Zanima me, koliko so vam fotografi računali za fotografiranje poroke. Nama je npr. za 6 ur dela na dan poroke (uradne fotografije, civilna in cerkvena poroka) in za izdelavo albuma postavil ceno 500 evrov. Je to veliko ali malo? Pri teh cenah res nimam orientacije. Hvala!
Najprej bi naredili uradne fotografije (poziranje), potem bi bil na obeh obredih. Naredil bi album (ne vem, koliko slik pride tja) in dobila bi CD s slikami.Slike za zahvalo bi morala doplačat.To bi bilo vse z njegove strani.
koliko slik, moraš vedeti, vprašaj če dela tudi filmček s slikami na CD- danes to dobiš skoraj pri vseh fotografih in je najlepša zadeva v celi ponudbi fotografa.
če ima vsal 150-170 slik in prezentacijski CD (slike moraš itak dobit vse na CD)ter če je kvaliteten (poglej si njegove slike), potem ni veliko oziroma preveč.
Živjo!
MOj mož tud slika poroke. Njegova cena je 250€ za slike na DVDju.
Na željo mladoporočencev lahko naredi tudi album al pa fotoknjigo. Po dogovoru.
Če te zanima, piši na mail.
Aja, pa da ne bo pomote, cena je za uradni del (civilna+cerkvena poroka). Lahko pa se dogovorite tud za klasično (od doma do torte), cena je pa odvisna od želj mladoporočencev.
Sam sem profesionalni fotograf in moram reči, da so tele cene ... iskreno, absurdne. Glede na to, koliko truda in dela je vloženega v vse to - sam pod 700€ ne bi šel. S fotobookom vred pa vsaj nekje 1000€. Pa sem še malo rekel. Morate vedeti, da je postprodukcija fotografij (ki je nujna za take dogodke), obsežna in se ponavadi šteje nekako x3 na celoten čas dogajanja.
Skratka, moj nasvet - če bi radi imeli svojo poroko res lepo dokumentirano, s kvalitetnimi fotografijami - raje sezite globlje v žep. Je pa res, da sam delam v tandemu, da sta recimo lahko pofotografirana tako ženin kot nevesta skoraj da od takrat, ko stopita iz postelje, do razreza torte. Ker se ženiš samo enkrat v življenju ... No, vsaj naj bi se.
Pa kaj se šalite??? Vam res ni pomembno kakšne fotografije boste imeli? Ali ne ločite kaj je dobro in kaj amatersko? Vtipkajte v googla imena naših boljših poročnih fotografov - Miloš Horvat, Aljoša Videtič, First Finger, Tomo Marinšek, Grega Šajn, Matic Kuder, Ars fotografija, Klemen Lajevec...
Prečekirajte, tako, za pokušino.
Mitja B., se strinjam, midva sva imela Mtica Kudra, niti najmanj nama ni žal za denar, ki sva ga namenila za fotografijo, če bi se morala še enkrat odločit bi se enako oz. zagotovo za enega izmed naštetih.
Lp
Poglejte na www.bobo.si,gospod dela zelo lepe fotografije.Nevesto spremlja pri frizerju,vizažistu.Videla sem zelo lepe fotografije nevest katere sem ličila.
MODERATOR Ličenje make up
Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA
BRANKA BEAUTY CENTER
Branka Pavlovič-make up artist
Igriška 5
1000 Ljubljana
Meni je žal, da sva škrtarila pri poročnih fotografijah. Še zdaj po vseh teh letih se ne morem spraviti, da bi pogledala poročni album. Raje bi pri bendu postavila nižji proračun, kot pri fotografu. Muzika mine, fotografije pa ostanejo.