Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Otok Kos

Default avatar
Živjo,

ker je letos pri nas Grčija na vidiku prosim, če mi pomagate pri odločitvi kdaj v juniju bi bilo OK (predvsem zaradi dveh malčkov). Konec junija ali morda kje v sredini? Pa še morda hotel, s katerim ste bili zadovoljni? Kje manj piha?

Hvala in lep dan,
m
Default avatar
kot si še na MONu zvedela je ena varianta hotel v mestu ali bližini. restavracij je zelo veliko. bolj izi varianta je, da imate pol penzion. meni so uredu hoteli blizu mesta Kosa, ker so dobre avtobusne veze in se v mestu kaj dogaja. za oceanis sem že pisala, potem je še en hotel malo naprej (nekaj na D), ki ima tudi uredu lokacijo. na področju psalidi konstantno piha, plaže so bolj temne in iz drobnega peska. na zahodni strani otoka je bolj nižinsko, mesti tigaki in marmari sta kar dosti blizu mesta medtem ko je mastihari že bolj oddalje in nekako na samem. vsakomur odsvetujem kardameno, ker je tam raj za angleško mladino. tigaki in marmaris imata svetlo peščeno/mivkasto plažo, piha pa tudi tam. od 15. junija naprej bo kar uredu klima, morje pa kakor za koga. meni je bilo zakon v termah kjer je izvir vroče vode (kos je vulkanskega izvora). veliko je dosegljivega z busom, za en dan si pa najemite avto.
Default avatar
Hvala,

kje pa manj piha oz. kako to piha? So valovi visoki (predvsem zardi otrok)?

lp,
M
Default avatar
valovi nikjer niso bili visoki. smo bili pa enkrat v Tigakiju dopoldne na obhodu in je prijetno pihalo, popoldne smo se pa prišli kopat - pa nič. in sem rekla: pejmo prosim domov, ker je bilo noro noro vroče. torej: če ne piha, je pa prevroče.

ne piha tudi v zalivu kjer je paradise beach (tj na vzhodni obali pod kardameno), tako, da en dan pojdite tja (z avtom) - je mivka za gradove zidat in zelo mirno morje.
Default avatar
Mis mo bili na Kosu pred dvemi leti - konec junija. Veter je res kar doborodošel, saj je sicer prevroče. In ja, nad Kosom smo bili navdušeni - tudi otroka stara 3 in 7 let.
Default avatar
Na Kosu smo bili lani z Intelekto. Otok je lep, samo hotela Galaxy za družinske počitnice ne priporočam.(hrup zaradi prometa, ni plaže oz. je do mestne plaže 10 minut.)
Priporočam hotel Atlantis in sicer po možnosti bungalove - otroci bodo imeli dovolj prostora za igranje. Plaža je lepa, zelenja dovolj. Pa tudi do mesta je blizu. Možnost pocrni najema koles.
Default avatar
Tudi mi smo bili dve leti nazaj. Res ti priporočam, da ste blizu mesta Kos, ker imaš kar nekaj znamenitosti za pogledat. Sicer je pa sedaj zelo dober hotel v ponudbi Atlantis, ki ga ponuja Intelekta. Mi smo bili sicer v Kipriotis Vilage, vendar ga sedaj nimajo več v ponudbi. Kar se tiče vetra, morje je bilo valovito dva dneva, sicer pa kot v jadranu. Je pa fino najet avto za nekaj dni (morda 2), ker je otok majhen in ga hitro prevoziš, plaž pa neskončno veliko in zeloooooo lepih. Najdeš tudi take, kjerr ni nikogar. Sem vam kar malo nevoščljiva, da greste tja. Jaz bi še enkrat ponovila, brez premišljevanja, če bi lahko sam jaz zbirala.
Default avatar
Danes sem rezervirala hotel Dimitra Beach v kraju Agios Fokas.

Zanima m ce ima kdo kake izkusnje s hotelom in s samim krajem.

lp
Default avatar
Zelo vredu hotel, ob obali na koncu mesta( zadnji hotel) ima pa dobre povezave z centrom mesta avtobusi vozijo vsakih 15 minut od jutra do 24.00. to je fajn če boste rezervirali kakšne izlete v mestu ( ker so pol ceneje kot preko agencije pa je ista stvar, samo vodič je angleški), odhodi so ponavadi iz centra mesta pa lahko z lokalnim avtobusom pridete tja.Plaža je lepa, par metrov od hotela je čudovita dolga plaža z malimi kamnčki, kjer si lahko čisto sam pa nekaj km naprej so znamenite terme, kjer ima izvir termalne vulkanske vode 40 stopinj.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net