ARHIV - alternativa in zdravo življenje

refleks. masaža stopal - točke

Default avatar
Pozdravljeni!


Danes sem se prvič udeležila refleksoterapije stopal. Sploh nisem vedela, da to tako boli! V določenih predelih sem dobesedno "vse zvezde videla". No, skratka, to sem si predstavljala bolj sproščujoče, čeprav nekaj časa pa je res bilo tako...

Zanima pa me sledeče: morda kdo ve, katera točka telesa se nahaja v predelu gležnja, na notranji strani pod tisto okroglo kostjo oz. od čisto zadnjega dela proti njej? Namreč zlasti v tem delu imam precejšnje bolečine še sedaj.

In samo še tole: po kakšnem času se pokažejo pozitivni učinki terapije?

Hvala in le uživajte ob masažah:-)
Default avatar
Hejla masirana29...

glede na to, da te točke malo bolijo, ti priporočam (če seveda lahko :) ), da si vsak večer kar sama masiraš celotno stopalo, nato pa prihajaj večkrat na masažo, saj masaža hitro pomaga pri izboljšani cirkulaciji krvi in vseh tekočin, tako da se lahko tudi telo hitreje samo začne obnavljati in posledično odpravlja vse te neprijetnosti. Včasih je tudi tako, da telo zaradi intenzivnega dela, ki ga ima tisti trenutek na določenem mestu in če je to zaradi našega neposlušanja telesa, potem izgublja energijo za celostno delovanje in se morda pojavi kje kakšna bolečina... In pri takšnih stvareh nas masaža hitro pripelje v določeno ravnovesje, kar je dobro. Vsaka masaža na svoj način, a cilj je isti.

Z ljubeznijo in v radosti...

Tjaša
Default avatar
V kolikor bolečina, ki si jo doživljala med izvajanjem masaže ni bila obenem tudi prijetna, takoj zamenjaj terapevta!

Vsako agresijo in nasilje si celice telesa zapomnijo in telo začne graditi obrambo proti temu nasilju, kar dolgoročno povzroča večje težave, kot so bile tiste, ki jih je klijent imel pred obiskom pri takih terapevtih.

Isto velja za vse kiropraktične posege!

Reflesoterapevt bi MORAL imeti razvite OBČUTKE, pa so taki na žalost redki.Tisti z občutki sodelujejo in spremljajo energetskoinformacijsko dogajanje pri povezovanju in odpiranju desetih kanalov!!! Pritiske, ki jih izvajajo, izvajajo tako, da ves čas čutijo, kaj se dogaja z vami in vašim reakcijam primerno "dozirajo" pritisk, ob tem pa vas sprašujejo, kaj čutite: ne samo na mestu izvajanja pritiska, ampak tudi na delu telesa, ki je povezan z refleksno cono! Razbijanje kristalčkov na refleksnih conah pa je za vas lahko le prijetno-boleče, nakar začutite olajšanje in sprostitev. Vmes lahko začutite tudi bolečino, kot da vas nekaj reže,pa se ta bolečina v trenutku sprosti.
Prav tako je etična, moralna in strokovna plat terapevtov pri nas vprašljiva.

V Avstriji je Evropsko priznan inštitut DRUMBL( pri Grazu), kjer šolanje in izobraževanje za refleksoterapevta traja tri in pol leta!!! Ko človek doživi refleksoterapijo od pri njih izšolanega terapevta, spozna, da je to, kar večina njih izvaja v Sloveniji, navadno "hoblanje".

Na kitajskem dovoli mojster učencu, da uporablja njegovo ime pri akupunkturi le, če z dlanjo na razdalji cca. 25 cm. ČUTI, kako delajo ali pa ne delajo akupunkturne točke! Je pa tudi res, da so ponekod na Kitajskem zadevo tako skomercializirali, da lahko vsak, ki opravi neko šolanje, dobi diplomo in dela na "zahodni" način...Posebno tujci.

Toliko zaenkrat. LP
Miran Vučko
Default avatar
Gre za refleksno cono trtice,low braina in spolovil. Upam, da sem pomagal. LP
Miran Vučko
Default avatar
Miran, najlepša hvala za vse informacije, in hvala tudi vsem ostalim. Noge sem si zvečer masirala s kremami, ni nekega posebnega učinka, žal:-(

Bolečina ob masaži terapevtke je bila na določenih predelih samo boleča, nič prijetno boleča. Tudi se nisva apogovarjali o tem, kje me kaj boli in, če bi lahko kje bolj nežno delovala oz. morda celo prešla drugam. Zdaj to vem in, ko bom drugič šla k kakšni terapevtki, bom svoje želje in občutke tudi povedala takoj.

Trenutno imam najhujše težave v sredini stopala in pa v celotnem predelu od sredine proti notranjosti noge (tisti dvignjen del stopala), boli me tudi ob strani, pogosto je zatečeno. Tako, da bom kmalu šla na msažo, mogoče bom tokrat imela več uspeha...

Lepo se imejte!
Default avatar
Sem naredila tečaj refleksoterapije in masiram tako ljubiteljsko-prijatelje.

Zanima me, enkrat sem masirala prijateljico, ki je imela RES zelo boleča stopala. Sem bila vseskozi z njo v kontaktu, jo spraševala, poskušala primerno dozirati pritisk, vendar kakor sem samo malo bolj pritisnila, jo je zabolelo. Ne prijetno zabolelo.
Na koncu sem jo čisto rahlo masirala, skoraj božala.
Nek pritisk pa vendarle mora bit, saj tam kjer je boleče mesto, so blokade.....

Prosim za mnenje kakšno intenziteto uporabit pri tako skrajnem primeru?

Kaj pa masiranje živčnih točk (živcev), tukaj pa bi težko govorili o prijetni bolečini, je pa zelo učinkovito.
Default avatar
Zelo težko je določiti tako na daleč kaj ni v redu ..........
Vsekakor pa je potrebno upoštevati, da masaža, kot tudi refleksnoconska terapija ne sme boleti.
Sam v takih primerih spremenim tehniko in intenzivnost masaže, v kolikor to ni dovolj si poskušam dobiti širšo sliko stranke, ter poskušam ugotoviti zakaj nekoga boli?
Kar pa vedno tudi ni možno.

Lep pozdrav,
Robert
******************************
NEGA TELESA Robert Kmetec
Dalmatinska ulica 39, Maribor
GSM: 040 / 459 596
www.negatelesa.si
E-mail:[email protected]
Default avatar
Hvala za odgovor!

Ne razumem pa točno kaj mislite s tem, da refleksoconska terapija ne sme boleti.
Ali teotija, obdelava celotnega stopala nasplošno ali tudi "prizadeti" deli ne?

Koliko sem se jaz učila na kar dobrem tečaju bolečina (tam jer zaboli) pove da so na tistem mestu-organu...neke blokade. Lahko fizične, lahko čustvene...skratka pretok energije ni v redu.
Največkrat, po mojih izkušnjam po nekaj terapijah bolečina izgine. se pa strinjam, da se stranka ne sme potit od bolečine, ali "videt zvest" od bolečine kot je bilo omenjeno.
Terapevt lahjko vidi-začuti na podlagi "kristalčkov", oteklin, otrdlin ipd. in bolečine, da je neka blokada.

A je tako?

Kot vidim sama je pa res potrebno kar nekaj izkušenj, da dobiš občutek za pravo intenziteto pritiska.

Mi smo se na tečaju učili tudi obdelavo živčnih točk, protibolečinsko terapijo, ki je zelo učinkovita, vendar tudi boli. Pritiskanje na živce pač boli.

Lp
Default avatar
Pozdravljena,

Glede na tvoje prejšnje pisanje sem predvideval, da so bila celotna stopala boleča.
Ja se strinjam, če boli na določenem mestu je to pokazatelj neke blokade ali celo obolenja.
Tudi pri terapevtski masaži hrbta, ko se "razbijajo" vozliči je postopek večinoma boleč.
Dober terapevt pa mora znati oceniti in z ustrezno komunikacijo s stranko tretman "speljati",
da bo pa vendarle stranka na koncu mnenja dobro je bilo ali celo super in doseči pozitiven učinek.

Sicer pa, vaja dela mojstra.

Lep pozdrav,
Robert
******************************
NEGA TELESA Robert Kmetec
Dalmatinska ulica 39, Maribor
GSM: 040 / 459 596
www.negatelesa.si
E-mail:[email protected]
Default avatar
Pri refleksoconski masaži ni potrebno, da vidiš zvezde, pa je vseeno zelo učinkovita. Če stranko močno boli se zakrči in kaj naredimo s tem? Popolnoma nič.

Pri svojem delu uporabljam pritisk "do znosne in prijetne bolečine" in se zelo obnese. Če pa potrebuješ še kakšen odgovor pa piši na:

[email protected].Lep pozdrav!

Salon AM
Zaloška 269, Ljubljana
Default avatar
Pozdravljeni,
na vas se obračam z namenom ker ne morem več prenašati bolečin na podplatih.Ortoped mi je ugotovil
Spuščen prečni stopalni lok zadebeljena koža pod glavicami brez izrazitih otiščancev ,nakazan flektorni položaj v MTP sklepih,valgus blag do zmeren z bunionom .Relativna kratkost dolgih fleksorjev
to so bile ugotovitve ortopeda,mene pa vendar po daljšem stoječem položaju hudo bolijo podplati.Obutev za vsak dan je športni copat,doma ortopedski cokel in čevlji široki podloženi z vložki.Včeraj sem bila na promociji masažnega aparata za noge podjetja Arcus . Na začetku je bilo hudo moteče in boleče na določenih delih podplata potem se je ščasoma umirilo in noge sem imela občutek umrtvičenosti .Za nakup se nisem odločila ker me ni prepričal ,ampak se obračam na vas kaj mi je storiti,kajti posledica tega je da edina športna dejavnost je kolesarjenje,kajti hoja po določenem času je "obup" tek pa so lahko samo sanje .Posledično pa je pridobivanje teže(v 6 mes. 10kg ali več navkljub temu da nisem pretiran ljubitelj hrane .Upam da sem povedala kaj je moja nočna mora,pozabila sem ,stara sem 56 let in mislim da je še mnogo let ,ki bi jih rada koristno izkoristila zato vas res prosim za pomoč
BIla sem dolga AMPAK HVALA ZA POMOČ
Marjeta
Default avatar
Pozdravljena gospa Marjeta,

Res je tako zelo težko svetovati, še posebej če ortoped nima ustrezne rešitve.
Ne vem sier od kod ste, vendar vas vabim, da se morda oglasite pri nas. Za vas si bomo z veseljem vzeli čas, ter skupaj poskušali poiskati možen vzrok ter tako morda priti do rešitve.
Ni mi tudi povsem jasno iz vašega pisanja ali vas bolijo celotna stopala ali samo določen del. Kakšna je vaša drža (anteriorna , posteriorna ..........), tudi kilograme je potrebno spraviti na priporočljivo raven.
Kaj vam je svetoval ortoped, oz. kaj vam je predpisal ?

Lep pozdrav,
Robert
******************************
NEGA TELESA Robert Kmetec
Dalmatinska ulica 39, Maribor
GSM: 040 / 459 596
www.negatelesa.si
E-mail:[email protected]i