Glasba, film in fotografija

Tečaj fotografije

Default avatar
Zanima me, ali bo v kratkem v Mariboru kakšen tečaj o osnovah fotografije. Za darilo sem dobila Cannon 50D, ki ga moram najprej spoznati, vse njegove funkcije in možnosti, poleg tega pa tudi vse ostale stvari, kot je kompozicija, osvetlitev itd.. Kdo sploh prireja tečaje?
Hvala za informacije.
Default avatar
Ojla, Ladeya!

Canon 50D je ze v rangu naprednejsih amaterskih aparatov(beri zelo dobr). Zato se res splaca vzeti malo casa in prestudirati kaj tak digitalec zmore (veliko). Za zacetek se mores najprej sama dobro spoznati z funkcijami, ki so opisane v samih navodilih......

Kar se tice tecajev pa za MB ne vem kaj dosti....vsake toliko objavijo kaksen tecaj na dogaja.se

Veliko tecajev pa organizirajo na strani e=fotografija.http://www.e-fotografija.si/tecaji.htm

Ce imas kaksno vprasanje pa lahko kontaktiras tudi mene :)


lp, Jure
Moderator na področju fotografije
Default avatar
Digitalna Akademija prireja tovrstne tečaje ampak so zelo dragi.
Sploh pa, kot je predhodnik omenil glede spoznavanja osnov te opreme, se z njim zelo strinjam.

Preden obiščeš kakršenkoli tečaj fotografije, naredi nekaj zase; vzemi si čas (teden, dva, mesec...) in sprva dvakrat ali trikrat preberi navodila, ki so poleg. Potem pa čimveč prebiraj spletne članke o fotografskih tehnikah, o osnovah kot so čas zaklopa zaslonke, odprtost zaslonke, občutljivost (ISO), fokusiranje, točke ostrenja, barvna temperatura, itd itd.

Saj, če greš na tečaj brez predhodnega znanja, ne bo na tečaju prav nič jasno in bo le še večja dilema ter nezadovoljstvo ter seveda stran vržen denar, saj ne boš nič odnesla od tistih par ur teorije in morebitne prakse.

Govorim iz izkušenj. Prej sem slikal le 2 leti z analognim, potem sem začel digitalen dSLR svet spoznavati prek 350D, kasneje prek 400D, sedaj se pa s 40D ukvarjam profesionalno s slikanjem mode, portretov in koncertov.
Ko sem dobil 40D sem kljub temu, da sem imel že veliko predhodnega znanja, dvakrat prebral navodila za uporabo.
Več ali manj pa se tehnike fotkanja učim z neta iz opisov drugih boljših fotografov ali že iz obstoječih slik, ki so mi všeč.

Pa srečno in čimveč lepih fotografij z dušo, želim.
Default avatar
Mogoče še eno izkušnjo, predvsem poskusi pridobiti nek občutek za prostor in kompozicijo, glej na vse skozi oči fotografa ... Poglej si kakšne dobre fotografije, s kakšnih zornih kotov so bile posnete, kdaj in v kakšnih vremenskih razmerah, kakšna je kompozicija, da dobiš nek naraven občutek, kajti niti najboljši aparat ne pomaga, če nimaš smisla, da bi ujel pravo pozo:-)

Veselo naprej:-)))
Default avatar
Zelo dobro se je tudi učiti iz EXIF-ov že narejenih vrhunskih fotografij, da sploh dobiš predstavo kdaj slikati z EV+2, kakšne nastavitve izbrati pri slikanju pevskega zbora in kakšne pri slikanju enega otroka...
Default avatar
Priporočam kak izlet s fotografi. Podobne izlete imajo na Digitalni Akademiji. Tam lahko potem veliko sprašuješ ostale izletnike, ki so vsi ljubiteljski fotografi in entuzijasti. Jaz sem na takih potovanjih že veliko zvedel. Lahko pa greš tudi na tečaje.
Default avatar
Pozdravljeni,

kot je že nekdo zgoraj napisal v Mariboru prireja fotografske tečaje Fotomedia ( http:/www.fotomedia.si ).
Osnovni fotografski tečaji so organizirani skoraj vsak mesec, žal je tečaj v mesecu marcu že razprodan. Naslednji foto tečaj bo predvidoma okoli 10.aprila 2009.

Na isti lokaciji je tudi Društvo ljubiteljev fotografije Maribor, kjer se vsako prvo sredo v mesecu ob 18.uri družijo bivši tečajniki in profesionalni fotografi. Običajno je tudi kakšna projekcija fotografij, organizirani pa bodo tudi fotografski izleti.

Lp, Marjan
Default avatar
Pozdravljeni,

ker tudi sama želim kaj več vedeti o fotografiji in fotografiranju, me zanima na katerih internetnih straneh bi izvedela kaj več o tem. Imela sem v planu, da se vpišem na tečaj fotografije ampak kot sem razbrala iz vaših objav, da je fino da pred obiskom tečaja kaj več vedeti o fotografiji, bi prosila za kakšnen konkreten naslov internetne strani, kjer bi se kaj podučila o tem.

Zanima me tudi, če je potrebno imeti kak poseben fotoaparat v primeru, da želim obiskati tečaj? Sedaj imam Sonny DSC W50i, 6.0 mega pixels.

Hvala za odgovor!
Default avatar
Zivjo!

V Ljubljani bomo organizirali prvo internetno fotodelavnico. Dvakrat (17. in 31. 5. 09) se dobimo, vmes pa 14 dni po spletu. Bo zanimivo, brez skrbi. Nekdo pa na koncu prejme foto tiskalnik HP.

Vec informacij pa tule: http://foto.zlataleta.com/

Ker sem clan Zavoda Zlata leta, je to reklama, vem. Je pa ta zavod za medgeneracijsko povezovanje neprofitna in nevladna organizacija, si to dovolim (moderator, bo ok?).

Juhu, gremo fotografirat!
Klemen
Default avatar
Ni problema.....

Takšne informacije (reklame) so dovoljene :)


lp, Jure
Moderator na področju fotografije