Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Pomoč:Kam na poročno potovanje???

Default avatar
Prosim za pomoč.
Pred kratkim sva se poročila v najinih glavah pa se še vedno niti sanja ne kam na poročno potovanje, čeprav sva ga načrtovala za septembra. Mislila sva na Dominikansko republiko ali nekaj podobnega. Prejšnji teden pa nama je teta podarila potovanje za dve osebi, katerega je zadela v eni nagradni igri. Gre za Španijo 8 dni. Eden ima zastonj, drugi doplača okrog 50.000 sit. Zdaj sva v dilemi, ali naj izkoristiva to potovanje za poročno, čeprav to ni to, ali naj greva po svoje, Španijo pa prihraniva za pozneje. Poleg vsega sva našla eno neodločno temo o tej nagradni Španiji za 8 dni, da je vse to kar nekaj in da nazadnje vse plačaš sam itd.. Zanima naju ali kdo kaj ve o tem in kaj nama priporočate za poročno potovanje. Vse vaše izkušnje bova z veseljem prebrala in upoštevala.
Zanimajo naju tudi cene, zabava, izleti itd posameznih destinacij, ki ste jih obiskali mladoporočenci, ali ostali, ki bi nama to destinacijo priporočali za poročno potovanje.

Hvala za vaše odgovore
Default avatar
Če je to izlet kateri mislim da je (v Španijo) mislim da doplačaš 90000 sit in ga ubistvu plačaš izlet za oba. Raje si privoščita kakšno drugo potovanje če le imata finančne zmožnosti!
Default avatar
Moja starša sta v maju bila v Španiji, ker je oče bil izžreban pri neki firmi, ki prodaja vzmetnice, odeje, posodo... Če gre za podobno stvar pri tvoji teti, bi te rada opozorila, da sta na povratku rekla le: "Nikoli več!"
Starša kar precej potujeta, zato približno vesta, kaj lahko pričakujeta od posameznih agencij.
Pri tej stvari ni bil hotel niti približno to, kar sta pričakovala, vse izlete sta doplačala na licu mesta. Matrala ju je tudi dolga vožnja z avtobusom.
Nad Španijo sta bila navdušena, vendar sta ugotovila, da bi z marsikatero našo agencijo potovala za manjši denar in celo z letalom. Pri njiju je šlo za neko avstrijsko agencijo.

Jaz bi izbrala za poročno potovanje kaj drugega, Španijo pa prihranila za kdaj drugič.
LP
Default avatar
KRIŽARJENJE...
Default avatar
Težko ti svetujem, ker vaju me poznam. Lahko sta zelo aktivna človeka in rabita tudi tak dopust, morda pa sta bolj ležerna pa potrebujeta takega bolj na easy. Stopita malo do agencij ali pobrskajta malo po spletu in sigurno bosta našla tisto, kar je za vaju. Pa tudi denarnega limita nisi napisala.
Morda kakšna Šri lanka z Maldivi.
Morda Kuba,Kenia,Mauricius,Južna Afrika,Peru.......
Default avatar
Peru je sanjski, samo - poročno potovanje?!

Jaz bi izbrala raje kakšen otoček v srednji Ameriki, v Antilih...Mogoče Aruba?
Default avatar
Midva sva šla na poročno potovanje na Bali, to je leta 2002. Stalo nas je 250.000 SIT na osebo/12 dni pri Kompasu. Imeli smo vse porihtano, na Baliju najboljše storitve kar se da. Dol nisva porabla niti 100.000 SIT in sva se dobesedno preseravala ( hrana, masiranje, izletiči, nakupi,... ). Vse je fuuuuuuuuul poceni. Prvič v življenju sem se počutila kot kak arabski šejk, drugače v Sloveniji nam ni tako postlano z rožicami. Za poročno potovanje se vam splača vzet nekaj posebnega, ker to je nekaj posebnega in je doživetje, ki ostane v spominu za celo živeljenje. Domov sva se vrnila z skritim potnikom v trebuhu. Ha, ha... Bilo je fenomenalno! In vsakič, ko se spomneva na tiste dni, ....je magično. Ni nama žal denarja! Pol časa sva izkoristila za izletiče, pol pa sva preživela v hotelu, ob morju, se razvajala,.... Za malo denarja dobiš dol fuul kakovostne storitve in prehrana je super. Sicer je vse bolj pikantno, ma se navadiš. Midva sva našla restavracijo, ki je jedi prilagodila našim. Kar se tiče teroristične nevarnosti, ni panike. Midva sva prišla domov dva dni pred eksplozijo. Če lih ne hodiš v najbolj mondene lokale, je prav v redu. Turiste, še posebno iz Evrope, imajo zelo radi. Avstralce malo manj.
No, poročno potovanje je stvar odločitve, odvisno kak tip dopustnikov sta.

Srečno!
Default avatar
Prijatelja gresta za poročno konec avgusta za 8 dni na Maldive - All inclusive za 300k na osebo. Potovanje sta našla na odklopu in sta že totalno nestrpna, komaj čakata (čeprav se morata še poročit prej ;). Poglej na njihovo stran, preveri cene in datume, pa bo odločitev lažja.

Privoščita si za poročno, nikar ne preživita treh dni od osmih dni v avtobusu!!! Letala so prepoceni, da bi se splačalo tako bedno začet in zaključit poročno potovanje! Pojdita tja magari spomladi za prvomajske, prej pa preverita, koliko (pre)plačata potovanje.

Uživajta! mm
Default avatar
Hej Mojca !

Redko napišem kaj v to rubriko, a tokrat bom !
Sem kar nekaj let delal na turistični agenciji ! Ubogaj predhodna sporočila in prihrani Španijo za kdaj
drugič. In še takrat petkrat preveri kaj ti ponujajo ! Kdaj pa si že dobila pri nas kaj zastonj ????

Za poročno potovanje pa si res izberita malo bolj eksotično potovanje v okviru vajinih finančnih zmožnosti. Kam odpotovati pa se strinjam z enim od predhodnih meilov - ne poznamo vaju in vajinih želja. V jesenskih mesecih se dobi 14 ALL inclusive paket na Dominikanski že za 1.100- 1.200 EUR
po osebi in kar nekaj parov sem poslal tja in vsi so se vrnili zadovoljni. Izhodno letališče je bilo skoraj za vsa potovanja Munchen. Tudi Bali ali Tajska nista preveč dragi destinaciji ! Pol pa so tu še nekoliko bolj eksotični otočki Mauricius, Sejšeli, Aruba itd.
Stopita do agencije in se malo pozanimajta in povejta agentu svoje želje ! Pa malo pobrskajta po internetu. Naprimer na straneh reise.de ali gulet.at.

Želim vama najlepše potovanje !

Matjaž
Default avatar
Ojla

Jst tud mislim da Peru ni glih za poročno potovanje. Je namreč ogromno za videt, ampak to je pač "aktivni" dopust, z veliko trekingi, akcijo.
Poročno potovanje si jst predstavljem bolj na izi, brez zgodnjega vstajanja, poležavanje, razvajanja, fine restavracije...
Jst osebno bi šel na kako otočje v indijskem ali tihem oceanu. Nisem pa še razmišljal, zato konkretnih imem krajev ne morem dat :-)

Lp

Andrej
Default avatar
Moja sestra je bila pred leti na poročnem potovanju v Dominikanski republiki. Oba sta bila zelo zadovoljna in nikoli jima ni bilo žal da sta se odločila za to destinacijo. Že same slike in videokasete te premamita kaj šele resnica. Onadva sta šla okoli 20 septembra in vreme sta imela krasno!!!!!
Španije (sploh to nagradno varianto) ti res ne priporočam.

ella
Default avatar
Jaz ne bi šla na Kubo (ker je raj za samske) in Dominikano, ker se mi zdi predolgočasna.

Mauricius, Trinidad in atobago, Bali!
Default avatar
Hi!
Tudi midva sva se pred kratkim poročila, po dolgem in težkem odločanju sva se odločila za potovanje na Mauritius in ni nama bilo žal. Otok je zares rajski...bila sva že tudi v Dominikanski republiki, vendar nama je bil Mauritius veliko bolj všeč.
Na vajinem mestu bi se jaz odločila za bolj eksotično potovanje, Španijo pa prihranila za pozneje (seveda, če vama finance to dopuščajo), verjamem, da je tudi Španija lepa in zanimiva dežela, vendar pa mislim, da je lepo, če greš na poročno potovanje v nek bolj poseben kraj...

Lep dan!
Default avatar
Ja hvala za odgovor in opozorila. sej sva zelo v dilemi za Španijo in mislim, da sploh po tej poti nikoli ne bova šla. Čeprav teta je bila zelo vesela, ko nama je kao podarila potovanje v Španijo.

Mislim, da bova šla kar v Dominikansko, kar je bil tudi prvotni namen. Ja finančno pa sva nameravala dati tja okoli 200.000-250.000 sit na osebo. Upam, da se bo dalo kaj dobit. Bova počakala kar do zadnjega trenutka in šla na lastminute varianto, če bo kaj, ker imava tudi probleme z dopusti.
LP pa hvala
Default avatar
Ja hvala za odgovor. Zakaj pa vama ni bilo tako všeč v Dominikanski. Naju pa tako vleče tja, čeprav sva se odločila malo povprašat kako in kaj. Povej kaj ti ni bilo všeč v Dominikanski in zakaj je Mauricius boljši?
Hvala cao
Default avatar
Ja hvala za svarilo. Tudi tu potuješ s tujo agencijo Sunshine Touristik a ti je to znano. Mislim, da ta Španija kar odpade, sploh za poročno potovanje. Res potrebujeva potovanje bolj na easy in ne takega kot je tu opisan, če je seveda to res. Vprašaj starše če so šli preko te agencije.

Hvala
Default avatar
A si že bila na Arubi? Meni je to nepoznano. A da bi šla tja na poročno potovanje. Drugače sva bolj aktivna, ampak za poročno potovanje imava v mislih poležavanje izleti ampak vsebolj na easy. Kaj meniš o Arubi, opiši mi malo.

LP
Default avatar
Hvala za odgovor, ampak imam morsko bolezen in komaj sem preživela 10 dni jadranja ( sem bila skoz na tabletah). Saj je zelo zelo lepo in še bi šla, ampak ne predstavljam pa si, da bi bila na poročnem potovanju pod vplivom tablet, če pa jih ne bi vzela bi mi bilo slabo in bi samo spala. Ne hvala.
Raje drugič, vseeno hvala
Default avatar
Zakaj pa je Dominikansak dolgočasna? A si že bila tam? Povej malo kako in kaj.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net