Ženski in Moški čvek

zbiranje zamaškov

Default avatar
živjo!

Kateri zamaški pa se pravzaprav zbirajo? od sokov, kaj pa od mleka, pa od mehčalca.....??

hvala
Default avatar
ja hvala no, za prijazen odgovor. saj tisti zamaški so tudi plastični a ne??
Default avatar
To pravim ker ne je zadnjič soseda morila za zamaške da jih bo dala otrokom ki jih nosijo v vrtec za neko akcijo (upam da reciklažno). Jaz zberem ene 15 plastenk in jih ji dam ona pa jih odvrže v navaden smetnjak pred tem pa pobere dol zamaške.
Default avatar
Zbiramo vse zamaške, od jogurtov, plastenk, mleka... Jaz vse operem v stroju (tam, kjer žlice) in smo jih zbrali že ogromno. Eni dajo zraven tudi od mehčalca, pa od cedevite, ampak ne vem, ali je to v redu, ali ne.

Trenutno se nikjer ne zbira (vsaj jaz ne vem), ampak zbiram na zalogo. Prav v veselje mi je.
Default avatar
Zajcekd je napisal/a:
Če si že tako pikolovska, zakaj nisi ti vrgla plastenke kamor je treba in dala samo zamaške. Saj te je prosila za zamaške, a ne.
Default avatar
Bom pa še jaz svoje pristavila. Vse pohvale tistim, ki zbirate zamaške!! Tudi jaz jih. Prej smo jih zbirali za invalidski voziček za novopečenega študenta - kraj zbiranja v študentskih domovih v Lj (mislim, da jih še vedno zbirajo v štud. B za bežigradom in so zelo dobrodošli), zdaj pa sem zasledila, da se zbirajo tudi na sedežu podjetja Oriflame za nožno protezo fanta, ki je izgubil nogo v prometni nesreči. Za vsakih 1000 kg dobi 300 evrov, se mi zdi...

Vse, ki so okoli mene, vedno pozivam naj mi po uporabi zamašek izročijo in ne boste verjeli, koliko se jih nabere - 100, 150 precej hitro. Nikoli se ne ve, kdaj se kaj podobnega lahko zgodi tudi nam in zakaj ne bi pomagali. kaj pa je to težkega, da zamašek odvijemo in ga namesto v koš damo v vrečko, potem pa nekomu, ki nam bo iz srca hvaležen??
Default avatar
Pa še to: tiste, ki zbiramo zamaške, bi lahko od drugih prevzemale zamaške in jih odnašale na končno zbirališče po vseh krajih v Slo. Če bi se kdo pridružil pa ne ve kam bi odnesel zamaške, je dobrodošel.
Default avatar
Pozdravljeni,

jaz se bom zelo rada pridružila zbiranju zamšlov. Sedaj jih zbiram za Anžetovo protezo. Ta akcija traja menda do 5. decembra. Nosim jih na šolo v kateri jih zbirajo. Tudi po tej akciji bi z veseljem nadaljevala z zbiranjem, če bi vedela, kam nato z zamaški, ki bi jih zbrala. Če je končno zbirališče na smetišču skupaj s plastenkami in od zbiranja nima nihče nič, potem jih raje pustim kar na plastenkah. Če pa je končno zbirališče odkup zamaškov in gre denar v dobrodelne namene, sem seveda zraven.

Lep pozdrav.
Default avatar
Ravno zato se ti zamaški zbirajo, ker se ne reciklirajo skupaj z ostalo plastiko, pa na ta način odlagališča stimulirajo ljudi, da jih ne mečejo v smeti skupaj s plastenkami.
Default avatar
160 ton jih je potrebno za to protezo, do zdej bolj slabo kaže. ne vem zakaj je ljudem to tok težko...
Default avatar
Tudi mi jih zbiramo..., kateri zamaški pridejo v poštev, vam pa v nadaljevanju posredujem mail ga. Kaje Končar ([email protected]), ki je koordinatorka za zbiranje zamaškov za Anžeta in mi je posredovala informacije:

"Zelo me veseli, da se pridružujete akciji zbiranja zamaškov za Anžeta. Lepa hvala za pripravljenost pomagati.
Zbira se vse plastične zamaške do premera 5 cm, ne smejo pa imeti plutastih, kovinskih ali kakšnih drugih dodatkov. Le plastika ! Se pravi tudi zamaški mleka, jogurtov, čistil, kozmetike, olja, kisa, krem......zobna pasta, .....

Vaše pozdrave in želje bom posredovala Anžetu.

LP
Kaja"
Default avatar
V našem vrtcu zbiramo za Anžeta zamaške, do konca leta.
Jih potem vrtec pošlje naprej.
Vsak teden se nabere ena velika škatla.