kar pejt, ker je to stvar, ki jo je treba probat. Drugo leto pa izberi kakšno smučišče izven tega sistema in boš videl, kaj je bolje zate.
Default avatar
No ,če je boljše kot Nassfeld bo pa Ok.Hvala
Default avatar
Bil sem v Nasfeldu in moram reci da je v Val Gardeni vec smucisc in boljse naprave. Pa tudi guzve ni bilo razen v predelu okoli Sella-Ronde/Gran Sasso.Samo to je cisto drugi hrib. V Val Gardeni drugace imas ene 3 hribe : ALPE DI SUISI ( tukaj je meni osebno bilo najbolj vsec ), potem imas hrib nad Santo Cristino SECEDA, do katerega imas sedeznico tudi iz Ortisei (tudi tukaj je lepo) in hrib nad Selvo ( obe smeri se tikajo z Sello Rondo - Gran Sasso ) tukaj je pa kar precej guzve.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net