Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

kje smučate pozimi

Default avatar
Pozdravljeni,

zanima me, kje (predvsem v tujini) smučate med zimskimi šolskimi počitnicami in katero smučišče bi priporočali? Imamo majhne otroke, ki se smučanja šele učijo.

Vnaprej hvala za odgovore,

metkica
Default avatar
Kranjska Gora je ok za začetnike, je pa v času počitnic povsod takšna gneča, da ni najbolje za učenje.lp
Default avatar
Dolomiti - Italija Sam Martino Di Castrozza. Proga za otroke skoraj v Centru.

LP

Makarska
Default avatar
Če ji boš dala v tečaj, raje v Sloveniji, da bodo otroci kaj razumeli. Kranjska gora, Rogla.. Mi pa največ smučamo na Rogli, Golteh, avstrijski Peci(najboljše smučišče), BKK.
Komaj čakam in upam na veliko snega.
Default avatar
Mi že nekaj let smučamo med počitnicami v Avstriji. Glede na gnečo, ki je pri nas na smučiščih, mi niti na misel ne pride, da bi šla tja na počitnice. Moji otroci sedaj že znajo smučat, hodili pa smo tja tudi , ko so bili še začetniki. Izbiramo manjša smučišča (Turracher, Weinebene) in smo bili še vedno zadovoljni. Kar mi je všeč v Avstriji je to, da na smučišču ni gužve (verjetno je na bolj znanih smučiščih tudi kdaj gužva, ampak tam, kjer smo bili mi, je ni bilo).
Default avatar
Otroke smo na smuči postavljali v Salbachu, Margaretti (Katschberg), v St. Jakob Defferengentalu, pa v Zillertalski dolini, Folgarii v Italiji, Passu Tonalu v Italiji, na Turracher-ju (idila, pa še blizu je).
Default avatar
Če otroke postavljate na smučke oz. bi jih želeli vključiti v kakšen tečaj/šolo smučanja, potem svetujem, da v svojem kraju poiščete kakšen smučarski klub. Vsako leto kam odrinejo med počitnicami, otroci imajo šolo smučanja, starši so za ta čas razbremenjeni, popoldne in zvečer kakšne igrice in dobra družba.

Ponavadi ne grejo v kakšne nobel hotele, ampak družba, predvsem pa družba otrokom, odtehtajo vse.


Lep dan
Default avatar
Civetta - Dolomiti preko smučarskega kluba Koper - šola smučanja v okviru kluba (slovenska) - vsako leto bolj navdušeni in seveda razvajeni, nam počasi slovenska smučišca zaradi vrst/urejenosti/cen ne dišijo več.
Default avatar
A vas ni nič sram hodit v tujino smučat?

:)))))))))))))))))))))))))))))))
Default avatar
he, he huuudoooooo :)
Default avatar
Livigno, Italija
Default avatar
Obe hčerki sta se naučili smučat na Mariborskem pohorju, pri Bellevueju so najprej krogci, kasneje pa se lahko spustiš do prve sedežnice; kar se mene tiče, najbolj idealen teren za učenje smučanja. Zlasti zvečer, ko ni toliko gužve, in med tednom. Opcija je Areh, tudi tam ni zahtevno.
Sem presmučal že vsa ostala zgoraj našteta slovenska smučišča in sem še vedno tega mnenja.
Default avatar
...kaj galamiš tu ;)))

Zdaj ko se bodo zbirale M pike bo še večja gužva na Cerknem. Letos bomo pri nas poskusili postaviti na smučke našega 3,5 letnika, tako da bo verjetno laufala kar Kr.G.
Default avatar
Mi hodmo v Avstrijo, v Bad Kleinkirchheim, in tam je šel kar v slovensko šolo smučanja, prav luštno je bilo, pa samo trije so bili. Je pa res, da ni bilo v času počitnic, ne vem, kakšno je takrat stanje, ampak prav hudo že ne more biti. No, edino kakšnega kuhanca si pa tam res ne privoščim, oz zelo redko (za razliko od KG), ker je drago ko ******. Dobro, da mam otroka, mi je smučišče, apartma in terme dovolj:))
LP

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net