Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Turistična agencija Intelekta - pomoč

Default avatar
ojla, mene pa zanima ,če kdo slučajno ve kaj se dogaja z turistično agencijo intelekta. včeraj in danes že ves čas kličem na njihove poslovalnice panikogar ne prekličem, ali še obstojajo''.hvala
Default avatar
poskusi poklicat na sedež v mursko soboto, tam bi se morali oglasit
Default avatar
Pred nekaj minutami sem se vrnila iz razgovora za Intelektinega prodajalca turističnih aranžmajev, ki je potekal 27.2.2013 ob 16:30h v hotelu Faraon v Celju. Sem razumna in miroljubna oseba, ampak to kar smo kandidati doživeli danes je bilo žaljivo in skrajno neookusno. Najprej smo se kandidati kot govedo, ki čaka na zakol, natlačili v veliko premajhni dvorani. Nihče od nas se sicer ni pritoževal, bili smo celo še vedno zelo pozitivno naravnani. Nato se pa kot strela iz jasnega pojavi gospod iz vrst Intelekte, katerega imena ne vem, saj se zaradi svoje nadutosti, ošabnosti in nekulturnosti ni utegnil niti predstaviti. Tudi čez to ne bi imela nič za povedati, če ta gospod ne bi z vsako besedo, ki jo je izgovoril v dvorani žalil intelegence vsakega posameznika, ki si je danes popoldan vzel čas, odložil obveznosti, dal otroke v varstvo, natočil gorivo in se pripeljal na razgovor. Česa takega še nisem doživela, res skrajno brezobrazno. Ubral je zelo podlo taktiko in nas najprej povprašal,če kdo izmed nas potrebuje samo štempiljko za borzo saj si je brez skrivanja želel dvorano čimpej izprazniti. S to taktiko je izgubil mogoče okoli 3 kandidate, potem pa se je odločil, da bo povedal vse slabe stvari češ da se nas čimprej reši. Povedal je, da izbrani kandidati ne dobijo niti minimalne plače, da si plačan po učinkovitosti, da če so naši starši/sprijatelji/znanci na borzi, potem aranžmajev ne moremo nikomur ponuditi in to delo nikakor ni za nas.... v roku 15min nam je prekipelo in ljudje smo se vstali in zapustili dvorano.

Torej kaj Intelekta za delo porodajalca turističnih aranžmajev ponuja?
-NIČ!
-dobiš 1letno gratis najemnino v njihovi poslovanici, od koder s svojim telefonom na svoje stroške posiljujes in lobiraš vse prijatelje, znance in familijo s turističnimi aranžmaji- torej produkti, nad katerimi sam nimaš nobene kontrole. Na koncu lahko svojega dobrega prijatelja pošlješ na dopust med ščurke na kak grški otok..izgubiš prijatelja, s tistimi nekaj procenti, ki jih pa kot prodajalec aranžmaja dobiš od tega pa lahko kupiš mogoče kak sendvič in kavo na Petrolu. O kakšnih potnih stroških, plačilu prispevkov itd pa lahko samo sanjate.

Dragi iskalci zaposlitve, ki upate na zaposlitev...razumem kako vam je in vem kako se počutite, ampak ne izgubljajte svojega časa z Intelekto. Očitno mislijo, da smo ovce, da smo nešolani in ničvredni in da se imajo PRAVICO tako obnašati do nas?! Vsi smo samo ljudje, ki iščemo socialno varnost, smo šolani, diplomanti, verjetno nas je bilo danes tam 80% bolj šolanih od tega njihovega gumpca.

Nikoli ne pišem pritožb, ne obremenjujem se z nerazgledanostjo in nadutostjo drugih ljudi, ampak dejansko se mi je to danes v 26 letih prvič zgodilo, da me je nekdo posredno tako užalil, da sem pripravljena poskrbeti, da bo za to izvedelo veliko ljudi.

Delite info med druge iskalce zaposlitve. Ne smemo izgubiti upanja, za vse te podleže pa šiba raste. Vso srečo pri iskanju še naprej!
Default avatar
@ jkglofg: Katastrofa. Upam, da bo tvoja zgodba res našla mesto v medijih (npr. v Tednik)...Veliko poguma in vse dobro želim...
Default avatar
jaz sem tudi s tega imenovanega razgovora...
@ jkglofg podpišem se pod vsako tvojo besedo...

si pa mislim, če se ta človek istočasno sploh zaveda kakšno slabo reklamo dela on podjetju - tudi za potencialne stranke...mi tam nismo bili samo potencialni zaposleni - ampak prav vsi potencialne stranke, četudi nas nebi zaposlil...tako kot se nas je hotel znebiti iz razgovora, tako se nas je znebil kot strank in tudi hkrati vse naše socialne mreže in poznanstva...

ne samo za bodoče zaposlene - ampak tudi za stranke - se mi zdi prav,d a se to izve...s takšno agencijo, ki ima tak ignorantski odnos do svojih zaposlenih, ga ima precej verjetno tudi do strank...zato vsaj jaz rečem daleč stran!
Default avatar
jaz... je napisal/a:
Tole si zelo dobro napisala, točbno to... Pred leti, ko se mi zdi, da še nisem imela faksa končanega, nisem imela službe, samo z eno dejavnostjo sem se občasno ukvarjala, sem šla na ta razgovor, prišla sem pa v ožji krog... To si sploh ne štejem v čast, ker mislim da ni izbiral glede na sposobnost ampak glede na področje študija, moj poklic je žal med najtežje zaposljivimi (pač, moje neumne odločitve, najstniške...). Te se da bolj izkoriščat (sam ne mene). Moj fant je delal kot direktor ene firme takrat in je fajn zaslužil, začela sva hodit pred kratkim in sva živela skupaj, nisem pa hotela da bi on edini delal, mi je bilo vseeno, če zaslužim tud manj... In sem napisala prošnjo.

Ta direktor, me je žalil, da sem neumna, imela sem pa Zoisovo štipendijo, nadarjena kao na ne vem koliko področjih, kar itak nima veze - sam če me kdo žali, dobim pa večvrednostne komplekse... Moj je itak norel, naj pridem domov "s počitnic" tam pri njih, eni mu morajo menda bazen pucat... Po mojem ga je hotel tožit, sam sem rekla, da se bom sama zmenila - ful mi gre na živce, če se kdo vmešava (in me prikrajša za užitke). Bila je pa ena knjigica, kje rso ful lepe stvari not pisale in zanimive... :D A še to obstaja? Jaz jo kupim :))) Resno mislim... Mal tako zabavna je... Mene so itak domov nagnali, ker sem šuftala zaposlene, da naj ga prijavijo na inšpekcijo. Imamo pa davčno inšpektorico v sorodu in to glavno, sam ta tip ni vedel... Nisem nič posredovala, sam je imel tip srečo - sam mal mi je pa mogoče tud žal, ker je dejstvo, da taki bi mogli bit v Sloveniji še sam sužnji... Dejasnko je pa s tipom nekaj narobe - ne vem, menda je tako z veliko lastniki firm... Vem za nekaj ljudi, ki delajo z delavci kot s sužnji in ko da so iztrebek dobesedno...

Men je blo s še dvema puncama tam ful zabavno... :)) Dobesedno jih ne moreš resno jemat...

Naju so sigurno izgubili kot stranke, pa sva potencialna kandidata za marsikatero potovanje - če jim je to OK :))) Ker imamo firmo, pa vem kako se posluje, pa v teh časih, ko je reees zelo težkop dobit stranke, pa si lahko še tako kvaliteten in poceni... Oni niso ne eno, ne drugo.
Default avatar
SEDAJ PA NEVEM,ČE NAJ GREM NA RAZGOVOR,KI GA IMAM V PETEK.
Default avatar
Ta agencija je res katastrofa..sicer imam izkušnje le kot njihova stranka..ampak letos prvič,zadnjič in nikoli več..
Teden dni pred odhodom sem se spravila brat pogoje pa to...vem,da bi se naj to prej prebralo ampak,smo že x krat počitnikovali v tujini,(preko drugih agencij)pa je bilo vedno vse o.k.
Kakor koli,ko izvemo ob kolkih je let,ter da dejansko ne bomo na morju od 2.7 kot smo imeli rez. Ampak smo v hotel prišli po polnoči torej že 3.7,me je zanimalo če piše kaj o tem v splošnih pogojih,ker dejansko potem še od tistega 3.7 (ki bi torej naj že bil drug dan dopusta) nimaš kaj veliko saj si še utrujen in nenaspan..
No našla sem in piše,da se šteje dan ko si začel potovanje oz.pot do destinacije..te že..amtak kaj me je tam zmotilo-piše-da je malce bolano izkoristit all incl.da kao naj bo hotel ijzhodišče za izlete..
Halo?niti slučajno da nismo samo v hotelu,vsaj malo države,ki jo obiščemo želimo spoznatitizven kompleksov,ampak kdo je to,da mi/nam bo pravil kako naj preživimo dopust?meni je bol bolano da v katalog vtakne mini katalog s slikami svoje žene v kopalkah,..
Sreča,da smo izbrali hotel z 5* (čeprav za grčijo poudarjajo (ker je pač vevropi)da je standard enak našemu,in da so že 3*ok).ker ko pristaneš in e spakiraš na bus,je vse kar ti predstavnik pove je "najprej naj vam povem slabe stvari to so ščurki,ki so tu domače živali in so v hotelih z vkj.3* (so bili tudi eni ki so jih imeli v 4*) in komarji..
Predstavniki tam (študenti? )te skoraj prisiljujejo v izlete..in ne vem od kdaj je tisti vulkan PRIMEREN izlet za otroke??kot so nama zatrjevali in nas prepričevali?skoraj 50stopinj in žveplo-res idealno za malčke?
Pa saj,ko sem prebrala zgornje poste zdaj marsikaj razumem..
In ko prideš utrujen sredi noči,zaspiš nekje proti jutro,seveda prespiš zajtrk,mi oz.otrok smo res težko ujeli ritem,tako da smo prve 4 dni prespali zajtrk,in upam da torej ne sodimo v kategorijo "malce bolanih"
Default avatar
Podobna zgodba na razgovoru tudi danes v Novem mestu (28.5.2014). Ne priporočam niti za zaposlitev, niti za potovanje!
Default avatar
Tudi jaz sem imela danes razgovor v Novem mestu. Imam namen celotno zgodbo predstaviti po vseh forumih in posredovati v medije, ker kar se je zgodilo danes je nedopustno. Ljudje izogibajte se Intelekte kot gost ali zaposleni!!!! Več kmalu
Default avatar
Kratek povzetek tega, kar pišejo še nekateri na tem in podobnih forumih. Hči študentka se je prijavila poleti 2015 na Intelekti, za dvomesečno delo njihove predstavnice na grškem otoku. Agencija je morala pod nujno zamenjati svojo predstavnico, ki je nepričakovano takoj po prihodu na destinacijo odpovedala svoje sodelovanje v tej vlogi in hotela oditi domov... Tako je hči rešila Intelektino zagato neprisotnosti predstavnika agencije na destinaciji, saj je v nekaj dneh od prijave že odpotovala v Grčijo. Hči je kljub temu morala plačati zajeten znesek stotakov Intelekti za t.i. "uvajanje". Že tako slabo plačano delo pa so ji finančno obremenili še z njenim plačilom goriva in vozovnic za trajekt na destinaciji (za potrebe opravljanja dela za agencijo). Brezplačno hrano, pa ni mogla imeti v najbližjem hotelu, ampak v različnih hotelih raztresenih po otoku, tako da je bilo večkrat ceneje, da si je s svojim denarjem kupila hrano, kot pa da si plača stroške (gorivo in trajektnino) do hotela, kjer bi sicer lahko tistega dne brezplačno jedla... Na koncu ji je direktor z velikim zamikom odobril le minimalen del pogodbenega izplačila za opravljeno delo, med drugim tudi z izgovorom, da bo dal pa nam - staršem popust pri potovanju z Intelekto. (Pa kdo hudiča bi pa šel pod okriljem takih goljufov na dopust?!). Še do danes je hči oškodovana za več kot 700 Eur plačila, a se nismo dali. Najprej smo poslali pisno prijavo na delovno inšpekcijo, nato pisno prijavo na Finančno ministrstvo, na koncu pa še pisno kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 228/1 členu KZ-1B (Poslovna goljufija), na Okrožno državno tožilstvo v MS.
Epilog:
- delovna inšpekcija: ugotovljene kršitve sledil je izrek globe Intelekti oz. njenemu direktorju
- FURS: podatek je tajnost in ga niti prijavitelj ne more izvedeti
- ODT MS: na podlagi vložene kazenske ovadbe je pristojni tožilec na podlagi 162. člena ZKP, hčer pozval, naj se izjasni o postopku odložitve kazenskega pregona, oz. strinjanje, da toženec poravna tožničin zahtevek (glavnica z zamudnimi obrestmi,...)

Hči bo zaradi naše vztrajnosti na koncu v vsakem primeru moralni zmagovalec, pa tudi neizplačano glavnico skupaj z obrestmi bo po dobrem letu dobila, žal pa kot slišim je Intelektinih "študentskih osmoljencev", še veliko, pa po korektno opravljenem delu ostanejo brez obljubljenega drobiža in z "dolgimi nosovi", in se vdajo v dejstvo, da so bili nateg...ni.

Zato vsem bodočim optimističnim študentom nasvet:
- kronološko si zapisujte vse dogajanje (izjave, obljube) z navedbo časa, kraja, prisotnih oseb...
- vse E-maile in drugo pisanje, navodila in usmeritve ter mnenja nadrejenih iz Intelekte obvezno shranite
- če agencija neupravičeno zamuja s svojimi obveznostmi, o tem pisno pozovite študentski servis in direktorja Intelekte, vso dokumentacijo (tako vašo, kot njihovo pa obvezno shranite)
- prav tako predstavnika Intelekte pisno pozovite, da vam po opravljenem delu, sporoči kam morate dostaviti njihove stvari (oblačila, dokumentacijo...), da vam kasneje ne bo taistih stvari odbijal v obliki denarnih odtegljajev od plače (kar je že itak nezakonito).
- ko boste izčrpali vse "mirne" oblike poskusov, da bi se direktor oz. turistična agencija držali vsebine svojih zapisanih dolžnosti oz. finančnih obveznosti, pa pošljite pisne prijave z dokazili na zgoraj zapisane naslove... (pazite pa na relativne in absolutne zastaralne roke za prekrške in kazniva dejanja), pa boste rešili svoj problem, tujih pač ne, saj kot pravi rek: Volk menja dlako, kožuha pa nikoli", ali pa "Goljuf ostane vedno goljuf".

In še zadnja spodbuda vsem:
Mladi, imejte "j..ca", pa se postavite zase, saj kdor sebe ne ceni, ne more pričakovati, da ga bodo cenili drugi"!
Default avatar
Pozdravljeni!
Res so praznični dnevi, a moram z vami deliti zame zelo lepo novico:
Hči je šla včeraj na bankomat in ugotovila, da ji je "dobrodušni čika Farki" nakazal zahtevanih 750 Eur, pa izposlovali smo še, da je plačal v dobrodelne namene (za poduk) še dodatnih 250 Eur, da glob zaradi kršitev delovne in finančne zakonodaje ne omenjam... Sedaj je čika Farki "dobro" zapisan pri murskosoboških tožilcih, tako, da želim vse njegove "osmoljence" spodbuditi, da se potegnete zase, pa boste dobili tisto malo obljubljenega plačila za že opravljeno delo. Če se boste, oglasili tukaj in potrebovali kakšen nasvet (brezplačen seveda), vam bom z veseljem pomagal, le kontakt mi boste morali posredovati, sicer pa vsem sporočam: Nič ne stane, le malo poguma in samospoštovanja je potrebno, pa bo čika Farki plunil obljubljeno kinto, ki je že tako minimalna glede na to, da je delo turističnega predstavnika zahtevno, pa še v tujini se opravlja...
Lep pozdrav in kar pogumno, občutek, ko nateguna "zakonito nategneš" je veliko slajši, kot pa je vreden denar, ki ga je čika Farki hotel ukrasti hčerki, pa še na simboliko veliko dam, saj je "pljunil kinto" pred dnevom mrtvih, ha,ha,ha...., oh kako to paše!!!
Default avatar
Enako izkušnjo je doživela tudi moja hči, tako da hvala za vaše napotke. Čeprav smo tudi sami prej pregledali vse forume in prebrali večinoma negativne stvari, si je moja hči vseeno želela iti. Njena izkušnja je bila tako negativna in praktično so se potrdile vse zgoraj navedene informacije, da o finančnem vložku ne govorim....bolje bi bilo, če bi za ta denar raje odpotovala na kakšno Tajsko, bi imela več od tega. Na koncu nam je prekipelo, ko nas je vsa jokajoča poklicala, da nima za bencin, ki ga je morala sama plačevati, da je obiskovala Intelektine goste na otoku. Takoj smo urgirali in prekinili sodelovanje, a seveda se je potem zgodilo, da ji ni hotel plačati časa, ki ga je tam vseeno oddelala. Sedaj vemo kaj moramo narediti in upam, da bomo tudi mi sporočili dobro novico o plačilu.
Default avatar
"bila11" držim pesti, da ste res zbrali pogum in bom občasno preveril to temo, če boste potrebovali kakršnokoli pomoč ali nasvet pa se lahko kasneje tudi kontaktiramo!!!
DRŽIM PESTI !!! LP!
Default avatar
Intelekta je res popoln primer kako se z ljudmi ne dela. Treba bo z njimiv medije in se kam. Preveliki nateguni. Nategovanje, aroganca in izsiljevanje je njihovo vodilo.
Default avatar
Se tudi jaz strinjam. Meni so namesto dopusta ostali uničeni živci in prazna denarnica. Oholi, nesposobni pomagati, ko enkrat nakažeš denar, nisi vreden niti tega, da te pokličejo, čeprav so obljubili. Direktor zelo nesramen in aroganten. Nikoli več!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net