Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Križarjenje Loius Majesty

Default avatar
zdravo,

jaz pa se prvič v življenju odpravljam na križarjenje in sicer Zahodno sredozemlje 7 dni, 24.4.2010. Ima že kdo kakšne izkušnje s to ladjo, s to destinacijo? Zelo me zanima, kako je z ogledi mest, predvsem v lastni režiji, ker je verjetno ostalo zelo drago?
za vsako info že vnaprej HVALA!
Default avatar
Mi smo križarili s skoraj 300 metrsko Costa Sereno v oktobru 2009 po vzhodnem Sredozemlju
(do Turčije) in moram priznati, da je bilo res sanjsko.
Louis Majesty je sicer nakoliko manjša (207 m), vendar je po mojem tudi v redu.

No, bilo nam je tako všeč, da gremo med prvomajskimi počitnicami spet.Tudi mi gremo na zahodno Sredozemlje in sicer spet s Costo. Tokrat gremo s Concordio
25.4.2020 (Savona, Neapelj, Palermo, Tunis, Palma de Mallorca, Barcelona, Marseilles).

Na ladji boste sigurno zadovoljni, ker je osebje res zelo uslužno in prijazno, hrane je dovolj, oziroma preveč. Cene pijač so sicer kar zasoljene, vendar je čez cel dan v določeni restavraciji(vsaj na Costi je tako), mogoče dobiti vodo in kavo gratis-razen pri večerji. Organirirane ekskurzije so precej drage, od 50-100 eur po osebi. Dan pred pristankom dobite v kabino načrt mesta, v katerem boste pristali naslednji dan, z označenimi znamenitostmi, tako, da se lahko podate tudi sami, s taksijem recimo. Mi smo se odločili kar za to varianto (razen 1x) in ugotovili smo, da je to še najbolje. V Turčiji je recimo prevoz s taksijem cenovno kar ugoden, ne vem pa kako bo na zah. Sred., kamor gremo aprila.
Želim vam prijetne počitnice in srečno plovbo.
Default avatar
Na križarjenju sicer še nisem bila, ampak Neapelj, Palermo, Palmo de Mallorco in Barcelono sem si pa ogledala v lastni režiji. Več ali manj peš. Kar se mene tiče, tudi raje hodim sama okoli kot pa z eno skupino ljudi, od katerih je treba na vsakem drugem vogalu koga čakat. Če greš sam, je ceneje, ogledaš si lahko več in tisto, kar sam želiš. Na internetu imaš načrte mest, glavne znamenitosti, lahko si malce vnaprej pripraviš plan ogleda. Sploh za Barcelono je to priporočljivo, ker je toooliko za videt! Če si pa malce bolj raziskovalne narave, je pa čisto zanimivo, da si, ko stopiš z ladje, v prvi trafiki kupiš plan mesta, se malce razgledaš, pohajkuješ naokoli, greš na kavico ... Meni je včasih to še bolj zanimivo kot če imam vse do konca splanirano.
Default avatar
Mi smo v oktobru 2009 križarili po Z Sredozemlju z MSC Splendido. Vse destinacije smo si ogledali v lastni režiji - Marseille, Barcelono, Tunis, Malto in Civitavechia - Rim. Le v Messini (Sicilija) smo šli samo po mestu. V Marseillesu smo kupili dnevno karto za javni prevoz in si na ta način ogledali mesto. V Barceloni smo se s pristaniškim avtobusom odpeljali do centra, od tam pa malo peš, malo s podzemno - Rambla, Parc Guell, Sagrada Famiglia. V Tunisu smo vzeli taksije, ki so nas za 50 EUR na avto odpeljali na vse tri destinacije, ki jih je vsako posebej ponujal ladijski izlet - Tunis, Carthage in Sidi Bou Said. Na Malti smo se odločili za open top avtobus, severni del otoka. Avtobus vozi vsako uro, karta velja cel dan, na vsaki postaji se lahko poljubno dolgo zadržiš. V Civitavechii pa smo se z vlakom odpeljali do Rima in si ga ogledali.

Diona, ali lahko kaj več napišeš o tem, kaj ste si ogledali v V Sredozemlju, saj smo mi rezervirali enako križarjenje s Costo Sereno za oktober 2010.
Default avatar
Iza22, pozdravljena!

Vas zanima malo več o destinaciji vzhodno Sredozemlje. Varianti sta dve, prva je po grških otokih (Santorini, Mykonos...), druga pa do Turčije (Izmir, Istanbul)
Mi smo vzeli to drugo- do Turčije. Izplutje pa je pri obeh destinacijah iz Benetk, ki so z ladje videti še veličastneje kot sicer.
I
Prvi postanek je bil v Bariju, kjer ni kaj posebnega videti.

Drugi postanek je na Peloponezu v pristaniškem mestu Katakolon. Ogled Olympie, mesteca, kjer so bile prve olimpijske igre ne gre izpustiti. Od pristanišča je oddaljeno približno 20-25-km.
Na ogled se lahko podate organizirano (cena za dva odrasla in enega otroka 140 eur-vključena tudi vstopnica za prizorišče OI), ali pa najamete taksi in in se v lastni režiji podate na ogled. Cen taksijev v Grčiji sicer ne poznam, ampak mislim, da niso pretirane. Če greste organizirano , je časa za kakšno kavico ali kaj podobnega bolj malo, no, pa saj to verjetno poznate.

Naslednje mesto je Izmir v Turčiji, kjer te takoj, ko stopiš z ladje, pričaka množica taksistov in te dobesedno vlečejo za rokav in ponujajo svoje usluge. Priporočam takšen prevoz do centra mesta, če greste v lastni režiji na ogled. Cena je 10-15 eur za cca 5km. Je pa v Izmirju tudi veliko lastnikov konjskih vpreg s kočijami, ki ponujajo prevoze po mestu. Takšen prevoz je sicer počasnejši, ampak tudi zanimiv, saj ponuja možnost panoramskega ogleda.

Najatraktivneši postanek je seveda v Istanbulu, kamor ladja pripluje zjutraj po nočni vožnji skozi ožino Dardanele, po Marmarskem morju do Bosporja. Tudi tukaj ni nobenih težav s prevozom v center mesta. Taksistov je na vsakem koraku, vendar pozor, večina najprej poskuša "skleniti kupčijo" za turni ogled mesta, ki traja po več ur. To pa po mojem nima nobenega smisla. Istanbul morate doživeti sami, s sprehodom po ulicah . Vredna ogleda je Torkapi palača, Modra mošeja, Hagia Sofia . To je vse zelo blizu, tako da se od ene lokacije do druge lahko podate peš. Seveda pa ne gre zamuditi obiska največe pokrite tržnice na svetu, Grand bazarja. Ker je postanek v Istanbulu cel dan, imate dovolj časa za ogled najpomenbnejših točk. Seveda, če se boste na oglede podali v lastni režiji. Pogovarjala sem se z nekaterimi, ki so vzeli organiziran ogled, pa so bili razočarani, ker so izgubili veliko časa za oglede mošej, za Bazar pa jim je zmanjkalo časa. No, Istanbul je res treba doživeti.

Zadnji postanek pa je Dubrovnik- biser hrvaškega primorja. Če ga še niste videli, vam ta nekajurni postanek omogoči samo površen ogled Straduna in ulic ob njem. Podate se lahko na obzidje, za kaj več pa ne bo časa. Dubrovnik je edino mesto, kjer ladja ne more pristati ob pomolu, zato vse potnike na obalo prepeljejo z rešilnimi čolni, kar pa seveda kar traja.

To je itinerar tega potovanja.
Lep pozdrav
Default avatar
Iza22,
napišite kaj več o postanku v Tunisu, kako se organizirati, da vidiš napomembnejše v tem kratkem času in cene vstopnin.

Hvala in lp
Default avatar
Diona, najlepša hvala za izčrpno poročilo. Zanima me še, ali ste morali dodatno plačati za vizo za vstop v Turčijo, ali je bilo to že vključeno v ceno.

V Tunisu so nas najprej napadli taksisti. Na internetu obstaja posebna spletna stran, kjer so za veliko destinacij napotki, kako si jih ogledati v lastni režiji. Ne vem sicer naslova, vendar je avtor Tom Ogg in če to vneseš v Google, dobiš pravo stran. Ravnali smo po njegovih navodilih - šli smo mimo vseh do konca, kjer so bili taksisti, ki niso imeli dovoljenja za vstop v pristanišče. Ti so najcenejši. Za taksi smo plačali 50 EUR, najprej so nas peljali v center Tunisa, kjer smo šli na bazar. V bistvu je ves stari del mesta en velik bazar. Tam smo imeli 1 uro časa. Nato smo šli v Sidi Bou Said. To je mondeno mestece, kjer živijo bogataši, znano pa je tudi po umetnikih. Mestece je značilno zaradi bele barve z modrimi okni. Tudi tu je v spodnjem delu bazar, cene pa so bile neprimerno višje kot v Tunisu. V bistvu ni bilo nič posebnega, pol ure časa je bilo kar dovolj. Nato smo se odpeljali v Carthage - Kartagino. V bistvu bi bilo vseeno, če ne bi šli, saj smo imeli čas za ogled samo od zunaj (15 min). Vse, kar je vredno ogleda, je za ograjo in je potrebno plačati vsebino. Drugič bomo šli samo tja. Taksi bi nas za eno destinacijo stal 30 EUR, za 2 - 40 EUR in za 3 - 50 EUR.
Iz pristanišča je možno v Tunis priti tudi z vlakom. To je bila sicer naša prva opcija, ker vozi kar pogosto in je zelo poceni. Vendar smo se premislili prav zaradi možnosti ogleda vseh treh destinacij. Če bomo še kdaj želeli v Tunis, bomo verjetno šli iz pristanišča z vlakom. Ta vlak vozi tudi do Kartagine.
Default avatar
Za vstop v Turčijo nismo nič doplačevali.

Iza22, imam še nekaj podvprašanj v zvezi s Tunisom. Ali ste se v s taksistom že vnaprej dogovorili, da vas bo čakal na določenih mestih in kako ste se dogovarjali za odhod iz določenega kraja? Ali vam je on krojil urnik?
V Tunisu je res kratek postanek, če vzamemo, da ladja pripluje ob 7.00, ob 13.30 pa že izpluje. Najbrž je res potrebno zelo racionalno ravnati s časom, da uspeš "obdelati" najpomembnejše točke. Kartagino si niste ogledali zaradi pomanjkanja časa, ali zaradi česa drugega? Mislite, da bi prihranili kaj časa, če bi potovali z vlakom? Koliko pa je trajal ta turni ogled v Tunisu?

In kako vam je bilo na splošno všeč na križarjenju? Potujete sami ali družinsko? Zanima me, če veste, kako je poskrbljeno za najstnike na ladjah MSC in ali ste imeli kakšen spoznavni večer za Slovence. Mi imamo namreč najstnika, pa me zanima, kako je s tem. Med prvomajskimi prazniki gremo sicer spet s Costo, vendar bi mogoče kdaj probali tudi katero drugo družbo.

Lep pozdrav
Default avatar
Mi smo bili v Tunisu samo popoldne - zelo kratek čas, le nekaj ur. Ne vem na pamet, vendar lahko pogledam in bom napisala. Želeli smo z vlakom, vendar je bil del družbe (skupaj smo bile 3 družine) za Tunis in del za Kartagino. Tako smo se odločili, da gre vsak tja, kamor želi, z vlakom. Pred odhodom običajno pregledam tudi tuje forume - predvsem CruiseCritic, in tam sem prebrala, da so taksisti dokaj ugodni - govorili so o cca. 80 EUR na taksi. Ko smo mi prišli, so nam ponujali 50 EUR (recesija?!) za eno destinacijo Tunis, ki smo jih zbili na 40 (dve družini) in 30 (ena družina). Na koncu se je izkazalo, da so taksisti povezani, in so nam ponudili vse tri destinacije za 50 EUR. Sicer so to izvedli tako, da so vsakomur rekli, da so ostali že sprejeli, vendar kljub temu je bila cena sprejemljiva.

Taksisti so nas čakali tam, kjer so nas odložili, ob dogovorjeni uri. Predlagali so jo oni, ker je bilo časa res zelo malo. Ničesar ne plačuješ v naprej! Vse smo plačali ob vrnitvi v pristanišče!
Kartagina je bila zadnja na seznamu, in si je nismo ogledali, ker ni bilo časa. Tam smo imeli postanek le 15 minut. Taksisti nam seveda niso povedali, da je območje zaprto in da je treba plačati za vstop. Za 15 minut pa se nam res ni splačalo plačevati. Videli smo sicer nekaj ruševin skozi ograjo. Tako da za Kartagino težko rečem, koliko je vredna ogleda. Naslednjič bomo verjetno šli samo tja.

Glede vlakov ne vem nič natančnega, le to, da vozijo pogosto, da je proga dolga le okrog 20 km in da so zelo poceni. Železniška postaja je v La Goulette, od tam pa greš lahko v Tunis ali v nasprotno smer proti Kartagini (Carthage). Imajo sicer tudi spletno stran, vendar bolj slabo. V Kartagini je kar nekaj postaj, V Tunisu pa le ena na začetku mesta. Od tam je približno 2km do centra (ki je v bistvu le en velik bazar). Vlak bi nam vzel več časa, taksiji so bolj udobni, so pa dražji. Vendar za tako kratek postanek jaz ne bi več šla na vse tri kraje.

Mi gremo že četrtič na križarjenje. Najprej smo bili 2 družini, danes smo 3, dogovarjamo se s četrto. Tudi mi imamo najstnike, sedaj so stari 15, 14 in 13 let. Na prvem križarjenju smo bili z MSC Opero, kjer ni bilo najstniškega kluba. Letos na MSC Splendidi je bil, vendar so bili bolj zadovoljni s tistim na Costi Sereni. Dobivali so se ob 11h zvečer v posebni diskoteki in so imeli svoj program. Sicer težko rečem, kako je bilo, govorili so, da je "brezveze", vendar nikoli niso manjkali. Vse, kar vem, je, da so enkrat imeli kviz, kjer so ugotavljali italijanske popevke. Seveda naši niso vedeli nič. Bilo je zelo veliko Slovencev, vendar nismo imeli posebnega srečanja. Sploh je bila zabava zelo prilagojena starim Italijanom - skupinski plesi, glasba ... V glavnem smo bili do sedaj še najbolj zadovoljni prav na Sereni, zato gremo ponovno.
Default avatar
Hvala za res nazoren opis potovanja.

Mi hodimo na dopuste sami, tako, da naš najstnik( 15 let bo dopolnil ravno na letošnjem križarjenju) nima družbe vrstnikov. Lani na Sereni smo imeli Slovenci spoznavni večer, oz. popoldan ob kozarčku pijače. Vsi Slovenci ( okoli 50 ) smo bili povabljeni v enega od barov, kjer nas je sprejel Slovenec, ki je zaposlen na ladji kot gledališki mojster. Skupaj smo malo pokramljali, no, v glavnem smo ga spraševali o razmerah na ladji. Ta gesta se nam je zdela res hvale vredna, škoda je bilo le, da se je to zgodilo šele predzadnji dan. Ker smo bili v času izven šolskih počitnic ( od 18.do 25.okt.09), ni bilo veliko šoloobveznih otrok. Verjetno bo letos drugače, ker gremo med prvomajskimi prazniki.
Pravite, da greste že četrtič. Katere ture pa ste še obdelali? Vi hodite med počitnicami?
Cene kabin so takrat precej višje, ne? Še nekaj, koliko časa ste potrebovali do Genove?
Lep pozdrav,
Diona
Default avatar
Prvič smo šli med jesenskimi počitnicami, z MSC Opero. Takrat so se naši najstniki družili le med sabo. Drugič, pred dvema letoma, nismo dobili nobene dovolj ugodne ponudbe med počitnicami, tako da smo šli šele konec novembra. Bilo je malo šoloobveznih otrok, v najstniškem klubu okrog 30, mogoče so se prav zato imeli tako lepo. Poleg nas je bilo še nekaj slovenskih družin, tudi s podobno starimi otroki, tako da je bilo družbe dovolj. Lani smo šli med jesenskimi počitnicami z MSC Splendido, ko smo že skoraj izgubili upanje, da nam bo uspelo. Vendar so zgleda nekateri odpovedali, tako da se je nekaj kabin sprostilo. Mi vedno vzamemo notranjo kabino, saj tam le spimo, pa še to bolj malo, in raje porabimo denar, ki bi ga namenili za kabino višje kategorije, za kaj drugega. Za 2010 pa smo raje že rezervirali, tokrat ponovno med jesenskimi počitnicami. Naše agencije ponudbe sploh še nimajo, tako da smo rezervirali preko Seascannerja, ko pa smo šli predlani s Costo, pa smo rezervirali direktno pri njih. Med jesenskimi počitnicami ni nič dražje kot teden prej ali teden pozneje, saj je to že zelo nizka ali celo najnižja sezona. Drugače pa je med prvomajskimi ali božičnimi počitnicami.

Prvo leto smo šli iz Trsta preko Ancone do Gytheona, Aten, Krfa in Splita. Predlani s Sereno smo šli iz Savone do Barcelone, Casablance, Tenerifi, Madeira, Malaga. Ta nam je bila zelo všeč tudi zato, ker smo bili več na ladji. Lani, kot sem že napisala: Marseilles, Barcelona, Tunis, Malta, Catania, Civitavechia. Drugo leto pa iz Benetk do Ismirja, Istanbula in Dubrovnika. Radi bi šli enkrat kakšno turo čez Atlantik, vendar traja skoraj 20 dni, tako da bo s srednješolci težko.

Glede poti do Genove smo se ob 1h zjutraj dobili na Vrtojbi, okrog 7h pa smo imeli postanek na zadnji bencinski črpalki na avtocesti pred Genovo. Imeli smo res zelo ugodne razmere za vožnjo. Okrog 8h smo bili že v pristaniški zgradbi. Vendar ni bilo nič narobe, saj so kmalu začeli z vkrcavanjem, tako da smo bili ob 10h že na ladji. Vedno gremo raje bolj zgodaj, saj imamo namreč zelo slabo izkušnjo - ko smo šli konec novembra v Savono, smo doživeli hudo snežno neurje, mi smo sicer še prišli, čeprav zelo počasi, do pristanišča, za nami pa so cesto zaprli za več ur. Ladja je imela 5 ur zamude, ker večina potnikov ni uspela priti pravočasno.
Default avatar
Ja, križarjenje je res ena oblika počitnic, kjer se združijo oddih z veliko mero udobja in spoznavanje novih krajev. In to vse za relativno ugodno ceno. Ne vem sicer, kakšen strošek je bil to za vas, ampak mi smo za Sereno lani plačali 470 eur po osebi za notranjo kabino II.kat. Ko so nam potem dali zunanjo za isti denar- tudi na 2.palubi, se seveda nismo nič pritoževali.

Sicer pa sem tudi jaz mnenja, da je nesmiselno plačevati kabino višje kategorije, ker je čez dan skoraj ne uporabljaš. Res bi bilo prav nespametno, da bi sedel na svojem balkonu na ne vem kateri palubi, če se je lepše sončiti ob bazenu, ali pa uživati kjerkoli drugje na ladji. No, ne rečem, da ni lepo pogledati skozi okno, sploh takrat, ko ladja pluje blizu obalnih mest, vendar to ne odtehta doplačanega denarja. Za letos pa nam ni uspelo dobiti tako ugodne cene, tako da imamo rezervirano notranjo kabino V. kat.-to je, kot sem gledala na načrt ladje, mislim, da na 9. palubi. Cena je precej višja-814 eur na os. Bomo videli, kako se bomo počutili na vrhu ladje, čeprav smo bili tudi spodaj čisto zadovoljni. Že pred 1 mesecem so bile vse ugodnejše kabine že zasedene, sploh pa ker potrebujemo tro- posteljno, po katerih je menda precejšnje povpraševanje. Je pa tudi res, da je bila jesenska varianta pod posebno ponudbo in je bila zato tako poceni.

Lahko še malo razložite, kako ste to rezervirali preko Seascannerja. Jaz te možnosti še ne poznam, bi me pa zanimalo, če vam je ni odveč zaupati. In ali je tudi direktno na Costi možno rezervirati? Ali so cene kaj nižje in kakšnen je postopek?

Pot do Genove, oz. Savone je kar dolga. Mislim da je od nas (Dolenjska)
okrog 700 km. Tako, da si je kar treba vzeti malo rezerve in odriniti dovolj zgodaj. Se mogoče spomnite koliko je cestnin?

Tudi mi smo bili med prvimi na ladji in takrat se mi je zdelo najlepše za raziskovanje, ker še ni bilo veliko potnikov. Zdaj pa ne vem, če nam bo to uspelo, saj bi morali od doma že sredi noči.
Kakorkoli že, veselimo se že in predvidevam, da vi tudi. Kot pravite ste že veliko lepega doživeli
na križarkah in želim vam, da bi bilo tako še naprej. In da vam uspe priti tudi čez Atlantik.
Meni se zdi zanimiva tudi varianta Baltske prestolnice ali Norveški fjordi. No, mogoče tudi kdaj, kaj se ve.

Lep pozdrav
Diona
Default avatar
Se povsem strinjam z vsem. Ko smo prvič rezervirali križarjenje, so nam rekli, da večino ljudi zasvoji. Sploh pa se mi zdi ta način preživljanja dopusta idealen za družine z najstniki. Vsaj pri nas je to edini dopust, ki se ga res veselita (poleg smučanja).
Nas bo letos prišlo vse skupaj okrog 1400 EUR (štiriposteljna kabina). Imamo že 5% popusta, ker smo že križarili s Costo. Pravzaprav je bila cena na vseh štirih križarjenjih zelo podobna - lani 1450 EUR. Le predlani nismo dobili dovolj ugodne ponudbe, zato nismo šli med počitnicami, ampak šele novembra - smo bili pač prepozni.
Predlani smo rezervirali direktno pri Costi preko interneta. Paziti je treba, da je dovolj visok limit na kartici, še posebej če je manj kot 70 dni pred odhodom in je potrebno plačati v celoti. Mi tega nismo vedeli, vendar smo potem uredili vse preko telefona in maila. Takoj smo dobili tudi geslo in si lahko ogledovali svojo rezervacijo na njihovi spletni strani, možno je bilo tudi že rezervirati izlete, pijačo ... Lani sem izvedela za Seascanner (www.seascanner.com) in sem ga uporabljala za ogled prostih kabin - tako sem tudi ujela trenutek, ko so se kabine sprostile, vendar sem potem rezervacijo izpeljala preko slovenske agencije. Letos pa smo se odločili, da poskusimo z rezervacijo kar tam. Cena je bila celo nekaj ugodnejša kot pri Costi direktno, plačilni pogoji pa sploh - pri Costi se plača 20 ali 30% vnaprej, ostanek 70 dni pred odhodom, tu pa 15% vnaprej in ostanek 30 dni pred odhodom. Izkušnje do sedaj so pozitivne, saj na vsako vprašanje odgovorijo v roku nekaj ur (tudi ob nedeljah) - to je nekaj, kar se bodo naše agencije morale še naučiti. Tudi tu smo dobili geslo in na Costini spletni strani lahko vstopamo v našo rezervacijo (žal le nemško). Seascanner drugače posluje tudi v angleškem jeziku. Bomo videli, kako bo. Odločili pa smo se tako zato, ker naši sploh še nimajo teh ponudb, lani pa je bila točno ta destinacija zelo zgodaj razprodana (vsaj notranje štiriposteljne kabine) - imam občutek, da ko naše agencije začno ponujati, je večina najugodnejših kabin že zdavnaj razprodana.
Default avatar
...tudi jst si križarjenje že zadnji dve..tri leta rezerviram kar preko seascannerja...so 150 %....:) in najbolj ugodni od vseh agencij... fajn pa je, da si že kr doma preko interneta vpišeš vse podatke na strani ladjarja....(tam ko dobiš geslo, ko si lahko gledaš svojo rezervacijo)...si to na koncu sprintaš in imaš ob vkrcanju s seboj in tako ne rabiš ničesar več izpolnjevat pri vkrcanju....samo pokažeš ... nikjer ne čakaš... (to je nekako kot E-ticket)...no jst bla lani preko njih na Karibih (14 dni..cena cca. 420 EUR notranja kabina) z Royal Caribean...letos aprila pa grem iz Miamija na Bahame (4 dni cena 184 EUR garant. notranja kabina Royal Caribean) in potem nazaj Transatlantic iz Fort Lauderdala do Rima z Celebrity Eqinox (14 dni cena za zunanjo kabino z balkonom 850 EUR)...seveda sem to že rezervirala lani tam nekje septembra....prej ko rezerviraš ugodnejše so cene.... pa še ena stvar je pri seascannerju zelo ugodna.....in sicer: ko rezerviraš je cena npr. 1000 EUR...čez en mesec ceno spustijo pa je npr. 800 EUR in če jih preko emaila opozoriš na nižjo ceno....tudi tebi znižajo ceno.....to je 100 % vem iz lastnih izkušenj.....(za Transatlantik je bila ob rezervaciji cena moje kabine 1130 EUR....čez tri mes. se je pocenila na 850 EUR....tako da so mi izstavili nov račun za ceno 850 EUR:))))..pač moraš malo spremljat njihovo stran...in to je to.....No jst sm ob rezervaciji plačila samo 10 % celotne cene, preostalo pa je potrebno plačati 30 dni pred odhodom.... (odvisno od ladjarja)...ja pa še to.....zelo super je rezervirat garantirano kabino....ker so le-te skoraj za polovico cenejše... katera kabina pa ti je dodeljena pa zveš tam nekje 2 do 3 tedne pred izplutjem.... in ponavadi še dobiš boljšo kot si jo rezerviral...(moji znanci so za mes. januar rezervirali garant. notranjo kabino za 399 EUR Kanarski otoki MSC Fantasia za 11 dni....potem pa jim je bila dodeljena zunanja kabina z balkonom v 10. decku..)....

...no toliko o seascannerju....vsakemu zelo priporočam..... aja...pa če rezerviraš preko nemške verzije seascanerja še imaš poseben bonus ..popust na kabino....(za moj Transatlantik je bilo 80 EUR bonusa na kabino..)
Default avatar
Hvala Izi 22 - K....... in Dominici za izčrpna pojasnila. Imate res že veliko izkušenj na tem področju. Vas še kontaktiram, če bom potrebovala kakšne nasvete. Za zdaj pa lep pozdrav in
prijetne zimske dni.
Default avatar
Ali kdo ve ali je na ladji živa glasba in se da plesati na Louis Majesty. Ne mislim disko kluba.
Hvala za odgovor!
Default avatar
Na Costinih ladjah je živa glasba (in to na več mestih hkrati), za Louis Majesty pa sporočim čez dva ali tri tedne, ko se vrnejo znanci.
Default avatar
Na to plovbe greva tudi midva s soprogo in vam bom lahko kar sam povedal kako se je vse skupaj obneslo. Je pa res neverjetno, da ne moreš dobiti tega podatka niti od agencije, ki od tebe pobere denar.
Default avatar
Na MSC je bila živa glasba na različnih krajih, vendar ne plesna. Plesna je bila samo v enem salonu, ki pa so ga žal "zavzeli" animatorji in je bil normalen ples nemogoč. Na Costi pa je bilo dovolj možnosti za ples ob živi glasbi. Tudi jaz ne poznam Louis Majesty. Je pa res, da običajno v agenciji ne dobiš dovolj podatkov o dogajanju na ladji, sploh od naših. Lahko pa verjetno pokličeš kar ladjarja za informacije, vsaj na Costi so se vedno zelo potrudili.
Default avatar
Vrnil sem se s križarjenja z Majesty in moram povedati, da se je moja bojazen glede plesa uresničila. Sicer imajo več mest kjer naj bi se dalo plesat: Disco, gledališče in salon Royal Fireworks. V praksi so se v gledališču odvijale predstave skupine za zabavo in dolgčas (skupna Ukrajink in nekaj fantov) in tudi plesne vaje vsak dal ca pol ure. Učitelj za ples je bil dober in simpatičen in je res znal enostavno predstaviti tudi bolj zahtevne plese. V disco klubu je bila disko glasba in rezervirane ure za mladino, ko pa je bilo gledališče prosto je igral nek ansambe tako pogrebno glasbo, da nihče ni plesal več kot en ples. V Royal fireworks sta igrala dva Poljaka tudi tako čudno glasbo, da se skoraj ni dalo plesat. Enkrat sta med odmorom dala na ozvočenje neko normalno glasbo in je bilo takoj polno plesišče. Ko pa sta spet začela igrati, pa smo vsi šli dol.

Hrana je bila v redu in tudi vsi so bili prijazni tako, da tukaj nimam pripomb.

Na ladji je bil tudi fitnes toda bistveno premajhen za tako ladjo in je bil ob vseh normalnih urah zelo zaseden in si težko prišel na vrsto.

Ekskurzije so bile organizirane po vseh mestih, kjer smo se ustavili. Bile so dokaj drage in če si šel v svoji režiji si prihranil vsaj 50%.

Na splošno je bilo kar v redu toda mene še vedno jezi, da so lahko pubertetniki žurali celo noč, nas ta stare so pa po zadnji predstavi v gledališču poslali spat.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net
cron