Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Mamice avgustovčkov 2009

Default avatar
Pozdravljene vse skupaj!

Iz foruma nosečnosti se selimo sem, ker nismo več nosečke, ampak vsak dan odkrijemo kaj novega pri naših sončkih :)

pa nadaljujmo s čvekanjem........
Default avatar
Tako drage mamice in naši sončki,

jaz sem se kar s težkim srcem poslovila od "našega" foruma, mi je kar malo hudo..ampak, da sedaj nadaljujem.
Naša princeska že kakšno dobro uro spi pred hišo v vozičku in mamica ter starejši imava kar preveč časa. Nama kar nekaj manjka in komaj čakava, da se zbudi. Jaz sem sicer malo nervozna, saj imamo jutri kontrolno tehtanje. Upam, da bo vse ok in ne bo potrebno dodajati.
MajaB ali ste vi to tehtanje že imeli ? Kako vama je šlo? (bi mi kakšna vspodbuda prišla kar prav,. čeprav sem prepričana, da bo vse tako kot mora biti).
Drugače pa se pri nas še kar ubadamo s prehladi. Sedaj je vse skupaj dobili še ati. Dobro, da sem jaz ok in, da tudi Neži ni več tako hudo.

Drugače pa je pri nas danes res prekrasen, topel dan, ki bi ga bilo kar škoda zamuditi.

Toliko od nas in se beremo.

lp
Default avatar
Emica živjo!

Ful lepo si napisala na drugem forumu :) ja, res mormo pustit ta novim avgustovkam da zasedejo prostor.
Default avatar
Ojla, mamice !

Tudi jaz in Hana sva obe prehlajeni.
Ima revica čisto zabasan nosek, ampak bolj zgoraj, pri sinusih, tako, da fiziološka razstopina ne pomaga kaj dosti.No, malo že omili....
Danes ponoči se je že po dveh urah in pol zbudila zaradi noska in kašljala je. Ravno tako včeraj.
Res je ubošček moj mali.
Ali katera ve,koliko časa traja takšen prehlad? Vročine nima.
Drugače pa moja princeska spi ponoči od 7-9 ur v enem kosu,se nahraniva,potem pa spi še 3 ure.
Je full pridna,veliko se smejčka in pogovarja.
Je pa tud že fejst firbčna, non-stop obrača glavico sem in tja :))))))))
Glavico pa že zelo dobro drži, še malo,pa jo bo povsem samostojno. Jupiiiii!!!

Joj, res so cukrčki tile naši otročički, aje tko?!
Res smo lahko srečne, da jih imamo.

Mi smo imeli pri treh mesecih tudi že prvo cepljenje, ga je Hana zelo dobro prenesla,mene je pa že en dan prej tok skrbelo, kako bo :))))).

Zdj grem pa mojo žabico nahranit, potem se bova pa kopali.
Oglasite se, punce!

Pozdravček vam in vašim sončkom!
Default avatar
dobro jutro na novem našem forumu :))

si nisem mogla kaj, da nebi napisala še zadnji stavek na forumu nosečnost in se tako poslovila. moram rečt, da sem imela kr cmok v grlu :)))

no, ampak gremo naprej - upam, da bomo tudi tle tako aktivne.

kej dosti zaenkrat nimam za napisat, ker pri nas ni nič novega - no, novega je seveda veliko, ampak nič kaj pretirano "drugačnega" kot pri vas. naš tit že dva dni spi po 8 ur v enem kosu in to sploh ne morem verjet - res sem spočita! je še vedno zelo priden in jaz ga kličem "mali migetalkar", ker kr naprej drsa in brca z nogicam...sploh, če se mu približaš...potem čisto "ponori" in brca z nogami z vso silo - res je smešen :))))

zdaj, ko se je prestavila ura..si nisem mislila, da bo naš mali to tako občutil...zdaj je ob 20h (po novem času) že čist utrujen in komaj gleda, nič se mu ne da...tud do smeha mu ni...tko da smo zdaj kopanje prestavli na 19h (po novem času) in potem z možem gledava, da je do 20h že v postelji...tko da včasih ne mine tud minuta, ko ga položiva v posteljo že spi :)

danes imamo na štajerskem prekrasno jutro. tit še spi (sva spala skor do 8.30) - sem ga vmes nahranla...zdej je pa že spet koma :))), jaz pa pijem čaj in mam malo časa samo zase...

danes imam G pregled....me zanima kaj mi bo rekla, ker krvavim (kr močno) že celi mesec...vstaviti sem si namreč dala mireno...vem, da so krvavitve prisotne lahko do 3 mesece...ampak tole postaja nevzdržno, saj sem v "plenicah" praktično že celi mesec :))))))

želim vam lep in prijeten dan**
Default avatar
hej hej :)

Tija-Taja ja kok lepo da si se kle gor oglasila :) glede noska pri Hani, pa ti povem da to ni prehlad, ampak zlo suh zrak zaradi kurjave. Je pri Avi enako, ampak na srečo še kr spi 12 ur skupaj. Bom pa kupila vlažilec zraka, ker vidm da jo zutri ko se zbudi, nosek ful matra in tut fiziološka bolj malo pomaga. Ji pa jst našpricam v nosek predno jo začnem umivat in oblačit, tko da mal počakam da fiziološka "prime" in pol gre res več ven iz noska.
Sej res, Hana je že dopolnila 3.mesec :))) mi mamo pa 10.11. cepljenje in me tut kr mal skrbi...ma sej mame bolj kompliciramo kot otroci :)))))))) Ava pa še ne drži glavice dobr...sej vem da eni prej eni kasnej...ampak včasih bi ji še tko omahnila če je ne bi držala. Kdaj pa že čist samostojno držijo glavico?

Tima tut naša Ava zaspi eno uro prej, zarad prestavljanja ure. Ob 8h že spančka, tko da jo prej kopamo, se pa tut zbudi ob 8h zutri. Nimamo kej, tale ura tut men nagaja. Ob ponedeljkih bi tko rada gledala razočarane gospodinje, pa me utrujenost premaga in grem spat.
Dobro zrihtaj pri G...sej bo vse ok, verjamem pa da je moteče.

No, zdej pa neki pojest...

lep dan!
Default avatar
Ojla!

Puppa, Hana je sigurno prehlajena, sva obe.
No, pa ji gre že na bolje, saj je danes prespala celo noč, kot prej, pred prehladom.
Je spala od 20:30 do 6:30 v enem kosu.
Je res pridkana, naš mali zaspanček.
Podnevi ima pa ogromno energije :))))))), pa bolj malo spančka.
Puppa, mislim, da čisto samostojno držijo glavo pri štirih mesecih.
Ava ima itaq še čas, naša Hana je že malo starejša ;3 mesece in en teden.
Tudi njej glavica , ko se utrudi, še vedno omahne.
Tudi midva sva razmišljala o vlažilcu zraka, ja.
Boš videla , Puppa, injekcija ni tako grozna,zoprno je le, če zadanejo kak živec, potem pa zna bolet cela nogica.

Tima, vidim, da je vaš Tit tudi že priden s spanjem. A ni luštn, ko se zbudiš spočit! :))))

Midve s Hano se bova pa zdj malo pogovarjali, potem pa na zrakca, da mau zadihamo.
Default avatar
Pozdravček na hitro še od nas!

Joj vam kar malo zavidam tole spanje v enem kosu. Mi se še vedno prebujamo in dojimo ponoči na tri ure (včasih še pogosteje) in imamo zvečer še vedno problem s spanjem. So naši večeri kar pestri in naporni. Naša je zvečer najbolj živahna in bi se bolj pogovarjala in igrala kot čez dan. Res so zanimivi. Vsak od naših sončkov ima nekaj svojstvenega, a ne?
Drugače pa imamo mi danes popoldan tehtanje in bomo videli kako in kaj. Sem razmišljala, da je naša mogoče pa lačna, da se ponoči tako pogosto zbuja. No bomo videli, saj drugače pa je kar živahna in ni pretirano jokava.

Glede vlažilcev zraka pa jaz ga res priporočam!! Smo ga imeli že pri starejšem in sploh sedaj v kurilni sezoni je super.

Sicer pa se prehlad loteva tudi mene./no, saj je bilo za pričakovati/. Me kar boli grlo in glava -hvala bogu pa mi vsaj za enkrat iz nosu še ne teče..

Toliko od nas.
Default avatar
Živjo še od mamice septembrčice:)

Ravno včeraj sem razmišljala in se pogovarjala z možem,kako je bila nosečnost lepa,kako sem se dobro počutila...in zdaj smo že na drugem forumu.Emica in Tima,lepo sta napisali...res se je težko posloviti,jaz sem šla danes še kar tja gledat:)Ja,če smo se imele pa luštn,a ne?Kako hitro je šel čas,kaj?

Karin je lih zaspala in sem se na hitro oglasila,preden grem delat družbo možu. Ta teden midve kar šibava okoli,sva kar dosti časa od doma in meni je super,Karin je pa tudi kar utrujena in kar zaspi.Zadnje 2 dni se zbudi okoli 3h,ker jo napenja,jo vzamem k sebi v posteljo in spi do 5h. Zaspi pa okoli 22h,tako da kar gre,čeprav sem jaz vseeno neki utrujena zadnje čase.
Drug teden imava drugi pregled in me prav zanima,kako bo zdaj s težo...no,saj jaz že vidim,da lepo napreduje,pa kako se že odziva in smeji,je živahna,ampak kaj bodo pa povedale številke,bomo pa še videli...prejšnji mesec je šla gor le 520g. Še vedno pa se vprašam,ali imam dovolj mleka.Zaenkrat že tako kaže,tudi lula dosti in kaka trikrat dnevno,pa glede na živahnost sklepam,da ga imam dovolj. No,bom videla,kaj mi bo rekla zdravnica drug teden.
Z noskom je pa tudi bolje,ni več tako poln. Karin tudi že ful dviguje glavico in jo kar dolgo drži,me prav preseneča,pa s trebuha se je že parkrat obrnila na hrbet,pa brca na previjalni,da jo že komaj krotim:)Kaj šele bo:)

Emica,kako je bilo na tehtanju? Upam,da je vse ok in si se pomirila.

Zdaj grem pa pod tuš,pa malo brati zapiske,se namreč pripravljam,da se začnem učit,pa še ne gre in ne gre...ampak bo že šlo!

Lepo se imejte,pa se beremo!
Default avatar
dobro jutro :)

Smo pa res pridne tut na novem forumu ane :)

Tija-Taja, sej bo prehlad hitro mimo :) hvala za besede glede cepljenja :) no, saj imam pediatrinjo ki je ful nežna...čeprav sm ugotovila da je Ava tak občutljivček...hitro se ustraši, če ne pozna prostora je kr zmedena in ji gre na jok. En dan ko smo bili pri tašči, in se je zbudila v vozičku je tko jokat začela ko jo je tašča ogovorila. In potem ko sem jo imela zunaj pred avtom v naročju...je kr nabirat začela in ji je šlo ful na jok. Ima trenutke, ko se res ful ustraši. Tko da upam, da jo cepljenje ne bo preveč šokiralo.

Bi pokomentirala še ostale...pa se pikica prebuja :)

se beremo.......
Default avatar
Glede na vašo željo smao postavili to temo pod lepljivo, da je ne boste iskali.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Pozdravljene!

Da se še jaz malo oglasim na tem našem novem foromu.
Tudi midva z Lanom sva prehlajena, mamica sicer bolj kot Lan.
Vsak dan se dogaja kaj novega, sedaj že počasi čofota v banici ko se kopamo pa tudi ponoči spi od 20 - 5 se nato nahrani in spiše do 8. Tudi čez dan lepo spi, pa krči so prenehali, tako da sedaj res zelo uživava.
Pripravljamo se tudi na krst.
No sedaj pa šibam, kajti Lan se je zbudil.

Bodite lepo.
Default avatar
dobro jutro, avgustovke ;)

kje se skrivate? ja, zdaj so bili prazniki - upam, da ste jih preživeli mirno in lepo.

no, mi se ponoči spet zbujamo že 4 dni zapored na 3-4 ure :))) sploh ne vem od kod mu zdaj to? zaspi sicer že ob 20h, ampak se potem zbuja na 3-4 ure, kar pomeni, da ima ponoči 2 obroka. se potem kar pozna, ker v celem dnevu poje od 600 - 700ml...prej pa, ko je spal 8 ur, je bil avtomatsko spuščen en obrok in posledično manj vnosa hrane skozi celi dan. no, naši otročički že vedo kaj jim najbolj paše, ane? ;)

ta teden ne bo obetavno vreme...bomo najbrž več notri kot zunaj...

me pa neznansko boli križ - že od poroda dalje. je na začetku bilo še nekako znosno, zdaj pa boli vedno bolj - iz petka na soboto ponoči absolutno nisem mogla vstati iz postelje tako me je bolelo...danes je malo boljše..ampak, če sem čez dan bolj aktivna, je zvečer katastrofa... se še kateri dogaja kaj podobnega??

želim vam lep uvod v dolgočasen ponedeljek...pa le napišite kako vrstico, da malo počvekamo... :)

p.s.: ste se ljubljančanke dobile na kavi?

lep dan vsem*
Default avatar
pozdravček tudi od Ave :)

ja prazniki so nam dovolili da ne prižgemo računalnika :) smo pa mi bolj praznovali rojstne dneve med vikendom, tko da je na veliko dogajalo :) no, Ava je šla seveda tut svečke položit na grob...

Naša pa spi od 11 do 12 ur...mal je skrajšala spanec...sm pa ugotovila, da če se zbudi ob 7h, jo že ob 7h zvečer zmanjka...zanč se je začuda že ob 6h zbudila in seveda je bla že ob 6h zvečer ful utrujena.
Sicer je pa postala taka čveka, da se z možem samo smejiva :))) ker si ful rokico daje v usta, jo je mož učeri oponašal in se je začela tko pogovarjat in ga oponašat, da sva se na polno smejala....naši sončki se razvijajo in jih je zanimivo opazovat ane :) V nedeljo ima Ava 3 mesece, naslednji torek pa imava prvo cepljenje...me zanima kok je zrasla in se zredila. Upam da že je na 6kg.

Tima kavice nismo organizirale...so ble krompirjeve počitnice, pa sej veš da ne gre če so otroci doma.

Križ mene ne boli, imam pa noge še vedno tko zatečene, da grem dons do zdravnice. Ta tedn sm kr od sestre čevlje nosila. Sm si šla kupit ene nove, in sicer na vezalke. Ker tiste z zadrgo ni šans da jih zapnem.

Imam pa jst eno drugo težavo...lasje mi fuuuuuuuul izpadajo. Groza je, ker je celo stanovanje mojih las...sem hujš kot da bi imeli psa. Se še kateri to dogaja? Nikol nisem imela teh težav...mate kakšen nasvet kako rešit stvar? Si pa lase umivam s čist navadnim koprivovim šamponom.

Pa lep dan vsem tut od mene!
Default avatar
Pozdravljene!
bom kratka, ker je moja mala danes bolj tečkica (jaz tudi - pms...). Se mi zdi, da se je kar malo razvadila tele zadnje dni, ko smo bili bolj okoli žlahte in so se skoz neki z njo ukvarjali, pa red se nam je čisto porušil... Zdaj bi šla spat ob 18h in jo zvečer kar malo matramo, da nam ne zaspi prehitro... Ja, pa luna je danes...
Sem vesela, da smo se prestavile sem in da se čvek nadaljuje... Hvala tudi Primožu!
Puppa - da te malo potolažim - to z lasmi je precej običajna zadeva. V času nosečnosti namreč lasej precej manj izpadajo kot sicer (naj bi jih izpadlo ok. 70 na dan, če je vse normalno) in približno tri mesece po porodu hormonsko delovanje "popusti" in lasje začnejo izpadat še za nazaj. Malo bo zoprno nekaj časa, potem se pa spet normalizira. Torej - si čisto "šolski primer" ženske po porodu... Meni na krtači ostane zjutraj po česanju tudi celo gnezdo...
Mi imamo pa pregled 11.11. Upam, da bo vse OK. Že par dni imamo namreč neke težave s kakanjem. Zelo pogosto (8x na dan) in s sesirjenimi grudicami v zeleni vodi. Sem enkrat videla, ko je kakala med previjanjem. Me je malo strah, da je kakšna alergija.
Ta teden bomo bolj notri, ko je tako grdo vreme... Meni se v to turobno meglo in dež kar ne da...
Default avatar
dobro jutro :)

Pošiljam snežne pozdravčke! Tuki tko lepo sneži, pri mojih starših pa je že 10cm snega :))) juhu, zima je prišla :)

mmammma hvala za tolažbo z lasmi :) upejmo da se vse poštima čim prej. Sem bla pa učeri pri zdravniku zarad nog in morm it na preiskave, dat kri, da pač vidi če je kej. Verjetno ne bo nič, še dobro pa, da imam ene čevlje :) Naša ima tut mal podrt ritem. Učeri je ob 7h zaspala in se ob 8h zbudila, pojedla,...pol smo se pa do 10h matral da zaspi. Očitno je neki obdobje da se jim ritem meša.

Jst pa razmišljam da bi vseeno šla mal na sprehod....ne morm bit skos notr, pa tut vidm da Ava rabi bit na svežem zraku. Mogoče bova pa vseeno šle...dežno prevleko gor na voziček in akcija :)

Mamice...že kej razmišljate o prednovoletnih darilih? Vem da je zgodaj, ampak jst ssm rekla da bi šla za Miklavža že mal pogledat...me neki daje da bi shoopingirala...skos gledam kaj rabim :)))) pa jst sm tip človeka ki ne maram hodt v shooping centre in na polno nakupovat...sploh pa ne maram pomerjat oblek...mi kr živčke kravžla!

No, zdej pa likat dokler tamala še spi.

Lep dan!
Default avatar
lepo dobro jutro vsem skupaj...

no, pa ga imamo - tale sneg :) men je tok fajn...čeprav je pa mojega moža zjutraj skor kap zadela :))) se vozi vsaki dan na gorenjsko...bled...jesenice...in nima še zimskih gum :(

tudi jaz razmišljam, da bi šla mal na sprehod, ampak samo v primeru, da neha snežit, ker tukaj v celju prav močno sneži!

puppa, ma midve sva res neki "povezani"...jaz sem ista glede šopingiranja (to mi je nujno zlo!...sploh ko gre za cote,čeprav sem pa zelo rada lepo oblečena)..pa tista gužva v centrih, ko se ti pri blagajni vsi z vozički u rit zaletavajo - to pa čist pop* :))))))) in kadar grem šopingirat...se psihično pripravljam en teden prej,ker men po 1 uri šopingiranja gre že vse na živce, hahaa :)) jst bolj kupujem, kar se cot in čevljev tiče...."izložbene zadeve" - ko grem slučajno mimo...mal pogledam in če mi kaj res pade v oči...potem navadno kupim, hahaaa ;) ja, taka smotka sem...

tud naš štrumf ma neki narobe z time-ingom... včeraj sem mu zvečer spet pogrela posteljo in je danes spal 8 ur v enem kosu - najbrž ga je prejšnje dni zeblo revčka...

zdej grem pa čaj spit..pa se še oglasim kaj - vas bom danes bolj pogosto brala, če bo takšno vreme :)
Default avatar
Tima :)))) tut jst pop* če sm več kot 1 uro v trgovini s cunjami.....in muka mi je ko grem s sestro..ker ona je pa taprava baba kar se shoopingiranja tiče...njo ne ustaviš...je šla 3 dni pred rokom poroda v ikeo...hahaha...mene ne bi noben prepričal! Ja midve sva na neki isti valovni dolžini...se morva res spoznat-NUJNO!

Snegec je lep ane :) mi bomo tut dons na obeh avtomobilih menjali gume...vem da bo gužva, ampak kaj čmo...

Sprehod pa nama ne uide...sneži ne več in samo čakam da se miška zbudi, pol pa gas :)

Uživajte na toplem in crkljajte svoje sončke**
Default avatar
Pozdrav še iz Prekmurja!

Tudi pri nas je slabo vremo - čisto malo je tudi snežilo, ampak midva z Lanom sva bila kljub temu zjutraj na sprehodu, kajti popoldan nama ne znese kajti morava kuhati, kasneje pa je že temno.
Saj pozimi bo še bolj mrzlo pa bomo morele na svež zrak a ne!

Tudi jaz sem že razmišljala o božičnih darilih, ampak še ne vem kaj bi nakupila, bom še malo razmislila in pogledala po reklamah, katere kar naprej prihajajo že z božično ponudbo.

Uživajte!

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet