Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kam na počitnice, kje je lepo, ugodno, mirno ali samo izkušnje iz počitnic

Default avatar
Kot ste dali dobro idejo, naj bo tako. Vsi, ki iščete dopust ali se vračate iz njega, pišite v to temo, ker jih je preveč, špa jih bomo nato prestavili na drug forum.

Vsak naj odpre nov post z novim naslovom v isti temi, pa bo vse skupaj lepo pregledno, pa drug drugemu citirajte, da se bo videlo komu odgovarjate.


Hvala

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
povejte prosim, kateri so vaši top campi na Hrvaškem?

Hvala
Default avatar
Mi imamo tri otroke (od 7 do 2 leti). Radi bi letovali kje na morju v hotelu, pa je vedno problem, da so ali zelo (pre)dragi, ali pa imajo premajhne sobe. Ali ima kdo kakšno izkušnjo oz. ali kdo ve za kakšen hotel na Hrvaškem ali v slov. toplicah, ki ima primerno velike sobe za tri otroke + dva odrasla (kategorije najmanj ***) .

Hvala za nasvet in Lep pozdrav vsem.
Default avatar
[quote jošt]Mi imamo tri otroke (od 7 do 2 leti). Radi bi letovali kje na morju v hotelu, pa je vedno problem, da so ali zelo (pre)dragi, ali pa imajo premajhne sobe. Ali ima kdo kakšno izkušnjo oz. ali kdo ve za kakšen hotel na Hrvaškem ali v slov. toplicah, ki ima primerno velike sobe za tri otroke + dva odrasla (kategorije najmanj ***) .

Hvala za nasvet in Lep pozdrav vsem.[/quote]


Mi smo se pač morali sprijazniti z družinskimi sobami. To so sobe povezane med seboj in so ( vsaj v tujini ) zelo pogosta oblika nastanitve.

Res ti pa ne bi priporočala kjerkoli imeti 3 otroke in spati še sam v istem prostoru.

Je seveda dražje, ampak dopust je pa tudi dopust in mi pač vzamemo na 12 obrokov pa je.

Hrvaške ne poznam, toplice pri nas imajo pa pregrešno male sobe - edino aparthotel v Olimju in na Pohorju ima vsaj nekaj prostora da se lahko obrneš.
Default avatar
[quote feferon]povejte prosim, kateri so vaši top campi na Hrvaškem?

Hvala[/quote]
V Istri Veštar pri Rovinju, Bijela uvala in Zelena laguna v Poreču, Ladin gaj v Umagu, ampak zame kot pavšalista je Sirena v Novigradu zakon, največ kar dobiš za ta denar. Gledam pa urejenost kampa, sanitarij, senco in plažo.
V Dalmaciji oziroma na Pagu mi je všeč Adriatic v Primoštenu in kamp Šimuni na Pagu, nekateri zelo pohvalijo tudi Straško.
Default avatar
Mene pa zanima ali je kdo od tukaj gor že bil v Banjolah v kampu Rak?Zanima me kako je tam in če je kaj zanimivega za pogledat in kako je tam urejeno za otroke.
Default avatar
Evo poročilo z našega letošnjega morja:

Mi smo letos odpluli na Korčulo. Kampirali smo v kampu Vrbovica (5 km iz mesta Korčule). Je simpatična uvala, v kateri je kamp. Kamp je majhen, do popolne urejenosti pa mu še nekaj manjka. Sicer parcele luštne, v senci. Sanitarije pa bi lahko bile lepše. Sploh tuši so poglavje zase (2 za moške, 2 za ženske). Če so bili zasedeni vsi štirje hkrati, je vode v zadnjem zmanjkalo. Toda voda je bila pa topla tudi zvečer (kar se navadno v kampih ne dogaja).

Kamp je ob morju, kar pomeni, da si praktično ves čas na plaži. Sence na plaži pa ni.

Restavracija je lani v kampu baje bila, letos je ni. Do trgovine je cca. 5 minut peš, za kakšno pijačo se moraš zapeljati do Korčule.

Smo šli pa letos namenoma že 1. 7., da smo bili pred glavno gužvo in mislim, da nam je kar uspelo - kamp je bil precej prazen (čeprav je lastnica komentirala, da je zelo slab začetek sezone, da je običajno v takem času že kar polno).

Torej, imeli smo se krasno. (Otroka 6 in 2 leti.) Naplavali smo se, naigrali smo se, ... Meni je Korčula še vedno všeč - bila sem že tretjič.

LP
----------------------------------------

Nisem volila teh volov!
Default avatar
[quote mi grmo tudi na morje]Mene pa zanima ali je kdo od tukaj gor že bil v Banjolah v kampu Rak?Zanima me kako je tam in če je kaj zanimivega za pogledat in kako je tam urejeno za otroke.[/quote]

Moja sestra že tri leta počnitikuje tam, ima tri otroke od enega leta, pa do enajst let. Vsako leto zelo pohvalijo, menda so zadovoljni (najamejo prikolico za šest oseb), res pa je, da niso pretirano zahtevne stranke.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar
[quote Žogica Nogica]počnitikuje [/quote] Seveda počitnikujejo. :)

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar
No mi smo se glih kar vrnili iz dopusta oziroma prišli smo domov danes zvečer.Bili smo v kampu adrija.Tam je veliko sence,trgovina,je v kampu,in tudi malo višje iz kampa merkator in pošta.Lahko se kopaš v bazenu ali v morju.Sanitariji še kar urejeno,in čisto.Za pomivanje posode je voda vroča in mrzla,edino kar je narobe če se hočeš stoširat s toplo moraš imeti žetonček.In kar me tudi moti,premalo je žal reševalcev in seveda nimajo urejene prve pomoči.Prišli smo v petek,je bil morje še kar čist do včeraj popoldan.Danes je bilo ogromno tiste zoprne trave.Drugače pa smo se imeli super,res pa je da sva šla letos prvič sama,ker sta otroka drugje na morju.In kar sem bila presenečena kamp je bil tako povn da so jih pošiljal celo tja kjer imajo pozimi prikolice shranjene in še tam je bilo vse polno šotorov in prikolic res neverjetno.Še mi smo komaj dobili prostor.Sobota,nedelja,ponedeljek in torek je bilo polno.
Default avatar
Če se želite v tej vročini ohladiti, pridite na Kolpo... zgornji tok seveda, spodaj je že pretopla...
včeraj smo se odpravili namočit ob 17h in je tako paaaaaasalo....si vsaj še pol ure ohalajen, ko prideš ven... če se želite tudi naspati v tej vročini - hotel Osilnica, Lukčeva domačija, turistična kmetija pri Papeževih...lahko pa tudi kampirate na Žagi ali na Bilpi, ali v Dolu...
ponoči se namreč shladi na 10-12 stopinj, zjutraj prezračimo hišo in to je to... ni treba nobene klime, ob vodi pa ves čas pihlja....

že komaj čakam na dopust drugi teden, od sobote dalje bomo cele dneve ob Kolpi... pa na Pohorje bomo skočili za par dni taborit, pa na morje potem, ko bo ta huda vročina mimo..

sveže pozdrave iz Kolpske doline

L
Default avatar
Mene pa zanimajo VODICE. Kolegi so mi povedali, da je super za majhne otroke. Kakšne imate pa vi izkušnje? Mi kakšen apartma posebej priporočate?

Mojca
Default avatar
Hojla!

Pozdravljam idejo, da vsak zapiše svoje izkušnje z dopustovanja.

Mi smo prvi del dopusta popolnoma neplanirano preživeli v Turčiji. Da gremo smo zvedeli pet dni prej, niti v sanjah nismo planirali (še naslednjih nekaj let ne), da bi šli v Turčijo. Potovali smo z dvema otrokoma, starima 10 let in 3 leta, šli pa smo v drugi polovici maja.

Vrnili smo se zelo zadovoljni, predvsem midva z možem, saj je bil to po dolgem času dopust, ko sva se res spočila, cel dan smo se kopali, igrali, jedli in pili (imeli smo namreč all inclusive varianto).

Hotel je bil lep, zelo čist, osebje zelo prijazno, hrana je bila dobra (mož je pogrešal več morskih jedi).

Morje se seveda ne da primerjati s hrvaškim, a smo se v njem kopali vsak dan. Temperatura je bila čez dan od 25-30 C, ponoči je padla pod 20.

Vmes smo šli samo na en poldnevni izlet, kjer smo si ogledali mošejo, ustavili smo se na bazarju in na deželi pri neki družini. V okolici hotela ni bilo ničesar, tudi zelenja ne:)) tako smo se ves čas bili v hotelu ob bazenih ali pa pri morju. Veseli smo bili, da je predsezona, saj hotel še ni bil zaseden polno.

Tudi letalski poleti so bili super, brez slabega vremena.

Izkušnja je vsekakor pozitivna, če se želite odpočiti, si izberite takšno varianto, a predlagam predsezono ali posezono.

Prijatelji so bili namreč v Turčiji konec junija in so imeli temperature preko 45 C.

Planiramo še en dopust v naslednjem tednu (seveda če bo zadeva prosta), pa se še takrat javim.

Upam, da se vas bo dosti odločilo deliti vaše dopustniške utrinke z nami.

LP, Meti
Default avatar
smo se ravno vrnili in lahko delim izkušnje ...

prvi teden smo bili v južni Dalmaciji v zelo prijetnem zalivu Slano blizu Dubrovnika v kampu Rogač http://www.dubrovnik-area.com/Rogac/ - našla sem ga na netu in v živo je še veliko bolj prikupen kot na fotkah, poleg res nizkih cen, je zelo mini, urejen, čist z lastno prodno plažo (res čisto poleg kampa) in predvsem varen. okrog zaliva je lepa sprehajalna pot(6km), kjer je naš 3-letnik s svojo koleštro vsak dan nabiral kilometrino prav sam, povsem varno. V sosednjem zalivčku 500m stran je hotel - tak bol socialističen ampak z lepo urejeno plažo (senco) in otroškim igriščem, ter pedolinčki za 20 kun.
V zalivu Slano je več osamljenih prodnatih plažic, kjer res ni prav nobene gneče, mnogokrat smo bili sami tam, edini minus je ogromno ježkov na skalah v vodi. 2 konobi z dobrimi cenami in 2 trgovini. Taka bol divja varjanta za spočit.

potem smo pa nadaljevali pot v Črno goro ... to pa je poglavje zase in nekaj povsem drugega kot smo pričakovali :) Sicer zelo zanimivo za potepanja in raziskovanja - ogromno lepih in zanimivih kotičkov .. ne priporočam pa kot počitniško destinacijo.
Če koga kaj več zanima naj praša ...

Bili smo 10 dni v kampu, ki je res OK v Kotorskem zalivu. Če bi imeli sabo čoln bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, ker točno ob kampu teče reka ki po cca. 50-tih metrih pride prav do plaže. http://www.autocamp-naluka.com/ lastnik ima ženo slovenko in zelo dobro govori slovensko ... za razliko od večine črnogorcev, ki so nas imeli za Ruse :)

prevozili smo 2800 km, bili: Dubrovnik, Peljašac, Korčula, Trsteno (zelo zanimiv botanični vrt in res zanimiva plaža, res priporočam!)
ČG: Kotorski zaliv (noro!!) mesto Kotor in Perast, cesta do Cetinj čez prelaz, Njegoši, Budva (ulala gužva:) , Ulcinj, stari Bar (2000 let stara oljka - uau!), SV Štefan ..

nazaj smo za vožnjo od ČG do LJ porabili točno 12 ur.

res lepa pustolovščina, lepa destinacija, lepa mesta, lepi spomini :) nekoliko žal nam je edino za notranjost ČG, kar pride na vrsto kasneje ... ko mali nekoliko zraste :)
Default avatar
[quote Meti]Hojla!

Pozdravljam idejo, da vsak zapiše svoje izkušnje z dopustovanja.

Mi smo prvi del dopusta popolnoma neplanirano preživeli v Turčiji. Da gremo smo zvedeli pet dni prej, niti v sanjah nismo planirali (še naslednjih nekaj let ne), da bi šli v Turčijo. Potovali smo z dvema otrokoma, starima 10 let in 3 leta, šli pa smo v drugi polovici maja.

Vrnili smo se zelo zadovoljni, predvsem midva z možem, saj je bil to po dolgem času dopust, ko sva se res spočila, cel dan smo se kopali, igrali, jedli in pili (imeli smo namreč all inclusive varianto).

Hotel je bil lep, zelo čist, osebje zelo prijazno, hrana je bila dobra (mož je pogrešal več morskih jedi).

Morje se seveda ne da primerjati s hrvaškim, a smo se v njem kopali vsak dan. Temperatura je bila čez dan od 25-30 C, ponoči je padla pod 20.

Vmes smo šli samo na en poldnevni izlet, kjer smo si ogledali mošejo, ustavili smo se na bazarju in na deželi pri neki družini. V okolici hotela ni bilo ničesar, tudi zelenja ne:)) tako smo se ves čas bili v hotelu ob bazenih ali pa pri morju. Veseli smo bili, da je predsezona, saj hotel še ni bil zaseden polno.

Tudi letalski poleti so bili super, brez slabega vremena.

Izkušnja je vsekakor pozitivna, če se želite odpočiti, si izberite takšno varianto, a predlagam predsezono ali posezono.

Prijatelji so bili namreč v Turčiji konec junija in so imeli temperature preko 45 C.

Planiramo še en dopust v naslednjem tednu (seveda če bo zadeva prosta), pa se še takrat javim.

Upam, da se vas bo dosti odločilo deliti vaše dopustniške utrinke z nami.

LP, Meti[/quote]

Za kateri hotel pa gre in v katerem mestu ?
Default avatar
[quote mamicka][quote Meti]Hojla!

Pozdravljam idejo, da vsak zapiše svoje izkušnje z dopustovanja.

Mi smo prvi del dopusta popolnoma neplanirano preživeli v Turčiji. Da gremo smo zvedeli pet dni prej, niti v sanjah nismo planirali (še naslednjih nekaj let ne), da bi šli v Turčijo. Potovali smo z dvema otrokoma, starima 10 let in 3 leta, šli pa smo v drugi polovici maja.

Vrnili smo se zelo zadovoljni, predvsem midva z možem, saj je bil to po dolgem času dopust, ko sva se res spočila, cel dan smo se kopali, igrali, jedli in pili (imeli smo namreč all inclusive varianto).

Hotel je bil lep, zelo čist, osebje zelo prijazno, hrana je bila dobra (mož je pogrešal več morskih jedi).

Morje se seveda ne da primerjati s hrvaškim, a smo se v njem kopali vsak dan. Temperatura je bila čez dan od 25-30 C, ponoči je padla pod 20.

Vmes smo šli samo na en poldnevni izlet, kjer smo si ogledali mošejo, ustavili smo se na bazarju in na deželi pri neki družini. V okolici hotela ni bilo ničesar, tudi zelenja ne:)) tako smo se ves čas bili v hotelu ob bazenih ali pa pri morju. Veseli smo bili, da je predsezona, saj hotel še ni bil zaseden polno.

Tudi letalski poleti so bili super, brez slabega vremena.

Izkušnja je vsekakor pozitivna, če se želite odpočiti, si izberite takšno varianto, a predlagam predsezono ali posezono.

Prijatelji so bili namreč v Turčiji konec junija in so imeli temperature preko 45 C.

Planiramo še en dopust v naslednjem tednu (seveda če bo zadeva prosta), pa se še takrat javim.

Upam, da se vas bo dosti odločilo deliti vaše dopustniške utrinke z nami.

LP, Meti[/quote]

Za kateri hotel pa gre in v katerem mestu ?[/quote]

Poglej naslov posta in vse ti bo jasno. :)

LP
----------------------------------------

Nisem volila teh volov!
Default avatar
Živjo, mi smo bili v Šibeniku, v Solarisu, hotel Andrija, in je super. lepo , takoj plaža, veliko sence, veliko igral za otroke, vsak dan cc 2 uri dopoldan in uro zvečer aktivnosti za otroke in to zelo fajn. Hrana super, dobra, veliko izbire, imeli pa smo družinsko sobo, ki je sicer dražja, vendar je dovolj prostora. Imamo pa 2 otroka, a še kako prenosno posteljico dovolj prostora pa tudi nekja prostora za igro, ko se malo umakneš v sobo. V glavenm, priporočam. Vožnje za cc5-6 ur s postanki, vzeli pa smo deset dni, tako tudi ni izmen v soboto in se izogneš gužvi na cesti.
Default avatar
aja, glede šibenika še to, v sobi sta dve klimi, tako da ni vroče, 4 zvezdice hotel, samo mi smo že z morja, smo izkoristili najcenejši termin.
Default avatar
[quote B *]smo se ravno vrnili in lahko delim izkušnje ...


potem smo pa nadaljevali pot v Črno goro ... to pa je poglavje zase in nekaj povsem drugega kot smo pričakovali :) Sicer zelo zanimivo za potepanja in raziskovanja - ogromno lepih in zanimivih kotičkov .. ne priporočam pa kot počitniško destinacijo.
Če koga kaj več zanima naj praša ...

prevozili smo 2800 km, bili: Dubrovnik, Peljašac, Korčula, Trsteno (zelo zanimiv botanični vrt in res zanimiva plaža, res priporočam!)
ČG: Kotorski zaliv (noro!!) mesto Kotor in Perast, cesta do Cetinj čez prelaz, Njegoši, Budva (ulala gužva:) , Ulcinj, stari Bar (2000 let stara oljka - uau!), SV Štefan ..

nazaj smo za vožnjo od ČG do LJ porabili točno 12 ur.

res lepa pustolovščina, lepa destinacija, lepa mesta, lepi spomini :) nekoliko žal nam je edino za notranjost ČG, kar pride na vrsto kasneje ... ko mali nekoliko zraste :)[/quote]

Mene zelo zanima Črna gora, lahko poveš kaj več in zakaj je ne priporočaš kot počitniško destinacijo?
Default avatar
[quote capricciosa]
Mene zelo zanima Črna gora, lahko poveš kaj več in zakaj je ne priporočaš kot počitniško destinacijo?[/quote]

mogoče sem se narobe izrazila ... ne priporočam jo družinam z otroki, ker mislim, da je veliko lepših destinacij in predvsem bližjih, za preživljanje dopusta (s tem mislim na klasičen dopust ... kopanje in spanje :)

Črna gora ima nekaj res lepih kotičkov ... ampak plaže zagotovo ne sodijo med njihove adute, čeprav se radi hvalijo da imajo najlepše plaže na jadranu.
predvsem moteča je neznosna gužva ... že v začetku julija, kako bo šele v nadaljevanju poletja ... večina 'najlepših' plaž je plačljivih (sv. štefan - za parking 10€, plaža pa res nič posebnega), če želiš marelo in ležalnik je dražje kot v Grčiji.
skratka mene je najbol motila gužva ...

če imaš pa rada potepanja in raziskovanja pa je ČG zelo zanimiva ... stara mestna jedra, pa hribovita pokrajna res zanimivi ljudje, ki v večini sploh nimajo veliko pojma o sloveniji in se s tabo trudijo govoriti angleško :) kaskaderski vozniki, dolge kolone na cesti okrog 19h, ko se ljudje vračajo iz plaž :) in tisti nostalgični spomini na našo mladost ... dejansko je življenje tam tako, kot se ga spomnim iz stare juge :)

če te kaj konkertno zanima pa povej ...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net