ARHIV - alternativa in zdravo življenje

Knjiga avtogeni trening-sprostitev v stiski

Default avatar
Prodam knjigo dr. Lindermana, prevod v slovenščino,
175 strani, format A3, vezano v obliko skripte.
Cena 4,00 EUR
Default avatar
Jaz bi jo kupila, če jo še imaš?!

lp
Default avatar
Dr. Shultz, ki se je spomnil Avtogenega treninga, je bil sicer zelo pameten človek, saj je prekopiral tisočletni način sproščanja, ki ga omenjajo mnoge vede, med njimi tudi joga. Imel je pač srečo, da je diplomiral na medicinski fakulteti in da je spoznal to staro Indijsko umetnost kakšnega pol stoletja pred ostalimi ne-hindujci. To prednost je tudi spretno vnovčil.

Te spretnosti te danes uči vsak jogijski učitelj in če je ne, je preje z njim kaj narobe, kot s spretnostjo. Po knjigi se te spretnosti ne moreš naučiti.

Če že govorimo o avtogenem treningu, potem vsaj omenimo prizadevanja prof.dr. Cvetka iz Rašce pri Turjaku.Priznan nevro-psihiater iz druge polovice prejšnjega stoletja, predstojnik nevrologije in nosilec katedre za nevrologijo na MF v Ljubljani. Ta možakar je razvil svojo tehniko, ob poznavanju Avtogenega trenunga, starih izročil iz Vedantske znanosti in ob svoji predanosti glasbi in sodobnim tehnologijam. Kot utemeljitelj EEG diagnostike na Slovenskem, je razvil metodo sproščanja ob glasbi, pripovedovanju in svetlobnih učinkih posebnih očal s svetlečimi diodami. Mnogi so ga skušali posnemati, a prof.dr. Cvetko je samo eden. S svojimi zgodbami iz zbirke "Svilena pot", ob podpori glasbe ( bil je eden od ustanovnih članov študentskega orkestra AD HOC v 50-tih letih prejšnjega stoletja ) in svetlobnih efektov te popelje k sprostitvi na svoj enkraten in svojski način. Vse drugo je le slaba kopija tega.

Prof.dr. Cvetko še vedno živi na Rašci pri Turjeku in, čeprav v visoki starosti, še vedno z veseljem pomaga ljudem, ki so pomoči potrebni....
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI
Default avatar
ALi še imate knjigo avtogeni trening-sprostitev v stiski. Bi kupila.
Default avatar
Za nakup knjige se boš morala obrniti direktno na Ako ( naslov je v prvem prispevku ). Priporočam pa bolj Priročnik, ki ga je izdal prof.dr. Branislav Cvetko. Dobiš ga lahko pri njem osebno, tel.št. pa poišči v telefonskem imeniku.
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI