Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Slovenija-Indonezija po kopnem

Default avatar
Pozdravljeni,

V blizni prihodnosti (v roku leta, leta in pol) se odpravljam na vecmesecno potovanje po kopnem do Indonezije.

Zacel bom z vlakom do Turcije. Nekaj tednov v Turciji, pol pa Iran(3-4 tedne), Pakistan(6-7 tednov) Indija(kak mesce) Pol pa Nepal, Butan, Burma, Tajska, pa Malezija in v Indonezijo za kake 2 meseca in pol. Koncni cilj je Irijan Dzaja. Potem pa z letalom domov.
Zanima me, ce mi lahko svetujete, kdaj je najboljsi cas, da naj startam pot, da ne bom v katero drzavo prispel v najhujsi vrocini ali pa v najhujsem dezevni dobi.

Zanima me tudi, kolko kesa bi priblizno potreboval za tole pot, ki bi trajala kake 6-8 mesecov?

Hvala vse za informacije

furbi
Default avatar
zivjo

jaz imam tudi nekaj podobega v mislih. rada bi sla na pot za dobo enega leta od indije, nepala, tiber, burme, vietnam, kambodza, laos, tajska. tako, da vsaka informacija o poti bo tudi zame dobrodosla. in se to ali je sploh eno leto dovolj, da si vse to ogledas? ko sem sla v j ameriko za tri mesece je bilo to abdsolutno premalo.
Default avatar
Za pot do Nepala Vama lahko za dve leti

posodim vodič LP Istanbul to Kathmandu.

Pot po kopnem!


LP!

Š3tof
Default avatar
Odlicna pot...

Zal so vsa vprasanja relativna... cena, cas... no tedva sta obratno sorazmerno povezana... ce mas ogromno casa, ne rabis skor nic denarja... ce mas pa denar, se da pa po kopnem (izjema indija-burma) pridt do stare gvineje v dveh mescih.
Drugace je pa doba 8 mesecev za na izi pot (da se ne poglobis prevec v indijo) kr uredu. Je pa spet relativno kaj ti odgovarja in kako.

Glede denarja, je pa odvisno kaksen/na avanturist/ka si. Drzave od Turcije naprej so dosti cenejse kot je evropa (Slovenija). In ce na potovanju ne prisparas lepo vsoto denarja, torej razliko bi bi jo dejansko porabil doma si verjetno razvajen. Dosti nas potuje prav s tem namenom. Je pa enostavno pravilo, ki se ga najraje drzim: potuj in se giblji v krogih socialno povprecnih ljudi v drzavi kateri si in s kolicino denarja ki ga imajo oni. Tako najvec spoznas o dezeli in njenih ljudeh. Cas, ki ga oni porabijo da zasluzijo to vsoto imas ti prost za raziskovanje:)


Uzivajta na poti in srecno...

LP, Luka

P.S.: Priporocam ti, da se izognes Butana, ker za vsak dan tam placas kar 200USD. Preveri, tako je bilo... Pa preckanje uradne meje v Burmo po kopnem je bilo se lani nemogoce. Da se preckat ilegalno a mas problem, ker ne mores potem potrditi vize naslednjih drzav:)
Default avatar
Dobra ideja, zelo dobra!
Default avatar
Ne vem kje vam je fora iti čez klinčev bližnji vzhod,sploh Pakistan?Turčija je blizu in jo lahko obiščeš tut kasnej.Pejt z avionom na Tajsko in od tam naprej.Za butan rabiš vodiča.Ne računaj na prevoz po tleh u Aziji,ker gre za to preveč časa razen če se ti da jebat.Pa karte so tut pocen če se znaš prlagodit.Mal bolj realno glej...
Default avatar
Namenjeno je blo vsem bralcem!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net