Finance in kripto valute

Odgovarjajo: Janez Tomc, mag., dipl. ekon. • Primož Cimerman, www.Atrix.io

Posoja denarja

Default avatar
Pozdravljeni!

Zanima me, ce kdo ve kje si lahko kot student sposodim denar, banka odpade.
Namrec placati moram obrok za solo, pa trenutno nimam, rabila bi 500,600 eur, odplacam v roku 6 mesecev, mozno je tudi prej, ker delam in odvisno od place, koliko lahko vracam. Ampak naceloma 100 eur na mesec.

Razne posojilnice mi tega ne bodo dale, ker sem student. Ali pac? Kaj pa kdo tukaj pozna koga, ki se s tem ukvarja, oba se zavarujeva s posojilno pogodbo in overitev pri notarju, ter seveda obrestmi.

Lp
Default avatar
Kaj pa starši, bratje, sestre, teta? Pri tako nizki vsoti se vsak dodaten strošek, kot je npr. notar, pozna.
Default avatar
Veselica, če ne napišete javno kakšno rešitev poznate, bom vaše pisanje izbrisal.
____________________________________________________________________
Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine.


Stojim vam ob strani.
Janez Tomc, mag.

[email protected]
Default avatar
pozdravljeni,

tudi mene bi zanimalo, ali obstaja kakšna rešitev za izposojo 1000 evrov, sama imam že stanovanjski kredit do možne meje in nimam možnosti dobiti nikjer kredita. Oderuških obresti zastavljalnicam ne bi rada plačevala, raje bi vračala mesečno po dogovoru, sem pa redno zaposlena. Če je kakšna varianta, bi prosila, da se mi odgovori ali pa napiše na zasebni mail.
Starši so že starejši, z bratom nisva v najboljših odnosih, ostalih sorodnikov pa nimam.
Hvala in lp,
Default avatar
Janez Tomc je napisal/a:
ni napisal!!
Default avatar
Pozdravljeni,

mene pa zanima, če kdo pozna kakšno ustanovo ali osebo, ki posoja denar, rabim namreč 10.000 evrov, recimo na 5 let na; banki ne dobim kredita, ker nisem zaposlena, sem še študent, fant, je pa šele pol leta zaposlen, in tut ne dobi kredita!

Hvala in Lp!
Default avatar
zelo težko boste dobili toliko denarja, če nimate ustrezne garancije, jaz ga za desetino manj ne dobim, ker na žalost nimam prave garancije.Vseeno upam, da vam bo uspelo.
Srečno!
Default avatar
js sem dobil malo vec kot to na izikesh.com. oddal oglas za najem in dobil kar nekaj ponudb ze naslednji dan. mogoce sem imel pa samo sreco.
Default avatar
Miran123 kakšni so pa pogoji?Koliko odplačujete na mesec in kakšne so obresti?Jim je sploh za zaupat?
Default avatar
Zanima me kje bi lahko dobil 8.000,00 eurov. Namrec rabim za poslovno investicijo, imam svoj s.p. in imam izkusnje z sposojo denarja ampak ta clovek ki ga imam ne posoja tako velikih zneskov. Za bancni kredit pa nimam bilanc. Drugac pa kot sem rekel sem redni placnik in bi res nujno rabil ta znesek. Ce kdo ve za kako varijanto mi naj prosim sporoci na [email protected] ali na telefon 051 736 837. Pogodbo bi notarsko uverli. Hvala ze v naprej.
Default avatar
Alan Sinkec je napisal/a:
Če ste redni plačnik, verjetno ne bi imeli blokiranih računov in to po vsega 3 mesecih delovanja? To je vsaj kot je meni znano rekord, da podjetju po vse ga 45 dneh delovanja blokirajo račune....

Včasih so rekli : nije žvaka za seljaka.
Default avatar
pozdravljeni mene pa zanima ali je možno dobiti lizing za nakup hiše rabil pa bi za dalšo dobo.sem pa momentalno brez dela . rabil bi pa 130.000€ prosim za odgovor l.p.
Default avatar
in kako bi plačeval lizing? Odgovor je ne!
Default avatar
ja je že res, da smo včasih "na psu" in iščemo vse možne izhode...

ampak - resnično je treba paziti, da si ne zategnemo zanke okoli vratu! preveč kreditov je strup!!!
Default avatar
rabila bi 1000 eurov za poravnavo solnine in odplacilo zadnjega obroka olja izgubila sem namrec sluzbo ali mi lahko kdo pomaga'
Default avatar
Najprej naj razčistimo eno stvar - nezaposleni kredita ne morete dobiti in tudi neodgovorno je, da sploh o tem razmišljate. Iz česa pa mislite plačevati? Kako mislite živeti? Imate dohodke, ki jih ne morete prikazati - super...a lahko zagotovite, da boste te prihodke imeli še več let vnaprej...v bistvu je pa to "rekla kazala". Banke tudi ne smejo podpirati utaje davkov oz. je to neetično.

Prav tako ne morete dobiti nikakršnega kredita podjetniki (začetniki) z blokiranim poslovnim računom. Verjamem, da za blokade obstaja vedno ena "pametna" obrazložitev, vendar dejstvo je sledeče - če niste sposobni plačevati prispevkov, kako boste potem dodatno plačevali še kredit...če pa ni lastnih sredstev za posel v višini 8.000 EUR, potem se ne morete iti posla - iz izkušenj povem, da se optimistična pričakovanja nikoli ne izidejo in potem nastane problem.

Prav tako kredita ne boste dobili, če kdaj kakšnega kredita v preteklosti niste redno plačevali ali če ste kakšni banki kaj dolžni - obstaja SISBON, ki vas bo "zminiral".

In še en dobronameren nasvet - izogibajte se raznoraznih podjetij in individualcev, ki posojajo denar - to je spirala, ko vas bo pogoltnila. Prav tako si ne denarja izposojati od prijateljev - to je najboljši način, da jih izgubite. Denar si izposojajte le od bank in mogoče od najožjih sorodnikov, če jim seveda nameravate vrniti.

Kar se tiče manjših zneskov - študenti, če imate težave s finaniranjem šolnine oz. če vaši starši vašega šolanja finančno ne prenesejo - delat !!! Preko študenta - tako sem si tudi sam financiral svojo šolo - pa ne samo, da si nekaj zaslužite, ampak dobite neke izkušnje in si širite socialni krog in si kasneje tako lažje najdete zaposlitev. In še nekaj - če dobivate na račun v banki redni priliv iz študentskega dela, imate vsaj pri določenih bankah možnost, da zaprosite za limit za take majhne zneske - kredit pa le s kreditno sposobnim poroštvom.

Brez nič pa žal ni nič.
Default avatar
Pozdravljeni!

Prosila bi, če ima kdo za posodit 2000, 00 eur in sicer za dobo 3 mesecv. Nujno moram nekaj plačati. Službo imam za nedoločen čas. Denar vrnem z 10 % obresti. samo resni me kontaktirajte in to čimprej. overim pri notarju.
Default avatar
akna je napisal/a:
Zakaj pa ne zaprosiš za limit na banki, na katero prejemaš dohodke?
Default avatar
ker ti mora po tanovem na banki ostat 580 eur, pa mam že en kredit, v limit pa ne grem.
Default avatar
Mene zanima če kdo posodi 30000 EUR gotovine na 3 leta odplačama 10000 EUR +obresti na leto po dogovoru! Garanacija je nepremičnina vpis hipoteke pa prosim naj bo resen brez kakšnih dodatnih uslug!!!

Moderatorji

Janez Tomc , mag., dipl. ekon.
Janez Tomc
Primož Cimerman , www.Atrix.io
Primož