Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Potovanje Peru-Bolivija

Default avatar
Kmalu potujem v Južno Ameriko,predvsem Peru-Bolivija.
Zanima me za kaj vse se je treba cepit,pa letalski prevozi z manjšimi prevozniki v notranjem prometu(po državi),pa avtobusi in cenovno na sploh za prenočišča in čemu se izogibati.
Hvala za koristne nasvete
Lp
Default avatar
Dobra ideja! Bolivija je zelo poceni. Tam boš lahko spala tudi za smešen denar, npr. za 1$. Peru je malenkost dražji. Notranje povezave so zelo dobre. Mi smo potovali v večini z avtobusom, imeli pa smo tudi tri notranje lete in sicer iz La Paza do Rurrenebaque in nazaj. Karta v eno smer je bila cca 50 $ (dolarjev). Za nazaj smo najeli letalo za 12 oseb in cena je bila ista. Cusko - Lima pa tudi tam nekje. Tudi hrana je zelo poceni. Pečenemu krompirčku se skoraj ne moreš izogniti. Predem smo mi odpotovali, so nas opozorili, da je veliko kraj, posebno v Peruju. Naj povem, da smo to doživeli tudi mi na neki tržnici, da pa smo bili malo sami krivi, saj se domačini ne želijo slikati, mi pa smo s foroaparati izzivali usodo. Branjevke so na nek način uprizorile nekakšno burko ob našem slikanju in nas prestrašile, skočile so in nekaj mahale z rokami, tako da so nas zmedle, v trenutku naše neprištevnosti pa vzele enemu potni list, enemu 100$.Drugače je bilo resnično enkratno potovanje. Glede cepljenja se pozanimaj na inštitutu. Jaz sem se cepila še za rumeno mrzlico.Če rabiš še kakšne inf. se javi, drugače pa se lepo imej.
Default avatar
Pozdravljeni... Jaz pa planiram enkrat v prihodnjem letu potovanje v bolivijo in peru za približno 3 tedne v lastni režiji, po vsej verjetnosti sam.
Med iskanjem informacij po netu sem naletel na precej nasprotujočih si mnenj, posebej glede varnosti. Nekateri so se imeli super in niso imeli nobenih težav, nekateri so kot je v zgornjem postu napisano imeli nekaj neprijetnih izkušenj na tržnicah, nekaterim so celo z orožjem grozili in bili nasilni do njih itd... Pred kratkim pa se je znanec vrnil ravno iz potovanja po boliviji in peruju, kjer je bil z agencijo in mi je odločno odsvetoval potovanje v lastni režiji, še posebej če grem sam. On je imel nasilno izkušnjo (prav) iz tržnice, kjer so se fizično spravili na njega in njegovo verižico. Omenil mi je, da je tudi vodič odsvetoval, da se potuje sami po teh krajih. No, sedaj sem nekako v dilemi, čeprav želja seveda ostaja. Brezglavo pa ne mislim silit tja kjer me čakajo problemi. :))
Seveda se zavedam, da gre pri vsakem potovanju, izletu ali le sprehodu okoli domače hiše za splet okoliščin in naključij in da je vedno odprta možnost za vse možne neprijetnosti, pa me vendarle zanima čim več mnenj ljudi, ki so tam že bili, če se le da, čimveč mnenj tistih, ki so bili tam v lastni režiji (ne preko agencij), da si ustvarim čim bolj realno sliko vsega skupaj ;-)

Za vsako info se vam zahvaljujem
LP, jan
Default avatar
kar se cepljenj tice je naboljs, ce se pogledas na institut za varovanje zdravja, tm je tut priloga, katera cepljenja so obvezna in katera priporocljiva...

peru v teoriji ni problematicem, v boliviji je treba bit pa zelo pozoren, kje hodis in kaj zelis pogledat. pred tatovi so itak klasicni varnostni ukrepi, v boliviji je pa potrebno paziti glede lokalnih tolp in podobnih klap, ki se klatijo okoli... tako da je potrebno pot nacrtovati precej natancno...

tomaž

www.svetinljudje.si

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net