ARHIV - alternativa in zdravo življenje

želodčne težave

Default avatar
Spoštovani,
pred približno petimi leti in pol so se mi pričele želodčne težave, ki se s časom le še poslabšujejo. Pričelo se je s težavami po zaužitju določene hrane, pripeljalo pa do stanja, ko sploh ni več nobene stvari, ki bi jo lahko zaužila, brez da bi sledile težave (od tipa hrane je odvisno kakšne so te težave (tiščanje, spahovanje, krč v želodcu, ostre bolečine...), koliko časa po zaužitju se pojavijo (od skoraj takoj po jedi do po več urah) in kako dolgo trajajo (2 uri ali celo 2 dni)). Bila sem že tako pri zdravilcih alternativne medicine (bioenegija, reiki, bioresonanca...) kot v bolnišnici (opravljena gastroskopija, testi za bakterijo, alergijski testi, krvne preiskave→vse bp), vendar brez kakršnihkoli rezultatov. Ena izmed težav je zagotovo prevelika količina želodčne kisline, ki mi jo je nekaj časa še nekoliko uspelo nadzorovati, vendar vse manj, saj so vse stvari, ki delujejo v mojem primeru vsaj takoj po zaužitju nekoliko blažilno na želodec (npr. čokolada), glede kisline strup. Poskušala sem že z vsem mogočim od olivnega olja, cimeta z medom, Donata, aloa vere, različnih grenčic itd., s kitajskimi praški, tabletami (antacidi), vendar učinki skorajda niso omembe vredni. Bi pa svetovala vsem, ki jih pestijo želodčne težave, da poskusijo s kurkumo pomešano z nekaj mlačne vode, saj je pri meni nekaj časa delovalo (tega nasveta še nisem zasledila na nobenem forumu). Predpisan mi je bil tudi Ultop, posledica katerega so bile le bolečine v ledvicah. V času pojava bolezni svojega življenja ne bi opisala kot stresnega, tudi po mnenju zdravilcev nisem ravno profil človeka, za kakršnega so značilne težave z želodcem, tako da se vse bolj odmikam od mnenja, da je vse le psihosomatsko. Nikoli nisem pila alkoholnih pijač, kave ali kadila. Tudi glede prehrane vse bolj ugotavljam, da je bil moj način prehranjevanja bližje takšnemu, h kakršnemu se ljudje spreobrnejo ob pojavu zdravstvenih težav (če izvzamem res velike količine sladkarij). Glede prehrane je tudi tako, da mi tisto, kar se mi najbolj priporoča, ponavadi najbolj škoduje in obratno.
Od vas ne pričakujem neke čudežne rešitve, upam pa, da imate mogoče kakšen nasvet, kako čim lažje skozi dan (poznam že vse splošne nasvete, tako da o tem ni potrebno pisati), saj so težave že res hude (onemogočajo kakršnokoli dejavnost oz. je ta mogoča le ob popolnoma praznem želodcu).
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Default avatar
Bistveno mi boste olajšali delo, če mi boste izdali še naslednje skrivnosti:

1. Starost?

2. Razmerje med višino in težo in če ste kdaj v zadnjih letih drastično shujšali ali se nenavadno zredili?

3. Približna zemljepisna lega vašega bivališča?

4. Kako veste, da imate odvećno želodčno kislino in ne obratno?

5. Kakšen poklic opravljate??

Takoj, ko mi posredujete vaše odgovore, vam bom skušal odgovoriti na vaša vprašanja.
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI
Default avatar
Ste morda poskusili z refleksno masažo stopal? To je krasna metoda tudi za vaše težave. Če ste zainteresirani, sporočite, pa vam pošljem kontakt.
Default avatar
Se popolnoma strinjam, preiskušena metoda. Priporočam pa vseeno maserja z izkušnjami. Nataša 031 373313 - priporočam! Gospa ima uradno licenco in certifikat.
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI
Default avatar
Zdravo, podobne težave sem imela tudi sama.Pila sem čaj iz Mumije (to je zdravilo iz korenin nekih rastlinc, dobila sem jo iz Rusije) in mi je docela pozdravila želodčno kislino oz. težave želodcem in dvanajsternikom.Sedaj imam že več kot pol leta mir.
Default avatar
Osebno ne podpiram reklamiranja neraziskanih alternativnih zdravil v tem forumu. Tole sem objavil, ker resno opozarjam pred MUMIJO. Substanco poznam osebno. Uporabljali so jo Ruski športniki in je na seznamu prepovedanih substanc. Ker so na seznamu prepovedanih substanc smo substance, ki so zdravju škodljive, dvomim v varnost le-te, ZATO OPOZARJM PRED NENADZOROVNIM JEMANJEM TE SUBSTANCE!!!! Za nadzorovano jemanje pa smatram samo jemanje pod ZDRAVNIŠKIM nadzorstvom!!
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI
Default avatar
Meni pa za želodec (pa za pljuča, prekrvavitev in sinuse) še najbolj pomaga ingver. Lahko kar tako, da žvečim in sesljam košček gomolja, ali pa skuham ingverjev čaj.
Default avatar
Strinjam se z blagodejnimi učinki ingverja, četudi v posušeni in zmleti obliki, kot ga nudijo na policah naših špecerij v obliki začimbe. Opozarjam pa na dve stvari:

1. Vsako zdravilo ima lahko hudo negativne in hude stranske učinke, če z njim pretiravamo!

2. Mnoga "domača" ali "alternativna" zdravila lahko zameglijo resnični vzrok bolezni, ki je lahko bistveno resnejši, kot naše predstave o njem.

Iz teh razlogov odsvetujem kakršno koli "samozdravljenje" brez poprejšnje diagnoze in kakršno koli nenadzorovano jemanje pripravkov.
...naj bo Luč, Ljubezen in Radost!...

Igor T. - LOSANG TASHI